Постанова
від 16.07.2008 по справі 2-а-2637/2008
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2-а-2637/08

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 липня 2008 року 15 год. 00 хв. м. Рівне

Рівненський окружний адм іністративний суд

під головуванням судді Боймиструка С.В .

за участю секретаря судово го засідання Маньковського Д .В.

представника позивача Вознюка О.О.

представника відповідача не з' явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом Ду бенської об' єднаної держав ної податкової інспекції до Сільськогосподарського вир обничого кооперативу «Іква» про стягнення податкової за боргованості в сумі

33 090 грн . 28 коп.,

ВСТАНОВИВ:

Позивач - Дубенська об ' єднана державна податкова інспекція у м. Рівне, звернувш исьдо суду з позовомпросить стягнути з відповідача подат кову заборгованість по сплат і податку з доходів фізичних осіб, фінансової санкції та п ені на загальну суму 33 090 грн. 28 к оп. В судовому засіданні пред ставник позивача позовні вим оги підтримав в повному обся зі та просить суд стягнути з в ідповідача вказану суму.

Відповідачналежним чином був повідомлений про ч ас і місце розгляду справи, од нак до суду не з' явився, про п ричини неявки не повідомив, з аяв по справі та заперечень н а позов не подав. За таких обст авин суд вважає за можливе ро зглянути спір по суті на підс таві наявних в справі доказі в.

Заслухавши представника позивача, повно і всебічн о дослідивши матеріали справ и, суд вважає, що позов слід за доволити в повному обсязі з т аких підстав.

Відповідно до ст. 67 Конститу ції України кожен зобов' яза ний сплачувати податки і збо ри в порядку і розмірах, встан овлених законом.

Пунктом 3 ч.1 ст. 9 Закону Украї ни «Про систему оподаткуванн я» встановлено, що платник и податків і зборів (обов'я зкових платежів) зобов'язан і сплачувати належні суми по датків і зборів (обов'язкови х платежів) у встановлені зак онами терміни.

За наслідками проведеної перевірки своєчасності плат ежів до бюджету позивачем ві дносно відповідача було прий няте рішення форми «Ш» №0000431740/0 в ід 28 березня 2008 року (а.с.9), а також була нарахована пеня за несв оєчасну сплату узгоджених по даткових зобов' язань в сумі 5406, 65 грн. 02 квітня 2008 року було ск ладено акт № 8 та прийнято под аткове повідомлення-рішення №0000561750/0, яким застосовано штраф в розмірі 19 059 грн. 24 коп. за затри мку на 427 календарних днів гра ничного строку сплати узгодж еної суми податкового зобов' язання (а.с.17,19).

Відповідно до пп.17.1.7. п.17.1 ст.17 Закону України «Про порядок погашення зобов' язань плат ників податків перед бюджето м та державними цільовими фо ндами”, у разі коли платник по датків не сплачує узгоджену суму податкового зобов'язанн я протягом граничних строків , визначених цим Законом, таки й платник податку зобов'язан ий сплатити штраф у таких роз мірах: при затримці, що є більш ою 90 календарних днів, наступн их за останнім днем гранично го строку сплати узгодженої суми податкового зобов'язанн я, - у розмірі п'ятдесяти відсо тків погашеної суми податков ого боргу.

Дубенською об' єднаною де ржавною податковою інспекці єю було надіслано відповідач у першу та другу податкові ви моги відповідно від 25 січня 2007 року за №1/10 та від 27 лютого 2007 рок у за №2/14, які були отримані ві дповідачем, про що свідчать п ідписи уповноважених осіб на корінцях вимог (а.с.11,12). Також по зивачу було надіслано повідо млення-рішення від 02 квітня 2008 року, однак конверт повернув ся в з' вязку з закінченням т ерміну зберігання, про що поз ивачем було складено акт та 12 травня 2008 року вказане повідо млення-рішення вивішено на д ошці податкових оголошень (а .с.20).

Відповідно до ч.4 п.п.6.2.4. п.6.2. ст.6 Закону України «Про порядок погашення зобов' язань плат ників податків перед бюджето м та державними цільовими фо ндами», у разі коли податкови й орган або пошта не може вруч ити платнику податків податк ове повідомлення або податко ві вимоги у зв'язку з незнаход женням посадових осіб, їх від мовою прийняти податкове пов ідомлення або податкову вимо гу, незнаходженням фактичног о місця розташування (місцез находження) платника податкі в, податковий орган розміщує податкове повідомлення або податкові вимоги на дошці по даткових оголошень, встановл еній на вільному для огляду м ісці біля входу до приміщенн я податкового органу. При цьо му день розміщення такої под аткової вимоги вважається дн ем її вручення.

Згідно розрахунку позовн их вимог станом за сільськог осподарським виробничим коо перативом «Іква»рахується з аборгованість до бюджету, як а є узгодженою та підлягає до стягнення на загальну суму 33 090грн. 28 коп. (а.с.16).

Відповідно до п. 3.1.1 ст. 3 Зако ну України «Про порядок пога шення податкових зобов' яза нь платників податків перед бюджетами та державними ціль овими фондами» активи пла тника податків можуть бути п римусово стягнені в рахунок погашення його податкового боргу виключно за рішенням с уду.

Пунктом 11 ст.10 Закону Україн и «Про державну податкову сл ужбу в Україні» встановлено право міжрайонних податкови х інспекцій подавати до суду позови до підприємств, устан ов, організацій та громадян п ро стягнення заборгованості перед бюджетом і державними цільовими фондами за рахуно к їх майна.

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я.

Згідно ст.94 КАС України судо ві витрати з відповідача не с тягуються.

Керуючись статтями 160-163, Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Позов задоволити.

Стягнути з Сільськогоспод арського виробничого коопер ативу «Іква» (35600, Рівненська об ласть, Дубенський р-н, с. Іванн я) Код ЄДРПОУ 30717854, р/р 260026222 в Рівнен ській філії АППБ «Аваль», МФО 333227 на користь Дубенської об' єднаної державної податково ї інспекції заборгованість перед бюджетом в сумі 33 090 грн. 2 8 коп. та перерахувати на р/р 3321380 0700109, одержувач-місцевий бюджет Іванівська сільська рада, ЄД РПОУ-23304458, Банк одержувача-Голо вне управління державного ка значейства України у Рівненс ькій області, МФО 833017, Код плате жу-11010101, призначення платежу - податок з доходів фізичних о сіб.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо заяву п ро апеляційне оскарження бул о подано, але апеляційна скар га не була подана у встановле ний строк, постанова набирає законної сили після закінче ння цього строку. У разі подан ня апеляційної скарги постан ова, якщо її не скасовано, наби рає законної сили після закі нчення апеляційного розгляд у справи.

Постанова може бути оскар жена до Львівського апеляцій ного адміністративного суду через суд першої інстанції, я кий ухвалив постанову. Заява про апеляційне оскарження п одається протягом 10 днів з дня складення постанови в повно му обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інс танції подається протягом 20-т и днів після подання заяви пр о апеляційне оскарження. Апе ляційна скарга може бути под ана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарж ення, якщо скарга подається у строк, встановлений для пода ння заяви про апеляційне оск арження.

Головуючий: С.В. Боймиструк

Дата ухвалення рішення16.07.2008
Оприлюднено13.11.2009
Номер документу1941549
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2637/2008

Ухвала від 18.08.2008

Адміністративне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Мусулевський Я.А.

Постанова від 16.07.2008

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Боймиструк С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні