Постанова
від 23.11.2011 по справі 2а-1670/9176/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

1

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 листопада 2011 року м. Полтава Справа № 2а-1670/9176/11

Суддя Полтавського окр ужного адміністративного су ду Алєксєєва Н.Ю., розглянувш и в порядку скороченого пров адження справу за адміністра тивним позовом Лубенської об'єднаної державної подат кової інспекції до Товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Баварія Агро" про припине ння юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

02 листопада 2011 року позив ач Лубенська об'єднана де ржавна податкова інспекція звернувся до Полтавського ок ружного адміністративного с уду з адміністративним позов ом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Баварія А гро" про припинення юридично ї особи, посилаючись на те, що неподання відповідачем пода ткової звітності протягом ро ку /не звітується з моменту ре єстрації/ є підставою для пос тановлення судового рішення про припинення підприємниць кої діяльності відповідно до частини 2 статті 38 Закону Укра їни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців”.

10.11.2011 відповідачем отримано к опію ухвали про відкриття ск ороченого провадження, що пі дтверджується відміткою про отримання у повідомленні пр о вручення рекомендованого поштового відправлення. Раз ом з тим, у строк, встановлений частиною 3 статті 183-2 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, відповідачем не п одано до суду заперечень про ти позову.

Відтак, суд доходить виснов ку, що спір підлягає вирішенн ю на підставі наявних у матер іалах справи доказів, оскіль ки вони повно та всебічно вис вітлюють обставини спірних п равовідносин.

Розглянувши подані позива чем документи, об' єктивно о цінивши докази, які мають юри дичне значення для розгляду справи і вирішення спору по с уті, суд вважає, що позов підля гає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що відпо відач зареєстрований 14.03.2007 рок у Оржицькою районною державн ою адміністрацією (ідентифік аційний код 34387859).

Згідно до підпункту 16.1.3 пунк ту 16.1 статті 16 Податкового коде ксу України платник податків зобов' язаний подавати до к онтролюючих органів у порядк у, встановленому податковим та митним законодавством, де кларації, звітність та інші д окументи, пов'язані з обчисле нням і сплатою податків та зб орів.

Стаття 38 Закону України “Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців” передбачає, що н еподання протягом року до ор ганів державної податкової с лужби декларацій, документів фінансової звітності є підс тавою для постановлення судо вого рішення щодо припинення юридичної особи.

Згідно з довідкою Оржицько го відділення Лубенської об'єднаної державної податк ової інспекції відповідач н е звітується з моменту реєст рації, тобто більше трьох рок ів не подає до органів держав ної податкової служби деклар ацій, документів фінансової звітності, що є підставою для постановлення судового ріше ння про припинення підприємн ицької діяльності.

Судом встановлено про відс утність заборгованості відп овідача перед бюджетом, що пі дтверджується довідкою пози вача від 08.11.2011 року №701/10/24-028.

Таким чином, суд приходить д о висновку, що вимоги позивач а щодо припинення підприємни цької діяльності є обґрунтов аними та такими, що підлягают ь задоволенню.

Відповідно до частини 1 стат ті 256 Кодексу адміністративно го судочинства України поста нови суду, прийняті в порядку скороченого провадження вик онуються негайно.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183- 2 Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Лубенської об'єднаної де ржавної податкової інспекці ї до Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Баварія Агр о" про припинення юридичної о соби задовольнити.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю "Баварія Агро" (іде нтифікаційний код 34387859) .

Копію постанови направити державному реєстратору за м ісцем державної реєстрації Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Баварія Агро" (іде нтифікаційний код 34387859) для вне сення до Єдиного державного реєстру запису про судове рі шення щодо припинення юридич ної особи.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання апеляційної скар ги. У разі подання апеляційно ї скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає за конної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного пр овадження або набрання закон ної сили рішенням за наслідк ами апеляційного провадженн я.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з момен ту отримання копії постанови з одночасним поданням її коп ії до суду апеляційної інста нції.

Суддя Н.Ю . Алєксєєва

Дата ухвалення рішення23.11.2011
Оприлюднено02.12.2011
Номер документу19370346
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/9176/11

Постанова від 23.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 03.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 03.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Алєксєєва Н.Ю.

Постанова від 23.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Алєксєєва Н.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні