Постанова
від 07.11.2011 по справі 2а/0570/18700/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 листопада 2011 р. спра ва № 2а/0570/18700/2011

приміщення суду за адр есою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвар дейської дивізії, 17

Суддя Донецького окружн ого адміністративного суду З інченко О.В. розглянувши в пор ядку скороченого провадженн я адміністративну справу за позовом Державної податково ї інспекції у Куйбишевському районі м.Донецька до Приватн ого підприємства «Артеміда» про припинення юридичної ос оби,-

в с т а н о в и в :

У жовтні 2011 року Державна по даткова інспекція у Куйбишев ському районі м.Донецька (дал і - позивач) звернулась до су ду з позовом до Приватного пі дприємства «Артеміда» (далі - відповідач) про припиненн я юридичної особи, у зв' язку з неподанням відповідачем д о органів державної податков ої служби податкової звітнос ті більше року.

Згідно із ухвалою суду від 2 4 жовтня 2011 року розгляд справи здійснюється у порядку скор оченого провадження суддею о дноособово, без проведення с удового засідання та виклику осіб, які беруть участь у спра ві, відповідно до вимог ч. 4 ст. 1 83-2 КАС України.

Відповідно до свідоцтва пр о державну реєстрацію юридич ної особи Приватне підприємс тво «Артеміда» зареєстрован е за адресою: 83096, м.Донецьк, ву л. Куйбишева, 58, кв.33.

Частиною 4 статті 33 Кодексу а дміністративного судочинст ва України (надалі - КАС Укра їни) передбачено, що у разі нен адання особами, які беруть уч асть у справі, інформації щод о їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомле ння надсилаються: юридичним особам та фізичним особам - пі дприємцям - за адресою місцез находження (місця проживання ), що зазначена в Єдиному держа вному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців. У разі відсутності осіб, я кі беруть участь у справі, за т акою адресою вважається, що с удовий виклик або судове пов ідомлення вручене їм належни м чином.

Оскільки ухвала разом із ад міністративним позовом напр авлена відповідачу рекоменд ованим листом за адресою йог о реєстрації, а саме: 83096, м.Дон ецьк, вул. Куйбишева, 58, кв.33, ал е була повернута на адресу су ду з відміткою пошти «за зазн аченою адресою не зареєстров аний», суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача пр о розгляд справи у скорочено му провадженні. За таких обст авин суд вважає, що Приватне п ідприємство «Артеміда» отри мало копію ухвали про відкри ття скороченого провадження та копію позову з додатками.

Оцінивши повідомлені пози вачем обставини, дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши фактичні об ставини, на яких ґрунтується позов, суд приходить до висно вку про наявність достатніх підстав для прийняття рішенн я у справі.

Судом встановлено, що відпо відач - Приватне підприємст во «Артеміда» зареєстровано юридичною особою 19 грудня 2003 р оку про що реєстратором вико навчого комітету Донецької м іської ради, про що державним реєстратором зроблено номер запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців за № 2 266 120 0000 004162 (арк. справи 6).

Як передбачено п. 1 ч. 1 ст. 9 Зак ону України “Про систему опо даткування” (чинного на моме нт виникнення спірних правов ідносин), платник податків і з борів (обов' язкових платежі в) зобов' язаний згідно з зак онами подавати в державні по даткові інспекції деклараці ї, бухгалтерську звітність, д окументи і зведення, зв' яза ні з нарахуванням і платою по датків і зборів (обов' язков их платежів).

Крім того, пунктом 4.1.4 ст. 4 Зак ону України “Про порядок пог ашення зобов' язань платник ів податків перед бюджетами та державними цільовими фонд ами” (чинного на момент виник нення спірних правовідносин ), передбачалось подання суб' єктами господарювання подат кових декларацій за базовий податковий (звітний) період.

Державна податкова інспек ція у Куйбишевському районі м.Донецька відповідно до п. 3 ч . 1 ст. 10 Закону України „Про дер жавну податкову службу в Укр аїні” уповноважена здійснюв ати контроль за своєчасністю подання платниками податків бухгалтерських звітів і бал ансів, податкових декларацій , розрахунків та інших докуме нтів, пов'язаних з обчислення м податків, інших платежів, а т акож перевіряти достовірніс ть цих документів щодо прави льності визначення об'єктів оподаткування і обчислення п одатків, інших платежів.

Станом на 14 липня 2011 року, згід но довідки костянтинівської об' єднаної державної подат кової інспекції, відповідач не має заборгованості (арк. сп рави 4).

З жовтня 2006 року Приватне під приємство «Артеміда» не пода є податкову звітність до Дер жавної податкової інспекції у Куйбишевському районі м.До нецька, про що податковим орг аном складено довідку № 20093/10/15-113- 1 від 28 липня 2011 року (арк. справи 3).

Таким чином, за період, прот ягом якого суб' єкт підприєм ницької діяльності не звітув ався перед відповідними пода тковими органами, повинен об числюватися з дати, коли необ хідна звітність була надана в останній раз.

На підставі ч. 1 ст. 33, абз. 4 ч. 2 ст . 38 Закону України «Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців», ст. 51 Господарського код ексу України, юридична особа припиняється, зокрема, за суд овим рішенням і підставами д ля постановлення судового рі шення щодо припинення юридич ної особи, що не пов'язано з ба нкрутством юридичної особи, в тому числі є: неподання прот ягом року органам державної податкової служби податкови х декларацій, документів фін ансової звітності відповідн о до закону.

Оскільки встановлено, що Пр иватне підприємство «Артемі да» не подавало протягом рок у органам державної податков ої служби податкові декларац ії і інші документи фінансов ої звітності відповідно до з акону, що згідно з наведеними нормами права є підставою дл я постановлення судового ріш ення про припинення підприєм ницької діяльності, суд прих одить до висновку про необхі дність припинення юридичної особи.

Підсумовуючи вищезазначен е, а також те, що відповідач не спростував ненадання податк ових декларацій та документі в фінансової звітності до по даткового органу протягом ро ку, вимоги позивача про припи нення підприємницької діяль ності відповідача є обґрунто ваними та такими, що підлягаю ть задоволенню.

Згідно з ч. 1 ст. 38 Закону Украї ни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців” суд, який постановив рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов'язане з банкрутством юр идичної особи, у день набранн я таким рішенням законної си ли направляє його копію держ авному реєстратору за місцез находженням юридичної особи для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про су дове рішення.

Відповідно до частини 4 стат ті 94 КАС України у справах, в як их позивачем є суб' єкт влад них повноважень, а відповіда чем - фізична чи юридична ос оба, судові витрати, здійснен і позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, к еруючись ст.ст. 8, 9, 10, 11, 40, 94, 158, 159, 160, 161, 162, 1 63, 183-2 КАС України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Позов Державної податково ї інспекції у Куйбишевському районі м.Донецька до Приватн е підприємство «Артеміда» пр о припинення юридичної особи , - задовольнити.

Припинити юридичну особу П риватне підприємство «Артем іда» ЄДРПОУ 32794490; дата проведен ня державної реєстрації - 19 г рудня 2003 року; запис про держав ну реєстрацію № 2 266 120 0000 004162; адрес а реєстрації: 83096, м. Донецьк, в ул. Куйбишева, 58, кв.33).

Копію постанови у день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення.

Постанова за результатами скороченого провадження мож е бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку до Дон ецького апеляційного адміні стративного суду через Донец ький окружний адміністратив ний суд. Копія апеляційної ск арги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду а пеляційної інстанції.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку т акож іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтер еси чи обов'язки.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в. Строк для подання апеляцій ної скарги стороною або іншо ю особою, яка брала участь у с праві, обчислюється з момент у отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною . У разі подання апеляційної с карги судове рішення, якщо йо го не скасовано, набирає зако нної сили після повернення а пеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного пров адження або набрання законно ї сили рішенням за наслідкам и апеляційного провадження.

Суддя Зінченко О.В.

Дата ухвалення рішення07.11.2011
Оприлюднено07.12.2011
Номер документу19464283
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/18700/2011

Постанова від 07.11.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні