Ухвала
від 28.10.2011 по справі 22/337
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

22/337

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  МІСТА КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел. 284-18-98


УХВАЛА

28.10.11№ 06-5-  22   / 865  

                                                                                                                     справа 22/337

За позовом          Відкритого акціонерного товариства «Облтеплокомуненерго»

до                    Товариства з обмеженою відповідальністю «УКІО Буд»

про                    стягнення заборгованості, інфляційних збитків, 3% річних

                                                                                                                суддя Самсін Р.І.

Представники сторін:

від позивача:                    не з'явились;

від відповідача:          не з'явились;

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

          Позивач звернувся до суду з позовом про стягнення з відповідача заборгованості в сумі 479, 19 грн., 3% річних в сумі 124, 94 грн., втрат від знецінення грошових коштів внаслідок інфляції в сумі 101, 07 грн..

Представники сторін в судове засідання не з'явились, ухвала що направлялась за адресою відповідача вказаною у позовній заяві повернута поштовим відділенням з відміткою про незнаходження підприємства за адресою.

На вимоги ухвали суду від позивача отримані витребувані документи, згідно з поданою заявою позивач просив розглянути справу без участі його представника при повній підтримці позовних вимог.

Представленою до справи довідкою з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо ТОВ «УКІО Буд»підтверджено зміну назви, а також в подальшому і адреси товариства.

Відповідно до ст. 25 ГПК України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в процесі до вступу правонаступника, є обов'язковими для нього в такій же мірі, в якій вони були б обов'язковими для особи, яку він замінив.

Товариство з обмеженою відповідальністю «УКІО Буд», як юридична особа з ідентифікаційним кодом 34966008 внаслідок проведеної державної реєстрації змін до установчих документів, продовжує свою діяльність як Товариство з обмеженою відповідальністю «Дейтаком Інтернешнл Україна», що відповідно є підставою для заміни відповідача процесуальним правонаступником.

Згідно представленої довідки з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 08.06.2011р. проведено запис про зняття з обліку ТОВ «Дейтаком Інтернешнл Україна»реєстратором Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації, та 25.06.2011р. проведено державну реєстрацію взяття на облік вказаного підприємства виконавчим комітетом Полтавської міської ради.

Місцезнаходженням ТОВ «Дейтаком Інтернешнл Україна»є місто Полтава, вул. Паризької Комуни 40-А.

Територіальна підсудність справ господарського суду визначена у ст. 15 Господарського процесуального кодексу України, у частині другій якої зазначено, що справи у спорах, що виникають при виконанні господарських договорів та з інших підстав розглядаються господарським судом за місцезнаходженням відповідача.

У відповідності до ч. 1 ст. 8 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»ніхто не може бути позбавлений права на розгляд його справи в суді, до підсудності якого вона віднесена процесуальним законом.

В силу положень ч. 1 ст. 17 ГПК України якщо справа не підсудна даному господарському суду, матеріали справи надсилаються господарським судом за встановленою підсудністю не пізніше п'яти днів з дня надходження позовної заяви або винесення ухвали про передачу справи.

Враховуючи, що згідно довідки з єдиного реєстру, місцезнаходженням відповідача станом на час порушення провадження у справі було місто Полтава, Господарський суд міста Києва помилково прийняв до свого провадження заявлений позов, оскільки позовні матеріали не містили документів на підтвердження статусу відповідача та були витребувані після порушення провадження у справі. Обставини, щодо встановлення місцезнаходження відповідача стали відомі суду вже після порушення провадження у справі, а тому Господарський суд міста Києва не має підстав для розгляду справи, провадження у якій порушено за поданою позовною заявою без дотримання правил територіальної підсудності. Даний спір підсудний Господарському суду Полтавської області –за місцезнаходженням відповідача.

           Керуючись ст.ст.15, 17, 25, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -  

УХВАЛИВ:

1. Здійснити заміну відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю «УКІО Буд»на його правонаступника –Товариство з обмеженою відповідальністю «Дейтаком Інтернешнл Україна».

          2. Надіслати справу № 22/337 за підсудністю до Господарського суду Полтавської  області.

Ухвала підлягає оскарженню в порядку передбаченому ст. 106 Господарським процесуальним кодексом України.

СуддяР.І. Самсін

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення28.10.2011
Оприлюднено18.11.2011
Номер документу19161382
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —22/337

Ухвала від 28.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Самсін Р.І.

Ухвала від 07.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Самсін Р.І.

Ухвала від 02.08.2006

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Георгієвський В.Д.

Ухвала від 20.11.2007

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іваницький О.Т.

Ухвала від 29.10.2007

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Георгієвський В.Д.

Ухвала від 18.07.2007

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Георгієвський В.Д.

Ухвала від 26.10.2007

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Георгієвський В.Д.

Ухвала від 03.08.2006

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Георгієвський В.Д.

Судовий наказ від 06.05.2009

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іваницький О.Т.

Ухвала від 19.09.2006

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні