Постанова
від 15.11.2011 по справі 2а/0570/20532/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 листопада 2011 р. спра ва № 2а/0570/20532/2011

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: < година >

Донецький окружний адмін істративний суд в складі:

головуючого судді Бойка М .І.

при секретарі Бабло В.Е.

за участю:

представника позивача Чу гуненка О.Ю.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Донецьку адміністратив ну справу за позовом Красноа рмійської об' єднаної держа вної податкової інспекції у Донецькій області до Товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Квотум» про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

Красноармійська об' єдна на державна податкова інспек ція у Донецькій області (далі - Позивач) звернулась до суд у з позовом до Товариства з об меженою відповідальністю «К вотум» (далі - Відповідач) пр о припинення юридичної особи , мотивуючи свої вимоги тим, що зазначена юридична особа за реєстрована Виконавчим комі тетом Селидівської міської р ади 03.03.2005 року і перебуває на об ліку у Селидівському відділе нні Красноармійської об' єд наної державної податкової і нспекції у Донецькій області з 11.03.2005 року. З 01.04.2010 року не подава лася звітність про фінансово -господарську діяльність. Пр осили припинити юридичну осо бу Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Квотум».

Представник позивача в суд овому засіданні надав поясне ння, аналогічні обставинам, в икладеним в позовній заяві. П росив суд задовольнити позов в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , належним чином повідомлявс я про дату, час та місце судово го засідання, причини неявки не повідомив, заяви про відкл адення судового засідання не надходило.

За таких обставин суд визна в можливим розглянути справу за відсутністю представника відповідача, на підставі док азів, що перебувають в ній.

Дослідивши матеріали спра ви, суд приходить до висновку , що позов є обґрунтованим і пі длягає задоволенню.

Судом встановлено, що відпо відач діє на підставі розпор ядження голови Виконавчого к омітету Селидівської місько ї ради 03.03.2005 року та Статуту.

Підприємство перебуває на обліку у Селидівському відд іленні Красноармійської об' єднаної державної податково ї інспекції у Донецькій обла сті з 11.03.2005 року.

Згідно з ч. 8 ст. 19 ГК України, у сі суб'єкти господарювання з обов'язані здійснювати перви нний (оперативний) та бухгалт ерський облік результатів св оєї роботи, складати статист ичну інформацію, а також нада вати відповідно до вимог зак ону фінансову звітність та с татистичну інформацію щодо с воєї господарської діяльнос ті, інші дані, визначені закон ом.

Відповідно до підпункту 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 Податкового кодексу України платники по датків зобов' язані подават и до контролюючих органів у п орядку, встановленому податк овим та митним законодавство м, декларації, звітність та ін ші документи, пов' язані з об численням і сплатою податків та зборів. Підпунктом 20.1.12. п. 20.1 с т. 20 зазначеного кодексу перед бачено, що органи державної п одаткової служби мають право у випадках, встановлених зак оном, звертатися до суду з поз овами про припинення фізично ї особи - підприємця.

Відповідно до п.3 ст. 10 Закону України «Про державну подат кову службу» позивач уповнов ажений здійснювати контроль за своєчасністю подання пла тниками податків бухгалтерс ьких звітів і балансів, подат кових декларацій, розрахункі в та інших документів, пов'яза них з обчисленням податків, і нших платежів, а також переві ряють достовірність цих доку ментів щодо правильності виз начення об'єктів оподаткуван ня і обчислення податків, інш их платежів.

Згідно акту перевірки своє часності надання звітів у Кр асноармійську об' єднану де ржавну податкову інспекцію у Донецькій області встановле но, що податкова звітність пі дприємства з 01.04.2010 року і по теп ерішній час не подається до п одаткового органу.

Відповідно до ст. 11 Закону Ук раїни «Про підприємництво» п ідприємницька діяльність пр ипиняється в тому числі на пі дставі рішення суду у випадк ах, передбачених законодавст вом України.

Як передбачене ч. 2 ст. 38 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців», п ідставами для постановлення судового рішення щодо припи нення юридичної особи, що не п ов'язано з банкрутством юрид ичної особи, в тому числі, є не подання протягом року органа м державної податкової служб и податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що відповідач н е подає протягом року органа м державної податкової служб и податкові декларації і інш і документи фінансової звітн ості відповідно до закону, су д приходить до висновку про н еобхідність припинення цієї юридичної особи.

Відповідно до ч.4 ст. 94 КАС Укр аїни, судові витрати з відпов ідача не підлягають стягненн ю.

Згідно ч. 1 ст. 38 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців», суд, який п остановив рішення щодо припи нення юридичної особи, що не п ов'язане з банкрутством юрид ичної особи, у день набрання т аким рішенням законної сили направляє його копію державн ому реєстратору за місцезнах одженням юридичної особи для внесення до Єдиного державн ого реєстру запису про судов е рішення. Дата надходження в ідповідного судового рішенн я вноситься державним реєстр атором до журналу обліку реє страційних дій.

На підставі вищевикладено го, ч. 8 ст. 19 ГК України, ст. 11 Зако ну України «Про підприємницт во» п. 3 ст. 10 Закону України «Пр о державну податкову службу» , ст. 38 Закону України «Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців», ст. ст. 40, 94 КАС України, к еруючись ст.ст. 8 - 11, 158 - 163 КАС Украї ни, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Красноармійської об ' єднаної державної податко вої інспекції у Донецькій об ласті до Товариства з обмеже ною відповідальністю «Квоту м» про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Квотум» (ЄДРПОУ 33049729, адреса: 85400, м. Селидове, вул. Р адянська, буд. 158).

Копію постанови у день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням фізичн ої особи для внесення до Єдин ого державного реєстру запис у про судове рішення.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Донецького апеляційного ад міністративного суду через с уд першої інстанції шляхом п одачі в 10-денний строк з дня пр оголошення постанови апеляц ійної скарги, з подачею її коп ії до апеляційної інстанції. Якщо постанову було проголо шено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційн е оскарження обчислюється з дня отримання нею копії пост анови.

Суддя Бойко М.І.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.11.2011
Оприлюднено07.12.2011
Номер документу19464542
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/20532/2011

Постанова від 15.11.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бойко М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні