Постанова
від 09.11.2011 по справі 42/49б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ПРО ВИЗНА ННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.11.11 р. Справа № 42/49б

за заявою кредитора (заяв ника) Товариства з обмеженою відповідальністю „СТІМУЛ ГР УП, м.Донецьк

до боржника Товариства з об меженою відповідальністю „С ХІДНО - УКРАЇНСЬКА КОМЕРЦІЙ НА КОМПАНІЯ”, м.Донецьк

про визнання банкрутом

арбітражний керуючий Орло в В.О.

Суддя О.В. Попов

Представники:

від кредитора: Липатов - Су мський В.С. - директор

від боржника: Протасов О.А. - д иректор

арбітражний керуючий: Орло в В.О.

Ухвалою від 09.08.11 за заявою Т овариства з обмеженою відпов ідальністю „СТІМУЛ ГРУП”, м.Д онецьк господарським судом Д онецької області порушена сп рава про банкрутство Товарис тва з обмеженою відповідальн істю „СХІДНО - УКРАЇНСЬКА К ОМЕРЦІЙНА КОМПАНІЯ”, м.Донец ьк внаслідок його фінансової неплатоспроможності, введен а процедура розпорядження ма йном боржника, розпорядником майна призначений арбітражн ий керуючий Орлов В.О.

18.08.11 винесена ухвала за результатами підготовчого з асідання.

Ухвалою суду від 18.10.11 за результатами попереднього з асідання затверджений реєст р вимог кредиторів та встано влена дата засідання суду дл я вирішення питання щодо под альшої процедури банкрутств а (санація, ліквідація) на 09.11.11. Р озпорядника майна зобов' яз ано надати аналіз фінансово - господарського стану борж ника з висновками щодо можли вості введення однієї з пода льших процедур банкрутства ( санація, ліквідація); комітет кредиторів зобов' язано над ати клопотання щодо подальшо ї процедури банкрутства.

09.11.11 голова комітету кр едиторів звернувся до господ арського суду Донецької обла сті з клопотанням про визнан ня Товариства з обмеженою ві дповідальністю „СХІДНО - УК РАЇНСЬКА КОМЕРЦІЙНА КОМПАНІ Я”, м.Донецьк банкрутом, відкр иття ліквідаційної процедур и строком на 3 місяці та призна чення ліквідатором по справі №42/49Б арбітражного керуючого Орлова В.О. Суду також надані протокол загальних зборів кр едиторів від 28.10.11, на яких обран ий комітет кредиторів у скла ді 1 кредитора; протокол №1 зас ідання комітету кредиторів в ід 04.11.11, на якому прийнято рішен ня клопотати перед господарс ьким судом Донецької області про визнання Товариства з об меженою відповідальністю „С ХІДНО - УКРАЇНСЬКА КОМЕРЦІЙН А КОМПАНІЯ”, м.Донецьк банкру том, відкриття ліквідаційної процедури та призначення лі квідатором по справі арбітра жного керуючого Орлова В.О.

Розпорядником майна 09.11.11 до господарського суду До нецької області наданий звіт розпорядника майна станом н а 03.11.11 з доданими документами, з аява арбітражного керуючого Орлова В.О. відповідно до вимо г п.3 ст. 3-1 Закону України “Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом” про згоду на при значення ліквідатором по дан ій справі та копія ліцензії с ерії НОМЕР_1 від 03.04.09 на прав о провадження діяльності арб ітражних керуючих (розпорядн иків майна, керуючих санаціє ю, ліквідаторів).

Розглянувши в судовому за сіданні 09.11.11 клопотання про ви знання боржника банкрутом, з віт розпорядника майна та ін ші матеріали справи, заслуха вши пояснення та доводи розп орядника майна, представникі в кредитора та боржника, госп одарський суд встановив:

Відповідно до поданого зві ту та за поясненнями розпоря дника майна, наданими в судов ому засіданні боржник виробн ичьо - господарську діяльніс ть не здійснює, фінансове ста новище боржника характеризу ється надкритичною неплатос проможністю, майнові активи боржника за рахунок яких мож ливе погашення вимог кредито рів відсутні, ТОВ „СХІДНО - У КРАЇНСЬКА КОМЕРЦІЙНА КОМПАН ІЯ”, м.Донецьк до органів стат истики за фінансовою звітніс тю не звітувало. Головне упра вління статистики в Донецькі й області на запит розпорядн ика майна щодо надання боржн иком фінансової звітності ві дмовило у наданні розпорядни ку майна відповідних докумен тів.

Заяв від інвесторів та осіб бажаючих прийняти учас ть у санації боржника в перед бачений законом строк до суд у не надходило, підстави для в ідновлення платоспроможнос ті боржника відсутні.

Комітетом кредиторів на засіданні 04.11.11 одноголосно прийнято рішення клопотати перед господарським судом До нецької області про визнання ТОВ „СХІДНО - УКРАЇНСЬКА КО МЕРЦІЙНА КОМПАНІЯ”, м.Донець к банкрутом, відкриття лікві даційної процедури строком н а 3 місяці та призначення лікв ідатором арбітражного керую чого Орлова В.О.

В судовому засіданні 09.11.11 роз порядник майна та представни к кредитора одноголосно висл овилися за необхідність відк риття ліквідаційної процеду ри.

Розпорядник майна вислови в згоду на призначення лікві датором по даній справі.

В силу п.8 ст.16 Закону України „Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” прийняття рішення про звернення до гос подарського суду з клопотанн ям про визнання боржника бан крутом і відкриття ліквідаці йної процедури належить до к омпетенції комітету кредито рів.

Згідно ст.22 Закону України „ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом” у випадках, п ередбачених цим Законом, гос подарський суд приймає поста нову про визнання боржника б анкрутом і відкриває ліквіда ційну процедуру.

Відповідно до ст.24 вказ аного закону господарський с уд має право призначити лікв ідатором особу, яка виконува ла повноваження розпорядник а майна.

Таким чином, суд дійшов висн овку про наявність підстав д ля задоволення клопотання ко мітету кредиторів, визнання боржника банкрутом, відкритт я ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором ар бітражного керуючого Орлова В.О.

Враховуючи викладене та к еруючись п.1 ст. 5, п. 8 ст. 16, ст. 22 Зак ону України „Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”, ст. 4-1 ГПК України, господар ський суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю „СХІДНО - УКРАЇНСЬКА КОМЕР ЦІЙНА КОМПАНІЯ”, м.Донецьк (ко д ЄДРПОУ 37086979), що зареєстроване за адресою: 83058, Донецька облас ть, м. Донецьк, Ленінський райо н, вул. Переїзна, буд. 7 - банкру том внаслідок його фінансово ї неспроможності.

2. Відкрити ліквідацій ну процедуру строком на 3 міс яці до 09.02.12.

3. Призначити ліквідат ором Товариства з обмеженою відповідальністю „СХІДНО - УКРАЇНСЬКА КОМЕРЦІЙНА КОМПА НІЯ”, м.Донецьк арбітражного керуючого - Орлова Віталія Олександровича, ліцензія се рії НОМЕР_1 від 03.04.09 (ідентиф ікаційний номер НОМЕР_2; а дреса: АДРЕСА_1).

4. Ліквідатору у 5 денни й термін опублікувати оголош ення про визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквіда ційної процедури в офіційних друкованих органах.

5. Ліквідатору до закін чення ліквідаційної процеду ри представити до суду звіт т а ліквідаційний баланс з док ументами, передбаченими ст. 32 Закону України „Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том”.

Суддя Попов О.В.

< Текст >

< Текст >

Вик < Текст > тел. < Текст >

Надруковано примірників - < Текст > : господарському суд у Донецької області - < Текст >, сторонам - < Текст > .

< Текст >

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення09.11.2011
Оприлюднено18.11.2011
Номер документу19159270
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —42/49б

Ухвала від 03.03.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 26.04.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 10.01.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 26.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 23.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Постанова від 09.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 25.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 18.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 08.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 18.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні