Ухвала
від 28.11.2011 по справі 2а-0870/10981/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

28 листопада 2011 року Спра ва № 2а-0870/10981/11

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окр ужного адміністративного су ду Кисіль Р.В., перевіривши мат еріали адміністративного по зову

за позовною заявою: Державн ої податкової інспекції у Жо втневому районі м.Запоріжжя

до: Приватного підприємств а «Газета Нове Слово»

третя особа: ОСОБА_2

про: припинення юридичної о соби,

та виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

25.11.2011 до Запорізького ок ружного адміністративного с уду надійшов адміністративн ий позов Державної податково ї інспекції у Жовтневому рай оні м. Запоріжжя (далі - пози вач) до Приватного підприємс тва «Газета Нове Слово» (д алі - відповідач), в якому поз ивач просить Приватного підп риємства «Газета Нове Сл ово» (код ЄДРПОУ 23790186).

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст . 17 КАС України юрисдикція адм іністративних судів поширює ться на спори за зверненням с уб' єкта владних повноважен ь у випадках, встановлених Ко нституцією та законами Украї ни.

Згідно з пп. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податк ового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встан овлених законом, звертатися до суду щодо припинення юрид ичної особи.

Спір виник із публічн о-правових відносин, у яких по зивач є суб' єктом владних п овноважень. Зазначений спір згідно зі ст. 17 КАС України нал ежить до юрисдикції адмініст ративних судів та має розгля датись у порядку адміністрат ивного судочинства і відпові дно до ч. 2 ст. 18 КАС України підс удний окружним адміністрати вним судам.

Суддею встановлено, щ о позивачем було дотримано п ередбачений ст. 99 КАС України строк звернення до адміністр ативного суду.

Таким чином, підстави для за лишення позовної заяви без р озгляду, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсут ні.

В процесі підготовчого про вадження суддя встановив нео бхідність залучити в якості третьої особи на стороні від повідача ОСОБА_2, витребув ати у сторін всі наявні в них д окументи та матеріали, які мо жуть бути використані як док ази у справі, довіреності на п редставників, документи про правовий статус сторін, витя ги з Єдиного державного реєс тру юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців.

За наслідками розгляду мат еріалів позовної заяви, суд д ійшов висновку про необхідні сть закінчити підготовче про вадження, відкрити проваджен ня в адміністративній справі та призначити її до судового розгляду.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 107, 110, 114, 121, 160, 165 КА С України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадженн я у справі № 2а-0870/10981/11 за адмініст ративним позовом Державної п одаткової інспекції у Жовтне вому районі м. Запоріжжя до Пр иватного підприємства «Га зета Нове Слово» про припин ення юридичної особи.

2. Закінчити підготовче пров адження та призначити судове засідання на < Дата поперед нього судового засідання (да та) (АДМ) > 13 грудня 2011 року я ке відбудеться за адресою: м. З апоріжжя, вул. Кремлівська, 65-в у залі судових засідань № 16 о 10:00 Справа розглядатиметься одноособово суддею Киселем Романом Валерійовичем.

3. Залучити в якості третьої особи на стороні відповідач а:

ОСОБА_2, який мешкає за адр есою: АДРЕСА_1

4. Запропонувати сторо нам надати у судове засіданн я: всі наявні в них документи т а матеріали, які можуть бути в икористані як докази у справ і; довіреності на представни ків; документи про правовий с татус сторін; витяги з Єдиног о державного реєстру юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців; позивачу - оригіна ли документів доданих до поз ову; належним чином засвідче ні копії витребуваних докуме нтів - у справу, оригінали - суду для огляду.

5. Зобов' язати позивача над ати у судове засідання витяг з Єдиного державного реєстр у юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з зазначен ням внесення змін у назву юри дичної особи, докази відправ ки копій позовної заяви та до даних до неї документів трет ій особі на стороні відповід ача ОСОБА_2.

6. Запропонувати відпо відачу, в разі невизнання адм іністративного позову, подат и до 13 грудня 2011 року заперечен ня проти позову та докази на о бґрунтування цих заперечень .

7. Копію ухвали направи ти особам, які беруть участь у справі разом з витягом про їх процесуальні права та обов' язки.

8. У судове засідання в икликати осіб, які беруть уча сть у справі.

Ухвала оскарженню не підля гає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя Р.В. Кисіль

< Текст >

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.11.2011
Оприлюднено01.12.2011
Номер документу19379760
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/10981/11

Постанова від 26.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 13.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 28.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні