Ухвала
від 02.11.2011 по справі 5023/1801/11
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

  

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

"02" листопада 2011 р.                                                       Справа № 5023/1801/11

          Колегія суддів у складі: головуючий суддя Шевель О. В., суддя Білоусова Я.О., суддя Пуль О.А.,

розглянувши апеляційну скаргу  ДПІ у Жовтневому районі м.Харкова (вх.№ 4704 Х/2-7) на ухвалу господарського суду Харківської області від "20" червня 2011 р. по справі № 5023/1801/11

за заявою  Товариства з обмеженою відповідальністю "Промтехноопт", м.Харків,

до    Приватного підприємства "Оптимал-Трейл Груп", м.Харків,

про визнання банкрутом,

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 20.06.2011р. (суддя Швидкін А.О.) в задоволенні клопотання ДПІ у Жовтневому районі м.Харкова про зупинення ліквідаційної процедури відмовлено. Затверджено наданий суду звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс. Ліквідовано юридичну особу- ПП "Оптимал- Трейд груп". Вимоги, не задоволені за недостатністю  майна ухвалено вважати погашеними. Провадження у справі припинено. Зобов’язано реєструючий орган і інші державні органи, в яких знаходиться на обліку банкрут, виключити його з державних реєстрів.

ДПІ у Жовтневому районі м.Харкова з ухвалою місцевого господарського суду не погодилась та звернулась до Харківського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить ухвалу суду першої інстанції скасувати та направити справу на новий розгляд до господарського суду, посилаючись на порушення судом норм матеріального та процесуального права.

Також апелянт надав клопотання про відновлення процесуального строку, посилаючись на те, що оскаржувана ухвала до ДПІ по теперішній час не надходила.

Відповідно до статті 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"  учасники провадження у  справі  про  банкрутство  -  сторони, арбітражний   керуючий   (розпорядник  майна,  керуючий  санацією, ліквідатор), власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника,  а  також  у  випадках,  передбачених цим Законом,  інші особи,  які беруть участь у провадженні у справі про  банкрутство, Фонд   державного   майна   України,   державний  орган  з  питань банкрутства,   представник   органу   місцевого    самоврядування, представник  працівників  боржника,  уповноважена особа акціонерів або    учасників    товариств    з    обмеженою    чи   додатковою відповідальністю.

Відповідно до пункту 2 статті 97 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано доказів надсилання її копії іншій стороні.

Як вбачається з матеріалів справи, апелянтом не додано доказів, які б свідчили про направлення  копії апеляційної скарги ініціюючому кредитору (до скарги додано копію квитанції про направлення копії апеляційної скарги лише боржнику та ліквідатору).

Враховуючи викладене, апеляційна скарга не приймається до розгляду і підлягає поверненню.

Крім того, колегія суддів зазначає, що апелянт в клопотанні про відновлення пропущеного строку подання апеляційної скарги посилався на те, що оскаржувану ухвалу він не отримав, але, як вбачається з матеріалів справи, постановою Вищого господарського суду України від 15.09.2011р. було відмовлено у прийнятті касаційної скарги ДПІ у Жовтневому районі на ухвалу господарського суду Харківської області від 20.06.2011р., тобто апелянт знав про прийняття оскаржуваної ухвали та мав досить часу для ознайомлення з матеріалами справи.

Керуючись  п. 2 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів Харківського апеляційного суду,

УХВАЛИЛА:

Повернути ДПІ у Жовтневому районі м.Харкова апеляційну скаргу.

Після усунення обставин,  зазначених у пункті 2 частини 1 ст. 97 ГПК,  апеляційна скарга може бути подана повторно.

У разі пропуску строку оскарження апеляційна скарга має бути подана повторно лише з мотивованим клопотанням про його відновлення.

Додаток: заявнику - матеріали скарги на 5 арк., у тому числі квитанції "Укрпошти" №№6681, 6676 від 21.10.2011р. на 2 арк.

Головуючий суддя                                                                         Шевель О. В.  

Суддя                                                                                                Білоусова Я.О.  

Суддя                                                                                                Пуль О.А.

 

СудХарківський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення02.11.2011
Оприлюднено21.11.2011
Номер документу19228776
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/1801/11

Постанова від 31.03.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 02.11.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Пуль О.А.

Постанова від 20.06.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні