Ухвала
від 21.11.2011 по справі 52/91
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

52/91

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа №  52/91

21.11.11

Господарський суд міста Києва у складі судді Чебикіної С.О., розглянувши скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю “Камерата Косметикс” на дії державного виконавця відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Дніпропетровській області у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “Камерата Косметикс” до Товариства з обмеженою відповідальністю “Арбат Престиж-Україна” про стягнення 53 438, 89 грн., за участю представників стягувача –не з'явився, боржника –не з'явився, відділу державної виконавчої служби –не з'явився,  

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду міста Києва № 52/91 від 22.04.2009 року позов задоволено частково, стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю “Арбат Престиж-Україна” (01133, м. Київ, бул. Лихачова, 1/27, код 34614352) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю “Камерата Косметикс” (65038, м. Одеса, вул. Золотий берег, 9, корп. А, код 33721890) 48 273 (сорок вісім  тисяч двісті сімдесят три) грн. 49 коп. основного боргу, 5 998, 77 (п'ять тисяч дев'ятсот дев'яносто вісім) грн. 77 коп. інфляційної складової боргу, 940 (дев'ятсот сорок) грн. 00 коп. 3% річних, 552 (п'ятсот п'ятдесят дві) грн. 12 коп. державного мита та 108 (сто вісім) грн. 51 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу; в іншій частині позову відмовлено.

15.06.2009р. на виконання рішення суду був виданий відповідний наказ.

12 вересня 2011 року до суду звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю “Камерата Косметикс” зі скаргою на дії державного виконавця відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Дніпропетровській області, в якій просило визнати незаконними дії державного виконавця відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Дніпропетровській області при виконанні наказу господарського суду міста Києва від 22.04.2009 року у справі № 52/91, пов'язані з винесенням 22.04.2010 року постанови про повернення виконавчого документа та скасувати дану постанову від 22.04.2010р., винесену державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Дніпропетровській області.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 23.09.2011 року призначено розгляд скарги Товариства з обмеженою відповідальністю “Камерата Косметикс” на дії державного виконавця відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Дніпропетровській області призначено на  10.10.2011 року.

20.10.2011 року через канцелярію суду від Товариства з обмеженою відповідальністю “Камерата Косметикс” надійшла заява, в якій стягувач просить суд визнати незаконною постанову державного виконавця відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Дніпропетровській області від 22.04.2010р. про повернення виконавчого документа у виконавчому провадженні з примусового виконання наказу господарського суду міста Києва від 22.04.2009 року у справі № 52/91.

24.10.2011 року через канцелярію суду від відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Дніпропетровській області надійшли заперечення на скаргу на дії державного виконавця.

01.11.2011 року через канцелярію суду від стягувача надійшла заява, в якій наведені додаткові обґрунтування до скарги на дії державного виконавця відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Дніпропетровській області.

15.11.2011 року через канцелярію суду від стягувача надійшла заява, в якій стягувач просить суд визнати незаконною постанову державного виконавця відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Дніпропетровській області від 30.04.2010р. про повернення виконавчого документа у виконавчому провадженні з виконання наказу господарського суду міста Києва у справі № 52/91.

У судове засідання представники стягувача, боржника та ДВС не з'явились, про час і місце проведення судового засідання були повідомлені належним чином.

Розглянувши подану скаргу, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про наявність підстав для її задоволення з огляду на наступне:

Постановою державного виконавця відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Дніпропетровській області від 30.04.2010р. про повернення виконавчого документа наказ господарського суду міста Києва у справі № 52/91 повернуто стягувачу, про що листом № 03/46/20 від 25.08.2011 року, який був отриманий стягувачем 01.09.2011р. у відповідь на неодноразові звернення, начальник ВДВС Павлоградського МРУЮ повідомив стягувача.

Також, у даному листі повідомлено, що копія постанови державного виконавця відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Дніпропетровській області від 22.04.2010р. була направлена ним за адресою: м. Одеса, вул. Золотий берег, 9, в той час як адресою стягувача є м. Одеса, вул. Золотий берег, 9А.

Тобто, стягувач дізнався про винесення державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Дніпропетровській області постанови від 22.04.2010р. лише 01.09.2011р.

Згідно ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження»державний виконавець зобов'язаний вживати передбачених цим Законом заходів примусового виконання рішень, неупереджено, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії. Державний виконавець: здійснює заходи, необхідні для своєчасного і в повному обсязі виконання рішення, зазначеного в документі на примусове виконання рішення (далі - виконавчий документ), у спосіб та в порядку, встановленому виконавчим документом і цим Законом; надає сторонам виконавчого провадження та їх представникам можливість ознайомитися з матеріалами виконавчого провадження; розглядає заяви сторін та інших учасників виконавчого провадження і їхні клопотання; заявляє в установленому порядку про самовідвід за наявності обставин, передбачених цим Законом; роз'яснює сторонам їхні права і обов'язки.

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про виконавче провадження»державний виконавець вправі провадити виконавчі дії щодо виявлення та звернення стягнення на кошти, які перебувають на рахунках та укладах боржника у банках чи інших фінансових установах, на рахунки в цінних паперах у депозитаріях на території, на яку поширюється юрисдикція України.

У відповідності до ч. 4 ст. 65 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець може звернути стягнення на кошти боржника - юридичної особи, що знаходяться на його рахунках, а також на рахунках, відкритих боржником - юридичною особою через свої філії, представництва та інші відокремлені підрозділи.

Статтею 66 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що у разі відсутності у боржника - юридичної особи коштів у обсязі, достатньому для покриття заборгованості, стягнення звертається на інше майно, належне такому боржникові або закріплене за ним, у тому числі на майно, що обліковується на окремому балансі філії, представництва та іншого відокремленого підрозділу боржника - юридичної особи (крім майна, вилученого з обороту або обмежуваного в обороті) незалежно від того, хто фактично використовує це майно.

В порушення вищезазначених вимог, державний виконавець Павлоградського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Дніпропетровській області не вжив необхідних та належних заходів щодо розшуку грошових коштів та майна боржника, у тому числі тих, що знаходяться на рахунках та обліковуються на окремих балансах філій боржника у інших містах, обмежившись застарілою інформацією, що не заперечувалось державним виконавцем у судовому засіданні.

З огляду на викладене, скарга Товариства з обмеженою відповідальністю “Камерата Косметикс” на дії державного виконавця відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Дніпропетровській області є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

За таких обставин, керуючись ст. 121-2 Господарського процесуального кодексу України, суд –

УХВАЛИВ:

Скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю “Камерата Косметикс” на дії державного виконавця відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Дніпропетровській області задовольнити.

Визнати незаконною постанову державного виконавця відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Дніпропетровській області від 30.04.2010р. про повернення виконавчого документа у виконавчому провадженні з виконання наказу господарського суду міста Києв у справі № 52/91.

Суддя                                                                                                С.О. Чебикіна

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення21.11.2011
Оприлюднено01.12.2011
Номер документу19365998
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —52/91

Ухвала від 07.08.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чебикіна С.О.

Ухвала від 30.07.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чебикіна С.О.

Рішення від 27.11.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чебикіна С.О.

Ухвала від 21.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чебикіна С.О.

Ухвала від 02.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чебикіна С.О.

Ухвала від 10.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чебикіна С.О.

Ухвала від 23.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чебикіна С.О.

Рішення від 22.04.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чебикіна С.О.

Рішення від 15.07.2008

Господарське

Господарський суд Харківської області

Білоусова Я.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні