Постанова
від 24.11.2011 по справі 2а-0870/9186/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 листопада 2011 року < Тек ст > Справ а № 2а-0870/9186/11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого - судді Авдєє ва М.П.,

при секретарі судового зас ідання Задунайському І.О.,

за участю представників:

позивача - не з' явився;

відповідача - не з' явивс я;

третя особа - не з' явився ;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу

за позовною заявою Державн ої податкової інспекції у Жо втневому районі м. Запоріжжя

до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «ВЕЛКО»

про припинення юридичної о соби

ВСТАНОВИВ:

24.10.2011 Державна податкова інсп екція у Жовтневому районі м. З апоріжжя (далі - ДПІ у Жовтне вому районі м. Запоріжжя, пози вач) звернулась до Запорізьк ого окружного адміністратив ного суду (далі-суд) із позовно ю заявою до Товариства з обме женою відповідальністю «ВЕЛ КО» (далі - ТОВ «ВЕЛКО», відпо відач), в якій просить припини ти юридичну особу. Позовні ви моги обґрунтовує ч.2 ст.38 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців» в ід 15.05.2003 №755-ІV (далі - Закон №755-ІV) т а Податковим кодексом Україн и від 02.12.2010 № 2755-VI (далі - ПК Україн и), зокрема зазначає, що підста вою для постановлення судово го рішення щодо припинення ю ридичної особи, що не пов'язан о з банкрутством юридичної о соби, зокрема є неподання про тягом року органам державної податкової служби податкови х декларацій, документів фін ансової звітності відповідн о до закону. Зазначає, що відпо відач останню фінансову звіт ність до податкових органів надавав у 2005 році. Просить позо в задовольнити.

Ухвалою суду від 27.10.2011 відкри то провадження в адміністрат ивній справі №2а-0870/9186/11 та призначено роз гляд справи на 15.11.2011. Розгляд сп рави було відкладено до 24.11.2011.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, п роте 24.11.2011 надіслав на адресу су ду клопотання про розгляд сп рави без його участі. На позов них вимогах наполягає у повн ому обсязі.

Відповідач у судове засіда ння повторно не з' явився, пр о причини неявки суду не пові домив, клопотання про розгля д справи без його участі до су ду не надсилались. Про дату, ча с та місце проведення судово го розгляду справи повідомля вся належним чином.

Третя особа в судове засіда ння повторно не з' явилась, п ро причини неявки суду не пов ідомила, клопотання про розг ляд справи без її участі суду не надсилались. Про дату, час та місце проведення судового розгляду справи повідомлявс я належним чином.

За таких обставин суд вважа є за можливе розглянути спра ву по суті без участі предста вників сторін.

У зв' язку із неявкою у судо ве засідання всіх осіб, які бе руть участь у справі, на підст аві приписів ч.6 ст.12 та ч.1 ст.41 КА С України фіксування судовог о засідання за допомогою зву козаписувального технічног о засобу не здійснювалося.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали судом встано влені наступні обставини.

Товариство з обмеженою від повідальністю «ВЕЛКО» (код Є ДРПОУ 31950152) є юридичною особою т а зареєстроване відділом реє страції та єдиного реєстру у Жовтневої районної державно ї адміністрації Запорізької міської ради 11.03.2002.

Згідно довідки ДПІ у Жовтне вому районі м. Запоріжжя №9638/10/151 від 29.09.2011 ТОВ «ВЕЛКО» остання з вітність надавалась - по пода тку на прибуток не звітували ; по комунальному податку за б ерезень 2005 року; по податку на д одану вартість за березень 2005 року.

Відповідно до довідки з ДПІ у Жовтневому районі м. Запорі жжя №9468/10/24 від 26.09.2011 заборгованіс ть перед бюджетом у відповід ача відсутня.

Оцінивши надані документи та матеріали, суд вважає позо вні вимоги такими, що підляга ють задоволенню з огляду на н аступне.

Відповідно до ст. 15 ПК Україн и платниками податків визнаю ться фізичні особи (резидент и і нерезиденти України), юрид ичні особи (резиденти і нерез иденти України) та їх відокре млені підрозділи, які мають, о держують (передають) об'єкти о податкування або провадять д іяльність (операції), що є об'є ктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодекс ом.

Пунктом 16.1.3 ст. 16 ПК України пе редбачено, що платник податк ів зобов'язаний: подавати до к онтролюючих органів у порядк у, встановленому податковим та митним законодавством, де кларації, звітність та інші д окументи, пов'язані з обчисле нням і сплатою податків та зб орів.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців» від 15. 05.2003 № 755-IV, підставою для постанов лення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема , є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону т а наявність в Єдиному держав ному реєстрі запису про відс утність юридичної особи за в казаним її місцезнаходження м.

Із матеріалів справи вбача ється, що відповідач останню фінансову звітність надавав до органів державної податк ової служби за у 2005 році, що, на д умку позивача, є підставами д ля припинення юридичної особ и.

Судом встановлено що Товар иство з обмеженою відповідал ьністю «ВЕЛКО» останню фінан сову звітність надавало до о рганів державної податкової служби у 2005 році.

Проаналізувавши вищезазна чені норми законодавства та всебічно розглянувши матері али справи суд дійшов виснов ку, що позовні вимоги правомі рні, позивачем обґрунтовані, відповідачем не спростовані .

Згідно ст. 11 КАС України, розг ляд і вирішення справ в адмін істративних судах здійснюєт ься на засадах змагальності сторін та свободи в наданні н ими суду своїх доказів і у дов еденні перед судом їх переко нливості.

Згідно ч. 4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є су б' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юр идична особа, судові витрати , здійснені позивачем, з відпо відача не стягуються.

Керуючись ст.ст.161 - 163, 167 КАС Ук раїни, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов Д ержавної податкової інспекц ії у Жовтневому районі м.Запо ріжжя до Товариства з обмеже ною відповідальністю «ВЕЛКО » - задовольнити.

2. Припинити юридичну особу - Товариство з обмеже ною відповідальністю «ВЕЛКО » (код ЄДРПОУ 31950152, за адресою: 69002, м. Запоріжжя, вул. Горького, б уд. 27, кв. 84).

3. Після набрання судовим рі шенням законної сили, його ко пію надіслати державному реє стратору Запорізької місько ї ради.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скасо вано, набирає законної сили п ісля повернення апеляційно ї скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження аб о набрання законної сили ріш енням за наслідками апеляцій ного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України - з дня отримання такої постанови, апеляційно ї скарги, з подачею її копії ві дповідно до кількості осіб, я кі беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя М.П. Авдєєв

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.11.2011
Оприлюднено06.12.2011
Номер документу19465257
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/9186/11

Постанова від 24.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Ухвала від 15.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Ухвала від 27.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні