Ухвала
від 25.10.2011 по справі 22/87б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГА НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВ В, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

25.10.11 С права № 22/87б.

Суддя М.Ю. Ковалінас , при секретарі Добродзій Є.В.,

розглянувши матеріали сп рави за заявою

кредитора - Публічн ого акціонерного товариства «Банк «Фінанси та Кредит»

в особі Луганс ької філії ПАТ «Банк «Фінан си та Кредит»,

м. Луганськ

до боржника - Прива тного підприємства «Імпуль с - Плюс», м. Луганськ

Про банкрутство

В присутності предст авників сторін:

від кредитора - ОСОБА _1, дов. №145 від 07.02.2011 (ПАТ «Банк «Ф інанси та Кредит»

в особі Луганської філії);

ліквідатор банкрута - Р ачок Р.В.

Обставини спра ви: банкрутство, ліквідац ійна процедура за нормами За кону України «Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м»(далі за текстом - Закон), роз гляд звіту та клопотання лік відатора, й клопотання креди тора - Ленінської МДПІ в м. Луг анську.

Сторони та учасники п ровадження своєчасно та нале жним чином повідомлені судом про час і місце розгляду спр ави у даному засіданні (ухвал а від 03.10.2011).

Розглянувши матеріали сп рави та додатково надані, вис лухавши присутніх, суд

в с т а н о в и в :

Постановою го сподарського суду Лугансько ї області від 05.05.2011 у справі №22/87б боржника - Приватне підприєм ство «Імпульс - Плюс», м. Луган ськ, визнано банкрутом, відкр ито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута приз начено арбітражного керуючо го Рачка Р.В., на якого покладе но обов' язки та повноваженн я по проведенню ліквідаційно ї процедури, у т.ч. щодо подан ня звіту за підсумками пров едення ліквідаційної процед ури, в порядку ст. 32 Закону.

Фактично, ліквідаційну пр оцедуру у справі завершено , ліквідатор Рачок Р. В. за супровідним листо м від 22.09.2011 вих. №22/09-1 надав до госп одарського суду звіт за підс умками проведення ліквідаці йної процедури у справі №22/87б, ф інансовий звіт, ліквідаційни й баланс банкрута станом на 20. 09.2011 та інші матеріали, відпові дно до приписів ст. 32 Закону, для розгляду зазнач еного звіту ліквідатора приз начено судове засідання (ухв ала від 03.10.2011).

У дане судове засідання лі квідатор Рачок Р.В. за супрові дним листом - клопотанням від 25.10.2011 вих. №25/10-2 надав пояснення в ід 25.10.2011 вих. №25/10-1 до раніше надан ого ним звіту ліквідатора та матеріали виконавчих провад жень щодо банкрута, передани х ліквідатору Ленінським ВДВ С Луганського МУЮ (постанови про закінчення виконавчого провадження).

В той же час, до господарськ ого суду надійшло клопотання Ленінської МДПІ в м. Луганськ у від 24.10.2011 №56029/10 про зупинення р озгляду справи №22/87б до прове дення МДПІ перевірки ПП «Імп ульс - Плюс»та про зобов' яз ання ліквідатора надати для проведення перевірки до Лені нської МДПІ у м. Луганську док ументи фінансово-господарсь кої діяльності банкрута за о станні 1095 днів.

Вищезазначене клопотання Ленінської МДПІ в м. Луганськ у про зупинення провадження у справі №22/87б про банкрутство боржника ПП «Імпульс - Плюс », м. Луганськ, задоволенню не підлягає, оскільки суп еречить вимогам чинного зако нодавства про банкрутство, з окрема приписам Закону та но рмам Господарського процесу ального кодексу України (ст. 79 ), й не є належним чином норма тивно та документально обґру нтованим.

У ч. ч. 1, 2 ст. 79 Господарського процесуального кодексу Укра їни міститься вичерпний п ерелік підстав за якими мо жливо зупинення провадження у справі.

Так, згідно ч.1 ст. 79 ГПК Україн и, господарський суд зупиняє провадження у справі у раз і неможливості розгляду дано ї справи до вирішення пов' язаної з нею іншої справи, що р озглядається іншим судом, а т акож у разі звернення господ арського суду із судовим дор ученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного о ргану іноземної держави.

Згідно ч.2 ст. 79 ГПК України го сподарський суд має право зу пинити провадження у справі за клопотанням сторони, прок урора, який бере участь у судо вому процесі або за своєю іні ціативою у випадках: признач ення господарським судом суд ової експертизи; надіслання господарським судом ма теріалів до слідчих органів; заміни однієї з сторін її пра вонаступником.

Обставини, які викладено у з гаданому клопотанні не ві дповідають жодній з підстав зазначених у ч. ч. 1-2 ст.79 Госпо дарського процесуального ко дексу України, а також зая вником не доведено наявності фактів, які суду можливо було б взяти до уваги, як підстави для зупинення провадження у зазначеній справі.

Інформація про необхідніс ть проведення МДПІ позаплано вої виїзної перевірки щодо б анкрута ПП «Імпульс - Плюс», н е може вважатися тим фактом, щ о обумовлює зупинення провад ження у справі № 22/87б про його б анкрутство.

Як вбачається з матеріалів справи №22/87б про банкрутство б оржника ПП «Імпульс - Плюс», Ленінську МДПІ у м. Луганськ у було повідомлено належним чином про порушення справи й надіслано на адресу МДПІ при мірник відповідної ухвали в строк, передбачений ст.87 ГПК У країни, Ленінська МДПІ у м. Лу ганську також є конкурсним к редитором у цій справі, її ви моги включено до реєстру вим ог кредиторів, й згідно поста нови господарського суду від 05.05.2011 боржника ПП «Імпульс - Плю с», було визнан о банкрутом та відкрито лікв ідаційну процедуру на строк, встановлений ч.2 ст. 22 Закону, д о 12 місяців - тобто до 05.05.2012р., як а триває й у даний час, ліквід атором призначено арбітражн ого керуючого Рачка Р.В., про щ о Ленінський МДПІ у м. Лугансь ку було відомо, оскільки МДПІ , як кредитор, отримує примірн ики процесуальних документі в зі справи, у т.ч. й постанови господарського суду від 05.05.2011 , тому у Ленінської МДПІ у м. Л уганську було і є достатньо ч асу для проведення будь - яких перевірок щодо банкрута. З питань проведення ліквіда ційної процедури та перевіро к щодо банкрута й надання нео бхідної документації, заявни ку слід звертатися безпосер едньо до ліквідатора банкрут а Рачка Р.В.

З огляду на викладене, суд в важає за необхідне відкласти розгляд справи у іншому судо вому засіданні, та зобов' яз ує ліквідатора банкрута Рачк а Р.В. надати Ленінській МДПІ у м. Луганську, всі наявні у нь ого документи фінансово-госп одарської діяльності банкру та за останні 1095 днів, а також з обов' язує Ленінську МДПІ у М. Луганську; надати до суду п исьмові відомості щодо прове дення перевірки у відношенн і банкрута - ПП «Імпульс - Плюс ».

Керуючись ст. ст. 1, 3-1, 16, 22 - 34 Закон у України «Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом», ст. ст. 38, 50, 77, 86 - 87 ГПК України, суд

у х в а л и в :

1.Призначити розгляд спр ави на 10.11.2011, на 11 годин 20 хви лин, каб. №310.

2.Зобов' яза ти ліквідатора Рачка Р.В. та к омітет кредиторів - склик ати та провести чергове засідання комітету кредитор ів та прийняти рішення щодо м ожливості затвердження зві ту ліквідатора та ліквідацій ного балансу банкрута, лікві дації банкрута, як юридичної особи та припинення провадж ення у справі (протокол засід ання комітету кредиторів з д оказами дотримання приписів ст.16 Закону) - надати до суду; лі квідатору банкрута Рачку Р.В . надати Ленінській МДПІ у м. Л уганську, всі наявні у нього документи фінансово-господа рської діяльності банкрута з а останні 1095 днів (при наявност і).

3.Зобов' язати кредито ра Ленінську МДПІ у м. Лугансь ку, - в строк до 09.11.2011 над ати до суду та ліквідатору в строк до 09.11.2011 документаль не підтвердження його запере чень проти ліквідації банкру та та письмові відомості щ одо проведення перевірок у в ідношенні банкрута - ПП «Імпу льс Плюс», зокрема: Акт з а результатами проведення до кументальної позапланової н евиїзної перевірки, докази з вернення МДПІ до ліквідатора з метою отримання документі в для проведення перевірки, т ощо.

Явка у судове засіданн я ліквідатора Рачка Р.В. та чл енів комітету кредиторів й учасників є обов' язковою.

Суддя М.Ю. Ков алінас

Н адр. 9 прим.:

1 - до справи;

2 - 6 - кредиторам:

- ініціюючому кредитору - ПА Т "Банк "Фінанси та Кредит" в ос обі Луганської філії, м. Луган ськ;

- Луганському міському цент ру зайнятості, м. Луганськ;

- ВВД ФСС від нещасних випад ків на виробництві та профес ійних захворювань України в м. Луганську;

- УПФУ в Ленінському районі м. Луганська;

- Ленінській МДПІ у м. Луганс ьку;

7 - банкруту;

8 - ліквідатору Рачку Р.В.;

9 - Відділу з питань б анкрутства у Луганській обла сті.

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення25.10.2011
Оприлюднено22.11.2011
Номер документу19178304
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —22/87б

Ухвала від 10.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 25.10.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 03.10.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Постанова від 05.05.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 22.03.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 27.12.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 17.03.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 16.02.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 05.12.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 16.10.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні