Постанова
від 10.11.2011 по справі 7/17-4218-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

про визнання банкрутом

"10" листопада 2011 р. Справа № 7/17-4218-2011

За заявою боржника: ЗАТ „Ізмаїльський суднобудівел ьно-судноремонтний завод”, м .Ізмаїл

про визнання банкрут ом

Суддя Лепеха Г .А.

Представники:

Від боржника - Сідяков В.О ., голова ліквідаційної коміс ії;

ОСОБА_1., з а довіреністю.

Суть спору: Ліквідаційна комісія закритого акціонерн ого товариства „Ізмаїльськи й суднобудівельно-судноремо нтний завод” (далі - Боржник ) звернулась до господарсько го суду з заявою про визнання останнього банкрутом у зв' язку з неспроможністю сплати ти заборгованість перед кред иторами в сумі 4 764 166,82 грн. та нед остатністю майна та грошових коштів для повного задоволе ння вимог кредиторів у поряд ку ст.51 Закону України „Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом”.

Ухвалою від 21.10.2011р., крім іншог о, порушено провадження у спр аві про банкрутство ЗА Т „Ізмаїльський суднобудіве льно-судноремонтний завод”, введено мораторій на задовол ення вимог кредиторів.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши у судовому за сіданні представників боржн ика, суд встановив:

Відповідно до протоколу за гальних зборів акціонерів ЗА Т „Ізмаїльський суднобудіве льно-судноремонтний завод” в ід 20 квітня 2011р. були прийняті н аступні рішення: про припине ння Боржника шляхом його лік відації (п.9 порядку денного За гальних зборів акціонерів Бо ржника від 20 квітня 2011р.); про ств орення ліквідаційної комісі ї Боржника та обрання її перс онального складу, до якого ув ійшли: голова ліквідаційної комісії - Сідяков Валерій Ол ександрович, члени ліквідаці йної комісії - Шляхов Євген Володимирович, Рак Марія Мик олаївна (п.10 порядку денного З агальних зборів акціонерів Б оржника від 20 квітня 2011р.).

На виконання зазначених рі шень загальних зборів акціон ерів Боржника від 20 квітня 2011р. відповідно до Закону Україн и „Про акціонерні товариства ”, Закону України „Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в” ліквідаційною комісією бу ло зроблено наступні дії:

- офіційно письмово повідом лено державного реєстратора виконавчого комітету Ізмаїл ьської міської ради про прип инення Боржника шляхом лікві дації, з метою внесення в єдин ий державний реєстр юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців відомостей запису про те, що Боржник перебуває у про цесі ліквідації та про склад ліквідаційної комісії, про щ о свідчить оригінал витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців від 25 липня 2011р ., копія публікації в „Бюлетен і державної реєстрації” № 178 (13) від 13 травня 2011р.;

- опубліковано повідо млення в офіційних загальнод ержавних друкованих засобах

масової інформації та в за собах масової інформації, в я ких публікуються відомості п ро

державну реєстрацію юр идичної особи, що припиняєть ся, повідомлення про припине ння Боржника та про порядок і строк пред' явлення вимог к редиторів, що підтверджуєтьс я копіями сторінок газети „К ур' єр тижня” від 30 квітня 2011р. за № 18 та „Урядовий кур' єр” в ід 05 травня 2011р. за № 80;

- зупинено обіг акцій Б оржника шляхом подання у Оде ське територіальне

управ ління Державної комісії цінн их паперів та фондового ринк у необхідних документів,

п ередбачених пп. 1.1. п. 1 Розділу III Положення № 222 ДКЦПФР від 30 гру дня 1998р., що підтверджується ко пією листа Одеського територ іального управління Державн ої комісії з цінних паперів т а фондового ринку від 25 травня 2011р. за № 03/27/464 з копією розпорядж ення від 24 травня 2011р. за № 24-ОД-З;

- складено та передано на розгляд та затвердження п озачерговим загальним

зб орам акціонерів Боржника про міжний ліквідаційний баланс станом на 22 липня

2011р., який б уло затверджено рішенням поз ачергових загальних зборів а кціонерів Боржника від 22 липн я 2011р.

- відповідно до ч.5 ст.60 Г К України Боржником 10 травня 2 011р. на адресу Ізмаїльської об ' єднаної державної податко вої інспекції Одеської облас ті було передано заяву про пр ипинення платника податків в ід 10 травня 2011р., складену за фор мою № 8-ОПП (Додаток № 17 до Поряд ку обліку платників податків і зборів). Повторно про провед ення ліквідаційної процедур и Податкову інспекцію Боржни ком було повідомлено листом від 08 вересня 2011р. за № 161.

Як вбачається з проміжного ліквідаційного балансу стан ом на 22 липня 2011р., затвердженог о загальними зборами акціоне рів Боржника 22 липня 2011р. варто сті майна Боржника - юридично ї особи, щодо якого прийнято р ішення про ліквідацію недост атньо для задоволення вимог кредиторів.

Станом на 22 липня 2011р. (дата ск ладання проміжного ліквідац ійного балансу) ліквідаційно ю комісією визнана та включе на в проміжний ліквідаційний баланс заборгованість Боржн ика перед кредиторами четвер тої черги, яка є основною сумо ю боргу (не містить штрафних с анкцій), строк сплати якої вже наступив та складає 4 764 166,82 грн. в тому числі: заборгованість, з аявлена кредиторами протяго м встановленого Цивільним ко дексом України 2-х місячного с троку з дня публікації оголо шення про ліквідацію, а саме:

- 3 602 352,01 грн. перед компанією РІ АЛ ЕСТЕЙТ ХОЛДІНГЗ ЛІМІТЕД.

Крім того, за даними бухгалт ерського обліку Боржника зна читься заборгованість, яка н е була заявлена кредиторами протягом встановленого 2-х мі сячного строку з дня публіка ції оголошення про ліквідаці ю, а саме:

- 541 937,00 грн. перед фізичною особ ою-підприємцем ОСОБА_2;

- 458 050,00 грн. перед фізичною особ ою-підприємцем ОСОБА_3;

- 161 354,32 грн. перед ТОВ „ПРАЙДСТІ Л”;

- 320,00 грн. перед ТОВ „КААЛБАЙ Г РУП ХОЛДИНГ УКРАЇНА”;

- 153,49 грн. перед ТОВ „МЕТАЛЛАЙН ”.

Як вбачається з наданих Бор жником документів будь-яке м айно (рухоме, нерухоме, матері альні чи нематеріальні актив и, запаси, сировина та інше), в т ому числі і заставлене, у Борж ника відсутнє.

На банківських рахунках Бо ржника знаходиться сума в на ціональній валюті України - г ривні (рядок 230 проміжного лік відаційного балансу станом н а 22 липня 2011р.) в розмірі 9 535,06 грн., яка зарезервована ліквідаці йною комісією Боржника для п оточної виплати пільгових пе нсій протягом 2-х наступних мі сяців та покриття судових ви трат.

Дебіторська заборгованіст ь контрагентів перед Боржник ом (рядок 160 та 161 проміжного лік відаційного балансу станом н а 22 липня 2011р.) складає 8584,35 грн. та включає в себе:8 313,75 грн. - заборг ованість Філії Херсонського судноремонтного заводу ім. К уйбишева ТОВ „СТОЛИЧНА СУДНО ПЛАВНА КОМПАНІЯ”; 270,60 грн. - за боргованість Державного під приємства „Одеська залізниц я”.

З наведеного вбачається, що наявних активів Боржника в с умі 18 119,41 грн. недостатньо для за доволення всіх вимог кредито рів в сумі 4 764 166,82 грн., що виявлен о ліквідаційною комісією під час здійснення ліквідації Б оржника.

Відповідно до ч.1 ст.51 Закону України „Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, як що вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого п рийнято рішення про ліквідац ію, недостатньо для задоволе ння вимог кредиторів, така юр идична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим З аконом.

Частиною 2 ст.51 вищевказаног о Закону передбачено, що за ре зультатами розгляду заяви пр о порушення справи про банкр утство юридичної особи, майн а якої недостатньо для задов олення вимог кредиторів, гос подарський суд визнає боржни ка, який ліквідується, банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквіда тора.

Приймаючи до уваги, що судом встановлено, що майна боржни ка недостатньо для задоволен ня наявних боргів, ліквідаці йна комісія з дотриманням по ложень ч.1 статті 51 Закону Укра їни „Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом” звернул ась до суду з заявою про поруш ення справи про банкрутство боржника, оскільки при лікві дації боржника не у зв' язку з процедурою банкрутства вс тановлено неможливість борж ника задовольнити вимоги кре диторів у повному обсязі, суд вважає за можливе визнати ЗАТ „Ізмаїльський суднобудівельно-судноремон тний завод” банкрутом та від крити ліквідаційну процедур у.

Відповідно до положень ч.1 с т.23 Закону України „Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом” з дня прийняття госпо дарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури, серед іншого: строк виконання всіх грошових зоб ов' язань банкрута та зобов' язання щодо сплати податків і зборів (обов' язкових плат ежів) вважається таким, що нас тав; припиняється нарахуванн я неустойки (штрафу, пені), про центів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута; вимоги за зобов' язаннями боржника, в изнаного банкрутом, що виник ли під час проведення процед ур банкрутства, можуть пред' являтись тільки в межах лікв ідаційної процедури.

Частиною 2 ст.23 Закону Україн и „Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” передбаче но, що з дня прийняття господа рським судом постанови про в изнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної про цедури припиняються повнова ження органів управління бан крута щодо управління банкру том та розпорядження його ма йном, якщо цього не було зробл ено раніше, керівник банкрут а звільняється з роботи у зв' язку з банкрутством підприєм ства, про що робиться запис у й ого трудовій книжці, а також п рипиняються повноваження вл асника (власників) майна банк рута, якщо цього не було зробл ено раніше.

При цьому, суд припиняє повн оваження органів управління банкрута щодо управління ба нкрутом та розпорядження йог о майном, зобов' язує ліквід атора опублікувати відомост і про визнання боржника банк рутом і відкриття ліквідацій ної процедури у офіційних др укованих органах за рахунок банкрута у п' ятиденний стро к з дня прийняття постанови в ідповідно до п.п. 3, 5 ст.23 Закону У країни „Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, док ази опублікування надати суд у.

Згідно частини 3 статті 51 Зак ону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” кредитори мають право заяв ити свої претензії до боржни ка, який ліквідується, в місяч ний строк з дня публікації ог олошення про визнання боржни ка, який ліквідується, банкру том.

Господарський суд наголош ує та привертає увагу сторін , усіх зацікавлених та посадо вих осіб, що застосований ним Закон України „Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том” - є спеціальним, одним з основних принципів якого є п ріоритет цього Закону над ін шими нормативними актами.

Усі інші нормативні акти ді ють лише у певній частині - з а умови зазначення про це у са мому Законі, тобто субсидіар но.

У разі протиріч норм цього З акону іншим нормативним акта м повинні діяти норми Закону .

Крім того, прийнята судом на підставі положень Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” дана постанова превалює над будь- якими ухвалами, рішеннями, по становами та розпорядженням и інших установ та організац ій, а невиконання пунктів її р езолютивної частини тягне за собою відповідальність, вст ановлену чинним законодавст вом України.

Керуючись ст.ст. 22-25, ч.ч. 1, 2 ст.51 З акону України „Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом з акрите акціонерне товариств о „Ізмаїльський суднобудіве льно-судноремонтний завод” ( Одеська область, м. Ізмаїл, вул . Артема, 1. Код ЄДРПОУ 32783269).

2. Відкрити відносно за критого акціонерного товари ства „Ізмаїльський суднобуд івельно-судноремонтний заво д” ліквідаційну процедуру.

3. Ліквідатором закрит ого акціонерного товариства „Ізмаїльський суднобудівел ьно-судноремонтний завод” пр изначити голову ліквідаційн ої комісії Сідякова Валерія Олександровича (ід. код НОМ ЕР_1; паспорт громадянина Ук раїни серії НОМЕР_2, видан ий Ізмаїльським МВ УМВС Укра їни в Одеській області 04.01.2001р.; м ісце проживання: АДРЕСА_1) .

4. Припинити повноваже ння органів управління закри того акціонерного товариств а „Ізмаїльський суднобудіве льно-судноремонтний завод” щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном.

5. Зобов' язати ліквід атора банкрута в п' ятиденни й строк подати оголошення пр о визнання закритого акціоне рного товариства „Ізмаїльсь кий суднобудівельно-судноре монтний завод” банкрутом та відкриття ліквідаційної про цедури у офіційному друкован ому органі (газети „Голос Укр аїни” чи „Урядовий кур' єр”) з метою виявлення всіх креди торів, докази подачі оголоше ння надати суду. Оголошення п овинно містити відомості, вк азані у ч.5 ст.23 Закону України „ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом”.

6. Зобов' язати ліквід атора провести ліквідаційні заходи, передбачені ст.ст. 25-31, 51 Закону України „Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”, та надати суду звіт.

7. Призначити засіданн я для розгляду справи на „ 22” грудня 2011р. об 11:30. Засідан ня відбудеться у приміщенні господарського суду (м.Одеса , пр. Шевченка, 29, зал №14, тел. (0482) 307-965) .

8. Зобов' язати у судо вому засіданні представити:

Ліквідатора банкрута - докази надання оголошення пр о визнання закритого акціоне рного товариства „Ізмаїльсь кий суднобудівельно-судноре монтний завод” банкрутом та відкриття ліквідаційної про цедури у офіційному друкован ому органі; письмові відомос ті про хід ліквідаційної про цедури.

9. Визнати явку предст авників сторін та ліквідатор а банкрута у судове засіданн я обов' язковою.

Примірник постанови на діслати: банкруту, ліквідато ру банкрута, ДВС Ізмаїльсько го району Одеської області, в ідділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців Ізмаїльсько го району Одеської області.

Суддя < /підпис/ > Лепеха Г.А.

Про банкрутство

Підлягає оскарженю докуме нти зі справ про банкрутство

Закрите акціонерне товари ство "Ізмаїльський суднобуді вельно-судноремонтний завод "

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення10.11.2011
Оприлюднено22.11.2011
Номер документу19221489
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/17-4218-2011

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Постанова від 10.11.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 21.10.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні