Ухвала
від 14.08.2008 по справі бп-20/29
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БП-20/29

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

  

УХВАЛА

 14 серпня 2008 р.  Справа № БП-20/29   

Господарський суд Івано-Франківської області у складі

судді Кобецької Світлани Миколаївни

При секретарі судового засідання  О.М.Колісник

розглянувши матеріали справи:

 за заявою:  Прокурора Рогатинського району в інтересах держави в особі Управління   

                      Пенсійного Фонду України в Рогатинському районі,  вул. Галицька,14, м.Рогатин,

Рогатинський район, Івано-Франківська область, 77000

до боржника:  ТзОВ "ГалФуд"  с.Приозерне, Рогатинський район, Івано-Франківська     область, 77018

про банкрутство

Представники:     

Від заявника:  не з"явилися;

Від боржника: Сеник Р.І. - ліквідатор (арбітражний керуючий, посвідчення  №307297 від  07.03.07р.);

Від кредитора - ДПІ в Рогатинському районі: Скорбач Р.М.- представник, (довіреність № 2693

                         від 11.04.07р.)

СУТЬ СПОРУ:  подано заяву про визнання боржника - ТзОВ "ГалФуд" (с.Приозерне, Рогатинський район, Івано-Франківська область, 77018) банкрутом.

     Ліквідатором по справі Сеником Р.І.  01.08.2008р. подано на розгляд суду звіт про проведену ним роботу стосовно ліквідації ТзОВ "ГалФуд" (с.Приозерне, Рогатинський район, Івано-Франківська область, 77018).

     В судовому засіданні ліквідатор - Сеник Р.І. заявив клопотання про:

-  затвердження звіту та ліквідаційного балансу;

-  затвердження оплати праці ліквідатора;

-   припинення провадження у справі .

     Розглянувши подані матеріали, вислухавши представника кредитора та ліквідатора, суд, -

                                                     в с т а н о в и в :

     З поданого звіту ліквідатора, додатків до нього, а також доповненння до звіту ліквідатора вбачається, що станом на 14 серпня 2008 року сума заборгованості Товариства з обмеженою відповідальністю «ГалФуд»,  перед кредиторами становить 3802830,59 грн., а саме:

-   заборгованість перед АТ «Індустріально-експортний банк" в особі ФЛРУ АТ  "ІНДЕКС-

    БАНК" - 3788995,63 грн.;

-   заборгованість перед Управлінням ПФУ в Рогатинському районі –4778,69 грн.;

-   заборгованість перед ДПІ в Рогатинському районі –8373,32 грн.;

-   заборгованість перед ФСС з тимчасової втрати працездатності в Рогатинському районі -

    318,30 грн.;

-   заборгованість перед Рогатинським районним центром зайнятості –160,86 грн.;

-   заборгованість перед ФСС від нещасних випадків та професійних захворювань на

    виробництві в Рогатинському районі –203,79 грн.  

    В ході  здійснення  заходів  ліквідаційної  процедури  ТзОВ  "ГалФуд"  встановлено,  що                   8 жовтня 2003 року  Приватне підприємство  "Торговий дім "СОКИ" укладає  з  ЛРУ АТ "Індекс-Банк" кредитний договір № 595-ю та отримує 500 тис. доларів США кредиту. Майновим поручителем виступає  ТзОВ "ГалФуд" та надає в заставу об'єкти нерухомості, що розташовані в селі Приозерне Рогатинського району (договір застави від 14.10.2003 року), а саме  адмінбудинок-цех,  прохідна, трансформаторна підстанція, насосна, склад, столярний цех-пилорама, склад, газорозподільчий пункт, димова труба, каналізаційно-очисні споруди.

      Постановою Львівського апеляційного господарського суду по справі № 11/243-3/286   від 24 липня 2006 року визнано право власності на приміщення адміністративно-виробничих будівель, що  розташовані по вул. Горішна,1 в селі Приозерне  Рогатинського району  за Товариством з обмеженою відповідальністю "Львівський дослідно-експериментальний механічний завод".

      Згідно інформаційної довідки Івано-Франківського обласного бюро технічної інвентаризації № 15845526 від 07.09.2007р. право власності на приміщення адміністративно-виробничих будівель, що  розташовані по вул. Горішна,1 в селі Приозерне  Рогатинського району не зареєстроване.

    22 серпня 2007 року збори кредиторів ТзОВ "ГалФуд" прийняли рішення зобов'язати ліквідатора банкрута звернутись в господарський суд Івано-Франківської області з позовною заявою про визнання права власності на вищевказане спірне майно, що підтверджується протоколом  зборів кредиторів № 1 від 22.08.2007р.

      13 вересня 2007 року  ліквідатор ТзОВ "ГалФуд" Сеник Р.І. звернувся з позовною заявою про визнання права власності на приміщення адміністративно-виробничих будівель, розташованих по вул. Горішна,1 в селі Приозерне  Рогатинського району до господарського суду Івано-Франківської області.

     12 грудня 2007 року господарський суд Івано-Франківської області в задоволенні позову ліквідатора ТзОВ "ГалФуд" про визнання права власності на майно відмовив, про що свідчить рішення по справі № 21/205 від 12.12.2007р.

      Кредитор ТзОВ "ГалФуд"  - АТ "Індекс Банк" оскаржив рішення господарського суду Івано-Франківської області по справі № 21/205 від 12.12.2007р.до Львівського апеляційного господарського суду.

     Постановою Львівського апеляційного господарського суду від 18 червня 2008 року по справі № 21/205 апеляційна скарга АТ "Індекс Банк" залишилась без задоволення, а  рішення господарського суду Івано-Франківської області без змін.

        В зв'язку з відсутністю підприємницької діяльності на підприємстві боржнику протягом  3-х років та фактичних керівників ТзОВ "ГалФуд" ліквідатором не виявлено бухгалтерську документацію, що підтверджувала б наявність чи відсутність на підприємстві-банкруті майна, дебіторської заборгованості та інших активів ТзОВ "ГалФуд". Не виявлено документацію, що підтверджувала б кредиторську заборгованість та заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам ТзОВ "ГалФуд".

     Ліквідатором вилучено круглу печатку та установчі документи підприємства-банкрута, на що вказує акт приймання-передачі печаток, установчих та бухгалтерських документів, матеріальних цінностей ТзОВ "ГалФуд" від 13.08.2007р.  

      З моменту визнання боржника банкрутом і введення ліквідаційної процедури, на виконання вимог статті 23 та ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" видано наказ ліквідатора № 1 від 15 березня 2007 року про припинення підприємницької діяльності банкрута, попередження працівників ТзОВ "ГалФуд" про звільнення у зв'язку з ліквідацією, про проведення інвентаризації матеріальних цінностей, про передачу матеріальних цінностей, документації та печаток (копія наказу  наявна в матеріалах справи).

    Наказом № 2 від 28 вересня 2007 року з працівниками підприємства-банкрута трудовий договір розірвано, згідно ст. 36 п. 1 КЗпП України. Проте, у зв'язку з наявністю спірного майна та необхідністю його збереження ліквідатором по трудових угодах прийнято чотири охоронця (сторожа), які виконували свої обов'язки по охороні спірного майна до 31 грудня 2007 року.

    В газеті "Голос України" № 52 від 24 березня 2007 року опубліковано відомості про визнання ТзОВ "ГалФуд" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора (витяг з газети про публікацію додається до матеріалів справи).    

      З метою виявлення скритих активів боржника, ліквідатор звернувся із запитами до обласної інспекції держтехнагляду, Рогатинського районного відділу земельних ресурсів, Івано-Франківського ОБТІ, Калуського МРЕВ про наявність активів, які могли б належати банкруту, та наявність яких, передбачає обов'язкову державну реєстрацію.

     Із надісланих  ліквідатором запитів до МРВ ДАІ м.Калуш ВДАІ УМВС в Івано-Франківській області, Рогатинської інспекції державного технічного нагляду, Івано-Франківського ОБТІ, Управління земельних ресурсів у Рогатинському районі, отримано  відповіді, на основі яких встановлено, що за ТзОВ "ГалФуд" транспортних та технічних засобів, об'єктів нерухомості, права власності на землю не зареєстровано.

  На підприємстві виявлені в натурі активи, відображено в акті інвентаризації товароматеріальних цінностей, майна та інших активів ТзОВ "ГалФуд", проведеної  07 серпня 2007 року. Акт інвентаризації додаєтьсядо матеріалів справи. В результаті цієї роботи до ліквідаційної маси банкрута включено активи, які реально виявлено в натурі, і які могли бути проданими.          

    22 серпня 2007 року на проведених зборах кредиторів ТзОВ "ГалФуд" було затверджено ліквідаційну масу, згідно акту інвентаризації, затверджено порядок продажу, склад та умови продажу майна банкрута. Протокол зборів кредиторів від 22.08.2007 року знаходяться в справі.

В ході проведення інвентаризації встановлено, що практично все майно банкрута розкомплектовано, знищено корозією, морально та фізично застаріле.

   В подальшому, в процесі здійснення заходів ліквідаційної процедури ТзОВ "ГалФуд" виявлені активи банкрута списані, переведені на вторинну сировину (брухт чорного металу) та реалізовані, що підтверджується актом списання матеріальних цінностей від 24.09.2007р., договором поставки № 1 від 25.09.2007р.

    На виконання вимог ч. 2  ст. 30 Закону України  "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"  ліквідатор неодноразово забезпечував через засоби масової інформації оповіщення про порядок, строки та умови продажу майна банкрута.  Оголошення про продаж майна ТзОВ "ГалФуд" подавались в обласних та  місцевих засобах масової інформації.  

      В результаті продажу майна банкрута отримано 14641,20грн.,  що вказується в накладній  № 1 від 25.09.2007р.

    Отримані від реалізації грошові кошти використані для оплати послуг працівників, що охороняли спірне майно, про що свідчить платіжна відомість № 1 на видачу від 01.10.2007р.

    Згідно інформації, наданої Державною податковою інспекцією в Рогатинському районі, підприємство-банкрут має відкриті рахунки в відділенні ФЛРУ АТ "Індрустріально-експортний банк" м. Камянка-Бузька та в Філії Рогатинського відділення № 6347 ВАТ "Ощадбанк". У відділенні ФЛРУ АТ "Індекс-Банк" м. Камянка-Бузька  залишок коштів становить 34,32 грн.      (повідомлення відділення ФЛРУ АТ "Індрустріально-експортний банк" м. Камянка-Бузька від 14.07.2008р. ), а в Філії Рогатинського відділення № 6347 ВАТ "Ощадбанк" залишок коштів -  2,92 грн. (довідка № 693 від 14.08.2007р. видана філією Рогатинського відділення № 6347 ВАТ "Ощадбанк").

     Зважаючи на неможливість наявними засобами виявити всіх кредиторів ТзОВ "ГалФуд", письмові повідомлення кредиторам підприємства-банкрута, на виконання вимог п. 5 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", було направлено   установам  ДПІ, ПФУ, Рогатинського районного центру зайнятості та фондів соціального страхування за місцем державної реєстрації ТзОВ "ГалФуд".

      Бажаючі кредитори надіслали свої повідомлення про розмір заборгованості ТзОВ "ГалФуд" перед ними, а саме: ФЛРУ АТ "Індустріально-експортний банк" в сумі 3788995,63грн., ДПІ в Рогатинському районі в сумі 8373,32грн., ФСС з тимчасової втрати працездатності - Рогатинська районна виконавча дирекція в сумі 318,30грн., Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Рогатинському районі в сумі 203,79 грн., Рогатинський районний центр зайнятості в сумі 160,86грн.

    На момент подачі звіту ліквідатора, відзиву від боржника на заяву про порушення справи про банкрутство не надходило. До ліквідатора із пропозиціями санації підприємства-банкрута ніхто не звертався.     

   Товариство з обмеженою відповідальністю  "ГалФуд" на даний час не має можливості погасити заборгованість перед кредиторами в розмірі 33802830,59 грн., у зв'язку з:

-відсутністю майнових активів, що підтверджується актом повторної інвентаризації від 15 липня 2008 року;

-відсутністю коштів на рахунках в відділенні ФЛРУ АТ "Індекс-Банк", м. Камянка-Бузька та в Філії Рогатинського відділення № 6347 ВАТ "Ощадбанк";

-інформацією з повідомлень 2-ге МРВ ДАІ м. Калуш ВДАІ УМВС в області № 588 від 19.04.2007 року, Управління земельних ресурсів в Рогатинському районі № 08-02-31/95 від 14.12.2007 року , Івано-Франківського ОБТІ № 98 від 16.08.2007 року , Рогатинської  інспекції державного технічного нагляду № 15 від 16.08.2007 року ).

   Зважаючи на обставини та на підставі п. 6 ст. 31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом», вимоги не задоволені за відсутністю майна боржника банкрута - вважаються погашеними.

     Керуючись  ст.ст. 3-1, 32, п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",  ст. 86  Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1.  Затвердити звіт та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "ГалФуд" (с.Приозерне, Рогатинський район, Івано-Франківська область, 77018,  код 25065213; р/р 26008488765001, 26055488765010, МФО 336462 відділення АППБ "Аваль" в м.Рогатині, пл.Роксолани,2; р/р 26008488765001, 26055488765010, МФО 336677 Івано-Франківська філія "Приватбанку", м.Бурштин, вул.Будівельників,2).

2.  Юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю "ГалФуд" (с.Приозерне, Рогатинський район, Івано-Франківська область, 77018, код 25065213) ліквідувати та виключити його з Єдиного Державного Реєстру Підприємств та Організацій України.

3.  Вимоги, не задоволені  за недостатністю майна та вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання вважати погашеними.

     4. Затвердити оплату праці ліквідатора Сеника Р.І. (ліцензія серія АВ № 307297                    від 07.03.2007р.) в розмірі двох мінімальних заробітних плат за 14 місяців в сумі 14000,00грн.  та 8400,00грн. - оперативних  витрат за період процедури банкрутства відповідно до протоколу № 1 від 22.08.2007р.

     5.  Зобов"язати відділення ФЛРУ АТ "Індекс-Банк", м.Камянка-Бузька та  Філію Рогатинського відділення № 6347 ВАТ "Ощадбанк", інші  банки, в яких відкриті розрахункові рахунки підприємства-банкрута, закрити їх, у зв"язку із ліквідацією юридичної особи.

6.  Провадження по справі  № БП-20/29 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ГалФуд" (с.Приозерне, Рогатинський район, Івано-Франківська область, 77018) припинити.

      7.   Повідомити  про ліквідацію Товариства з обмеженою відповідальністю "ГалФуд" (с.Приозерне, Рогатинський район, Івано-Франківська область, 77018): заявника, ліквідатора - Сеника Р.І. (м.Івано-Франківськ-8, а/с 26, 76008; с.Дички, Рогатинський район, Івано-Франківська область), Івано-Франківський обласний відділ з питань банкрутства (м.Івано-Франківськ, вул.С.Стрільців,15), державного реєстратора (м.Рогатин, вул.Галицька,65) та кредиторів:

   -  ДПІ  в Рогатинському районі, м.Рогатин, вул.Безгрішного,1;

   -  Львівське регіональне управління АТ "ІНДЕКС-БАНК", м. Львів, вул.Пекарська,23;

   - Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в Рогатинському районі,

      м.Рогатин, вул.Галицька,40;

   - Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних

      захворювань в Рогатинському районі, м.Рогатин, вул.Безгрішного,1;

  -  Рогатинський районний центр зайнятості, м.Рогатин, вул.Галицька,46.

Копію ухвали направити рекомендованою кореспонденцією.

Суддя                                                               С.М.Кобецька

Виготовлено в АС "Діловодство суду"

 помічник судді   І.В.Григорчук

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення14.08.2008
Оприлюднено01.09.2008
Номер документу1944326
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —бп-20/29

Ухвала від 14.08.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобецька С.М.

Ухвала від 05.08.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобецька С.М.

Ухвала від 06.05.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобецька С.М.

Ухвала від 04.03.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобецька С.М.

Ухвала від 06.09.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобецька С.М.

Постанова від 06.03.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобецька С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні