Постанова
від 03.11.2011 по справі 21/5009/3850/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

Іменем України

03.11.11 Сп рава 21/5009/3850/11

Кредитор - Товариств о з обмеженою відповідальніс тю “Торговий дім “Екохімресу рс” (70421, Запорізька область, За порізький район, с. Петровськ е, вул. Східна, буд. 6, код ЄДРПОУ 33570681)

боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю “Кремінь Петроль” (69096, м . Запоріжжя, вул. Каховська, бу д. 11а, код ЄДРПОУ 36007482)

банк, здійснюючий розра хунково-касове обслуговуван ня боржника - ЗРУ ПАТ КБ “При ватбанк”, м. Запоріжжя

Розпорядник майна Васи ленко Р.В. (поштова адреса: АД РЕСА_1)

Суддя Черкаський В.І.

За участю представників ст орін:

від кредитора - ОСОБА_1, д овіреність № 07/11 від 28.07.2011 року;

від боржника - не з' явив ся;

розпорядник майна - Васи ленко Р.В., особисто

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 11.07.2011 року за заявою кредитора порушене п ровадження у справі № 21/5009/3850/11 пр о банкрутство Товариства з о бмеженою відповідальністю “ Кремінь Петроль”, підготовче засідання суду призначено н а 02.08.2011 року.

Ухвалою від 02.08.2011 року судом в изнані кредиторські вимоги Т овариства з обмеженою відпов ідальністю “Торговий дім “Ек охімресурс” до Товариства з обмеженою відповідальністю “Кремінь Петроль” у розмірі 306 321 грн. 93 коп.; зобов' язано кр едитора в 10-денний строк подат и в офіційний друкований орг ан - газету “Голос України” чи газету “Урядовий кур' єр” оголошення про порушення сп рави про банкрутство боржник а, примірник оголошення нада ти суду у строк до 20.08.2011 року. Зоб ов' язано розпорядника майн а скласти реєстр вимог креди торів, який надати суду до 25.09.2011 року; попереднє засідання су ду призначено на 05.10.2011 року.

Оголошення про порушення с прави про банкрутство боржни ка було опубліковане в газет і “Голос України” від 10.08.2011 року № 147 (5147).

Після публікації заяв з кон курсними вимогами до боржник а не надходило.

Ухвалою суду від 05.10.2011 року за підсумками проведення попер еднього засідання визнано ко нкурсним кредитором у справі Товариство з обмеженою відп овідальністю “Торговий дім “ Екохімресурс”, суд затвердив реєстр конкурсних кредиторі в з урахуванням визнаних суд ом вимог конкурсного кредито ра, зобов' язав кредитора пр отягом 10 днів провести збори к редиторів, де вирішити питан ня про створення комітету кр едиторів. Рішення зборів та к омітету кредиторів надати су ду у строк до 25.10.2011 року, судом та кож призначено судове засіда ння для розгляду питання щод о санації чи ліквідації борж ника, кандидатури керуючого санацією чи ліквідатора та р озміру винагороди арбітражн ому керуючому на 03.11.2011 року.

24.10.2011 року до суду надійшли пр отокол загальних зборів кред иторів № 1 від 20.10.2011 року та прото кол засідання комітету креди торів № 1 від 21.10.2011 року.

У судовому засіданні 03.11.2011 р оку від кредитора надійшло у сне клопотання про припиненн я процедури розпорядження ма йном та відкриття ліквідацій ної процедури, призначення л іквідатором у справі арбітра жного керуючого Василенка Р. В.

Також, у судовому засіданн і 03.11.2011 року розпорядником майн а надано звіт про проведений аналіз фінансово-господарсь кого стану боржника.

Розглянувши у судовому зас іданні 03.11.2011 року протокол зага льних зборів кредиторів № 1 ві д 20.10.2011 року, суд встановив що рі шенням зборів кредиторів обр ано комітет кредиторів у скл аді Товариства з обмеженою в ідповідальністю “Торговий д ім “Екохімресурс”.

Також, розглянувши у судово му засіданні 03.11.2011 року протоко л засідання комітету кредито рів № 1 від 21.10.2011 року, судом встан овлено, що комітетом кредито рів прийнято рішення про зве рнення розпорядника майна Ва силенко Р.В. до господарськог о суду Запорізької області з клопотанням про відкриття л іквідаційної процедури Това риства з обмеженою відповіда льністю “Кремінь Петроль”, п ризначити арбітражного керу ючого Василенка Р.В. ліквідат ором боржника, а також прийня то рішення про встановлення розміру заробітної плати роз поряднику майна ТОВ “Кремінь Петроль” Василенко Р.В. в розм ірі подвійної мінімальної за робітної плати, а саме - 1 970, 00 гр н. у місяць.

У засіданні 03.11.2011 року розпор ядник майна Василенко Р.В. під тримав рішення комітету кред иторів про призначення його ліквідатором у справі.

Розглянувши матеріали спр ави, рішення комітету кредит орів, заслухавши у судовому з асіданні представника креди тора та розпорядника майна, с уд встановив наступне.

Згідно п. 8 ст. 16 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” до компет енції комітету кредиторів на лежить прийняття рішення про внесення пропозицій господа рському суду щодо продовженн я або скорочення строку проц едур розпорядження майном бо ржника чи санації боржника; з вернення до господарського с уду з клопотанням про відкри ття процедури санації, визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури.

Відповідно до ст. 1 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” під б анкрутством розуміється виз нана господарським судом нес проможність боржника віднов ити свою платоспроможність т а задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування лікві даційної процедури.

Протоколом засідання комі тету кредиторів боржника № 1 в ід 21.10.2011 року оформлено рішення клопотати перед господарськ им судом Запорізької області про визнання Товариства з об меженою відповідальністю “К ремінь Петроль” банкрутом та перехід до ліквідаційної пр оцедури у справі № 21/5009/3850/11.

Враховуючи рішення коміт ету кредиторів боржника від 21.10.2011 року (протокол засідання к омітету кредиторів № 1 від 21.10.2011 року) стосовно підстав для пе реходу до ліквідаційної проц едури, висновок розпорядника майна про проведений аналіз фінансово-господарського ст ану боржника, згоду розпоряд ника майна на призначення йо го ліквідатором у справі, суд вважає за необхідне визнати боржника банкрутом, відкрит и ліквідаційну процедуру, пр изначити ліквідатором боржн ика арбітражного керуючого В асиленка Романа Вікторовича (ліцензія Державного департ аменту з питань банкрутства НОМЕР_1 від 19.04.2011 року, АДРЕ СА_2; поштова адреса: АДРЕС А_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_2).

Згідно із ч. 12 ст. 3-1 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” оплат а послуг арбітражного керуюч ого (розпорядника майна, керу ючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення н им своїх повноважень встанов люється та виплачується в ро змірі, встановленому комітет ом кредиторів і затвердженом у господарським судом, якщо і нше не встановлено цим Закон ом, але не менше двох мінімаль них заробітних плат та не біл ьше середньомісячної заробі тної плати керівника боржник а за останні дванадцять міся ців його роботи перед поруше нням провадження у справі пр о банкрутство.

У відповідності з вимогам и ст. 3-1 Закону України “Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом” слід затвердити ро змір оплати послуг арбітражн ого керуючого Василенка Рома на Вікторовича у розмірі дво х мінімальних заробітних пла т, встановлених чинним закон одавством, за кожний місяць з дійснення ним своїх повноваж ень, яку здійснювати за рахун ок коштів, отриманих від прод ажу майна боржника.

Згідно ст. 23 Закону України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” з дня прийн яття господарським судом пос танови про визнання боржника банкрутом і відкриття лікві даційної процедури, зокрема, скасовується арешт, накладе ний на майно боржника, визнан ого банкрутом, чи інші обмеже ння щодо розпорядження майно м такого боржника. Накладенн я нових арештів або інших обм ежень щодо розпорядження май ном банкрута не допускається . За таких обставин, слід скасу вати арешти, накладені на май но боржника, визнаного банкр утом, та інші обмеження щодо р озпорядження майном Товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Кремінь Петроль”.

Відповідно до ч. 3 ст. 23 Закон у опублікування відомостей п ро визнання боржника банкрут ом і відкриття ліквідаційної процедури здійснюється лікв ідатором у офіційних друкова них органах за рахунок банкр ута у п' ятиденний строк з дн я прийняття постанови про ви знання боржника банкрутом.

На підставі ч. 3 ст. 23 Закону сл ід зобов' язати ліквідатора в 5-денний строк подати в офіц ійний друкований орган - газе ту “Голос України” чи газету “Урядовий кур' єр” оголошен ня про визнання боржника бан крутом та відкриття ліквідац ійної процедури із зазначенн ям строку для пред' явлення кредиторських вимог до боржн ика в один місяць з моменту пу блікації оголошення про визн ання боржника банкрутом.

Керуючись ст. ст. 3-1, 5, 7, 22, 23 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом“, суд

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю “Кремінь Петроль” (69096, м . Запоріжжя, вул. Каховська, бу д. 11а, код ЄДРПОУ 36007482) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Ліквідатором призначити а рбітражного керуючого Васил енка Романа Вікторовича (ліц ензія Державного департамен ту з питань банкрутства НОМ ЕР_1 від 19.04.2011 року, АДРЕСА_2 ; поштова адреса: АДРЕСА_1, і дентифікаційний номер НОМ ЕР_2).

Встановити строк ліквіда ційної процедури шість місяц ів. Строк для пред' явлення к редиторських вимог до боржни ка встановити в один місяць з моменту публікації оголошен ня про визнання боржника бан крутом.

Затвердити розмір оплати п ослуг ліквідатора Василенка Романа Вікторовича у розмір і двох мінімальних заробітни х плат, встановлених чинним з аконодавством, за кожний міс яць здійснення ним своїх пов новажень, яку здійснювати за рахунок коштів, отриманих ві д продажу майна боржника.

Зобов' язати ліквідатора в 5-денний строк подати в офіц ійний друкований орган - газ ету “Голос України” чи газет у “Урядовий кур' єр” оголоше ння про визнання боржника ба нкрутом та відкриття ліквіда ційної процедури. Примірник оголошення надати суду у стр ок до 20.11.2011 року.

Скасувати арешти, накладен і на майно боржника, визнаног о банкрутом, та інші обмеженн я щодо розпорядження майном Товариства з обмеженою відпо відальністю “Кремінь Петрол ь”.

Копію постанови направити кредитору, боржнику, ліквіда тору, банку, Відділу з питань б анкрутства у Запорізькій обл асті Державного департамент у з питань банкрутства, Держа вному реєстратору Виконавчо го комітету Запорізької місь кої ради, Ленінському ВДВС За порізького МУЮ, Головному уп равлінню юстиції у Запорізьк ій області.

Суддя В.І. Чер каський

03.11.2011

ТОВ "Торговий дім "Екохімре сурс" Василенко Роман Ві кторович

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення03.11.2011
Оприлюднено22.11.2011
Номер документу19242653
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —21/5009/3850/11

Ухвала від 03.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 07.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Постанова від 03.11.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 05.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 02.08.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 11.07.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні