Постанова
від 24.11.2011 по справі 1170/2а-4244/11
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖ НИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

-------------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(в порядку скороченого про вадження)

24 листопада 2011 року С права № 1170/2а-4244/11

Кіровоградський окруж ний адміністративний суд у с кладі головуючого судді Петр енко О.С. розглянувши о 09.00 год. у порядку скороченого провадж ення адміністративну справу

за позовом: Світловодської об' єднаної державної подат кової інспекції

до відповідача: Приватного підприємства «Афаліна Парте ніум»

про стягнення податкового боргу, суд -

ВСТАНОВИВ:

Світловодська об' єдна на державна податкова інспек ція звернулася з позовом до п риватного підприємства «Афа ліна Партеніум»про стягненн я податкового боргу в сумі 150,59 грн.

Згідно із п.2 ч.5 ст.183-2 КАС Украї ни справа повинна бути розгл янута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку , передбаченого частиною тре тьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення в ідповідача та за умови, що спр ава розглядається за місцем знаходження відповідача.

Суд, розглянувши та оцінивш и матеріали справи в порядку скороченого провадження, ві дповідно до вимог ст. 183-2 КАС Ук раїни - без проведення судово го засідання та виклику осіб , які беруть участь у справі - прийшов до висновку, що позов підлягає задоволенню з наст упних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідачем копію у хвали було отримано 07.11.2011 року / а.с. 20/, однак станом на 24.11.2011 року - заперечення на позовну заяв у чи заяву про визнання позов у до суду відповідачем подан о не було.

За таких обставин суд дійшо в висновку, що було здійснено всі заходи для реалізації ві дповідачем права судового за хисту своїх прав та інтересі в.

ПП «Афаліна Партеніум»є юр идичною особою та зареєстров ане виконавчим комітетом Сві тловодської міської ради 21.10.200 1 року /а.с. 4/.

04.11.2009 року відповідача взято на податковий облік в Світло водській ОДПІ, як платника по датків.

Згідно вимог ст. 67 Конституц ії України, кожен зобов'язани й сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встанов лених законом.

Відповідно до ст. 2 Закону Ук раїни «Про державну податков у службу»одним із завдань ор ганів державної податкової с лужби є здійснення контролю за одержанням податкового за конодавства, правильного обч ислення повнотою та своєчасн ої сплати до бюджетів, держав них цільових фондів податків і зборів (обов' язкових плат ежів).

Також, згідно ст. 4 Закону Укр аїни «Про державну податкову службу в Україні»державна п одаткова адміністрація Укра їни є центральним органом ви конавчої влади, в підпорядку ванні якої, зокрема, знаходит ься Світловодська об' єднан а державна податкова інспек ція.

Статтею 10 Закону України «П ро державну податкову службу в Україні»на державні подат кові інспекції в районах, міс тах без районного поділу, рай онах у містах, міжрайонні та о б' єднані державні податков і інспекції покладено функці ї щодо контролю за додержанн ям законодавства про податки , інші платежі: обліку платник ів податків, інших платежів, п равильність обчислення і сво єчасність надходження цих по датків, інших платежів, а тако ж здійснення реєстрації фізи чних осіб - платників податкі в та інших обов' язкових пла тежів.

Крім того, відповідно до пун кту 2.1.4 ст. 2 Закону України «Про порядок погашення зобов' яз ань платників податків перед бюджетами та державними ціл ьовими фондами»податкові ор гани відносяться до категорі ї контролюючих.

Відповідно до п. 11 ст. 11 Закону України «Про державну подат кову службу Україні»передба чено право органів Державної податкової служби застосову вати до платників податків ф інансові (штрафні) санкції, ст ягувати до бюджетів та держа вних цільових фондів суми не доїмки, пені у випадках, поряд ку та розмірах, встановлених законами України.

Статтею 4 Закону України «Пр о систему оподаткування»пер едбачено, що платниками пода тків і зборів є юридичні та фі зичні особи, на яких згідно із законами України покладено обов' язок сплачувати подат ки і збори (обов' язкові плат ежі).

Відповідно до ст.ст.9,14,15 Закон у України «Про систему опода ткування»платники податків і зборів (обов' язкових плат ежів) зобов' язані сплачуват и податки та інші обов' язко ві платежі у строки, встановл ені відповідними законами.

Сума боргу становить 150 грн. 5 9 коп.

Дана заборгованість склад ається з:

- орендної плати з юридичних осіб в сумі 150 грн. 59 коп., з них по даткові зобов' язання 150 грн. 59 коп.

Перша податкова вимога № 1/6 в ід 04.02.2010 року була направлена ві дповідачу та № 2/20 від 19.04.2010 року, я кі отримані відповідачем згі дно поштових повідомлень.

Доказів підтверджуючих сп лату даного податкового борг у до суду надано не було.

З огляду на викладене, суд д ійшов висновку, що позовні ви моги є обґрунтованими і заяв леними згідно чинного законо давства, а тому адміністрати вний позов підлягає задоволе нню повністю.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС Укр аїни у справах, в яких позивач ем є суб' єкт владних повнов ажень, а відповідачем - фізи чна чи юридична особа, судові витрати, здійсненні позивач ем, з відповідача не стягують ся.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 159 - 163, 167, 183-2 К АС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити в повному обся зі.

Стягнути з приватного підп риємства «Афаліна Партеніум »(код ЄДРПОУ - 35889470) на користь Св ітловодської об' єднаної де ржавної податкової інспекці ї (ід. код - 22217332) податковий бор г в сумі 150 (сто п' ятдесят) грн. 59 коп.

Судові витрати віднести на рахунок Державного бюджету України.

Постанова суду за результа тами скороченого провадженн я може бути оскаржена до Дніп ропетровського апеляційног о адміністративного суду чер ез Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання її копії апел яційної скарги.

Постанова суду, прийнята у п орядку скороченого провадже ння виконується негайно.

Суддя Кіровоградського ок ружного

адміністративного суду підпис О.С. Петренк о

Згідно з оригіналом

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.11.2011
Оприлюднено07.12.2011
Номер документу19466874
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1170/2а-4244/11

Ухвала від 31.10.2011

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. Петренко

Постанова від 24.11.2011

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. Петренко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні