Постанова
від 31.10.2011 по справі 23/5009/5948/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банк рутом

31.10.11 Справа № 23/5009/5948/11

Суддя Шевченко Т.М.

Кредитор - Фізична ос оба-підприємць ОСОБА_1 (А ДРЕСА_2, ідент. код юридичної особи НОМЕР_1)

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підпр иємство «Промінвестресурс» ((69096, м.Запоріжжя, Ленінський район, вул. Бородинська, будин ок 9 кв. 195, ідент. код юридично ї особи: 23788255, п/р № 26002205816001 в Запоріз ькому РУ ПАТ КБ «Приватбанк» , МФО 313399)

про визнання банкрутом

Банк, здійснюючий р озрахунково-касове обслугов ування боржника - ПАТ КБ «Пр иватбанк»Запорізьке РУ.

Суддя Шевченко Т.М.

Представники сторін:

Від кредитора - Шесто палов О.В., довіреність №2774 ві д 29.10.2011р.;

Від боржника - не з' явив ся;

Від державної податкової інспекції у Ленінському райо ні м. Запоріжжя - ОСО БА_4, старший податковий інс пектор юридичного відділу, д овіреність №5377/10/10-017 від 22.04.2011р.(б ув присутній в судовому засі данні 17.10.2011р.).

Розглядається заява Фі зичної особи-підприємця ОС ОБА_1 про визнання банкруто м ТОВ «ВКП «Промінвестресурс »в порядку ст. 52 Закону Україн и «Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом»(далі за те кстом - Закон про банкрутств о).

Ухвалою господарського су ду від 06.10.2011 р. заяву прийнято до розгляду, порушено провадже ння у справі про банкрутство ТОВ «ВКП «Промінвестресурс» , введено мораторій на задово лення вимог кредиторів, засі дання суду призначено на 17.10.2011р . Розгляд справи відкладався до 31.10.2011 р.

Боржник уповноваженого пр едставника в судові засіданн я не направив, про час та місце розгляду справи був повідом лений відповідно до вимог за конодавства (за місцезнаходж енням юридичної особи згідно Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців).

Представник кредитора в су дових засіданнях підтримав д оводи, викладені в заяві про п орушення провадження у справ і про банкрутство за ознакам и ст. 52 Закону про банкрутство .

Кандидатуру ліквідатора б анкрута (арбітражного керуюч ого Шестопалова О.В.) запр опонував ініціюючий кредито р.

Розгляд справи здійснював ся без застосування технічни х засобів фіксування судовог о процесу.

Вислухавши пояснення пред ставника кредитора, дослідив ши надані документи, господа рський суд

ВСТАНОВИВ:

З матеріалів справи та пояснень представника креди тора вбачається, що 06.10.2008 р. між Ф ОП ОСОБА_1 (Кредитором) та Т овариством з обмеженою відпо відальністю «Промінвестрес урс»(Боржником) був укладени й договір №055/ХО, за умовами яко го кредитор поставив боржник у товар на суму 14870,40 грн., що підт верджується договором поста вки, видатковою накладною №0006 65-СФ від 06.10.2008р.

У договорі визначено (пункт 4 договору), що оплата здійсню ється протягом 10-ти банківськ их днів з моменту поставки то вару, в тому числі можлива ве ксельна форма розрахунку.

Боржник у встановлений дог овором строк зобов'язання не виконав, оплату за отриманий товар не здійснив, що підтвер джується претензією та відпо віддю боржника, Актом звірки розрахунків.

Розрахунок за придбаний то вар, за домовленістю сторін, п роведений шляхом емітування боржником на користь ФОП О СОБА_5 простого векселя АА № 0778959 номінальною вартістю 14870гр н.404оп. зі строком оплати - «до 27.09.2011р.». Вексель переданий за а ктом прийому-передачі №1 від 19 .03.2009р.

29.09.2011 р. вказаний вексель, пода ний 28.09.2011р. для вчинення протест у про неоплату, був опротесто ваний приватним нотаріусом З апорізького міського нотарі ального округу про неоплату проти векселедавця та видано виконавчий напис. Також вста новлено, що векселедержатель платежу не отримав, а векселе давець (боржник) за вказаною у векселі адресою відсутній, і нше місце його знаходження н е відоме.

Кредитором до справи додан о оригінал самого векселя, пр отест про неоплату векселя, в иконавчий напис.

Таким чином, безспірність в имог кредитора підтверджуєт ься опротестованим векселем АА № 0778959, виданим 19.03.2009 р. Кредито ром вживались заходи щодо ст ягнення заборгованості, втім , борг не погашений ані у добро вільному, ані у примусовому п орядку.

Відповідно до Витягу з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців (ЄДР) підприємство -боржник відсутнє за місцезн аходженням.

Згідно з приписами частин 1 і 3 статті 18 вищезазначеного З акону, якщо відомості, які під лягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були вне сені до нього, то такі відомос ті вважаються достовірними і можуть бути використані в сп орі з третьою особою, доки до н их не внесено відповідних зм ін, а якщо відомості, які підля гають внесенню до Єдиного де ржавного реєстру, не були до н ього внесені, вони не можуть б ути використані в спорі з тре тьою особою.

Порядок внесення до Єдиног о державного реєстру записів про відсутність юридичної о соби за її місцезнаходженням , який здійснюється державни м реєстратором, визначений у статті 19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб - пі дприємців».

З огляду на викладені норми законодавства, суд вважає, що відповідно до вимог ст. 34 ГПК У країни, факт внесення відомо стей про відсутність юрид ичної особи ( у даній справи - про відсутність ТОВ ВКП «Про мінвестресурс») за її місцез находженням до реєстру мо же слугувати доказом відсутн ості боржника.

ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя повідомила, що ста ном на 17.10.2011р. у боржника рахуєт ься заборгованість перед бюд жетом у сумі 6167,84 грн. недоїмки, 3 434,34 грн. штрафних санкцій, разо м з тим, 19286,69 грн. - переплата.

Суд відзначає, що відповідн о до приписів статті 52 Закону України «Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом»у р азі, якщо громадянин-підприє мець - боржник або керівні орг ани боржника - юридичної особ и відсутні за її місцезнаход женням, або у разі ненадання б оржником протягом року до ор ганів державної податкової с лужби згідно із законодавств ом податкових декларацій, до кументів бухгалтерської зві тності, а також за наявності і нших ознак, що свідчать про ві дсутність підприємницької д іяльності боржника, заява пр о порушення справи про банкр утство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його в имог до боржника та строку ви конання зобов'язань.

Отже, умовою здійснення про вадження у справі про банкру тство відсутнього боржника з а спрощеною процедурою є ная вність передбачених даною но рмою обставин (однієї або у сукупності) чи будь-яких і нших обставин, які свідчили б про нездійснення боржником підприємницької діяльності у зв' язку з його відсутніст ю.

Як вбачається з матеріалів справи, боржник підприємниц ьку діяльність не веде, у ЄДР в несено запис про відсутність юридичної особи за місцезна ходженням, що свідчить про фа ктичне не здійснення боржник ом підприємницької діяльнос ті.

З огляду на викладене, наявн і визначені законом підстави для визнання відсутнього бо ржника банкрутом за спрощено ю процедурою відповідно до п риписів ст. 52 Закону про банкр утство.

Відповідно до ст.ст. 24, 52 Закон у про банкрутство, відкриваю чи ліквідаційну процедуру, с уд призначає ліквідатора.

Аналіз зазначених норм пра ва свідчить про те, що господа рський суд може призначити л іквідатором ініціюючого кре дитора за його згодою або інш у особу (арбітражного керуюч ого), кандидатуру якої може за пропонувати кредитор.

Враховуючи наведене, суд пр изначає ліквідатором банкру та арбітражного керуючого Шестопалова Олега Володимир овича (ліцензія Державного департаменту з питань банкр утства НОМЕР_3 від 05.08.2010 р., ід ент. номер НОМЕР_2, місце пр оживання: АДРЕСА_1), кандид атура якого запропонована ін іціюючим кредитором. Вказана кандидатура відповідає вимо гам ст. 31 Закону про банкрутст во, відповідна згода арбітра жного керуючого міститься в матеріалах справи.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 31, 5, 22-24, 52 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом», ст. 45 Го сподарського процесуальног о кодексу України, господарс ький суд Запорізької області

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариство з об меженою відповідальністю «В иробничо-комерційне підприє мство «Промінвестресурс»(69096, м. Запоріжжя, Ленінський ра йон, вул. Бородинська, будинок 9 кв. 195, ідент. код юридичної о соби: 23788255, п/р № 26002205816001 в Запорізько му РУ ПАТ КБ «Приватбанк», МФО 313399) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Ліквідатором банкрута при значити арбітражного керуюч ого Шестопалова Олега Воло димировича (ліцензія Держа вного департаменту з питань банкрутства НОМЕР_3 від 05.08 .2010 р., ідент. номер НОМЕР_2, мі сце проживання: АДРЕСА_1).

Зобов' язати ліквідатора , відповідно до приписів ч. 5 ст . 52 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом», повідомити про визна ння відсутнього боржника бан крутом усіх відомих йому кре диторів відсутнього боржник а, в тому числі банки, в яких ві дкриті розрахункові (поточні ) рахунки боржника; кредиторі у встановлений законом міся чний строк з дня одержання по відомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогам и до банкрута.

Зобов' язати ліквідатора здійснити ліквідаційну проц едуру згідно із Законом Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом»та за ре зультатами проведеної робот и подати до господарського с уду звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс для затвердження у строк до 01.02. 2012 р.

Копію постанови наді слати: кредитору, банкруту, лі квідатору, Відділу з питань б анкрутства у Запорізькій обл асті, державному реєстратору виконавчого комітету Запо різької міської ради, ДПІ у Ленінському районі м. Запорі жжя, Головному управлінню ст атистки у Запорізькій област і.

Суддя Т.М. Шев ченко

31.10.2011

Шестопалов Олег Володими рович

Дата ухвалення рішення31.10.2011
Оприлюднено18.11.2011
Номер документу19160155
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —23/5009/5948/11

Ухвала від 24.10.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 12.11.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 05.12.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 17.11.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Постанова від 31.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 06.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні