Постанова
від 21.11.2011 по справі 2а-12847/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018,  м. Львів,  вул. Чоловського, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

21 листопада 2011 р.                                                                                    № 2а-12847/11/1370  

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді                                              Запотічного І.І.,

за участю секретаря судового засідання          Макар Г.В.

представника позивача     Савченко П.В.

розглянувши у відкритому судовому з асіданні у місті Львові справу за позовом Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова до Приватного підприємства «Альфа Консалтинг М» про стягнення податкового боргу, -

ВСТАНОВИВ:

      ДПІ у Галицькому  районі м. Львова звернулась в суд з позовною заявою до Приватного підприємства «Альфа Консалтинг М»та просить стягнути з відповідача  3 571  грн. 15 коп. податкового боргу.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач неналежним чином виконує вимоги щодо сплати податків та зборів передбачених податковим законодавством.

В судовому засіданні представник позивача Савченко П.В. позовні вимоги підтримав, навів пояснення, аналогічні викладеним у позовній заяві, просив позов задовольнити.

Відповідач в судове засідання не з‘явився, хоча належним чином був повідомлений про час, дату, місце розгляду справи, на адресу суду повернувся конверт з відміткою «за зазначеною адресою немає», заперечень по суті спору не надав.

Як вбачається з  витягу з  ЄДРПОУ від 21.11.2011 року Приватне підприємство «Альфа Консалтинг М»  знаходиться за адресою, яка вказана в позовній заяві.

Суд, заслухавши пояснення представника позивача, з’ясувавши обставини, на які він посилається як на підставу своїх вимог, дослідивши докази, якими вони обгрунтовуються, вважає, що позов підлягає до задоволення з наступних причин.

Відповідач- Приватне підприємство «Альфа Консалтинг М»(далі- ПП «Альфа Консалтинг М»), є юридичною особою, зареєстроване у виконавчому  комітеті Львівської міської ради з присвоєнням коду ЄДРПОУ 35227627 і є платником податків та зборів.

Відповідно до ст.16 Податкового кодексу України платники податків зобов’язані сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Відповідно до п.41.5 ст.41 ПК України органами стягнення є виключно органи державної податкової служби, які уповноважені здійснювати заходи щодо забезпечення погашення податкового боргу в межах їх повноважень, а також державні  виконавці в межах своїх повноважень.

Підпунктом 20.1.28 п.20.1 ст.20 ПК України визначено право органів державної податкової служби застосовувати до платників податків фінансові (штрафні) санкції, стягувати до бюджетів та державних цільових фондів суми грошових зобов'язань та/або податкового боргу у випадках, порядку та розмірі, встановлених цим Кодексом, стягувати суми простроченої заборгованості суб'єкта господарювання перед державою (Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста) за кредитом (позикою), залученим державою (Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста) або під державну (місцеву) гарантію, а також за кредитом з бюджету в порядку, визначеному цим Кодексом.

        Згідно поданої позивачем довідки  про суму податкового боргу заборгованість ПП «Альфа Консалтинг М»перед бюджетом станом на 26.10.2011 року становить 3571,15 грн. та складається:

           - з  3 230 грн. 00 коп.- штрафні санкції донараховані в поточному році за несвоєчасну подачу декларацій,

- з єдиного податку в розмірі 340 грн., з яких 340 грн. штрафна санкція.

          Судом встановлено, що вжиті податковим органом заходи щодо погашення відповідачем податкової заборгованості, передбачені чинним законодавством, не мали результатів.

Таким чином, суд вважає, що позовні вимоги є обґрунтовані та підставні до задоволення, в зв’язку з чим позов слід задовольнити.

Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог ст. 94 КАС України, зокрема, частин 2 та 4, судові витрати у формі судового збору, з відповідача не належить стягувати.

Керуючись ст.ст. 17,  18, 49, 51, 158, 161-163, 167, 181 Кодексу адміністративного судочинства України,–

ПОСТАНОВИВ:

           1.    Позов задовольнити повністю.

2.   Стягнути з Приватного підприємства «Альфа Консалтинг М»(ЄДРПОУ 35227627) в дохід Державного бюджету України 3 571  (три тисячі п’ятсот сімдесят одну) гривень 15 коп. податкового боргу.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом   десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, апеляційна скарга подається протягом   десяти днів з дня отримання копії постанови.

           Постанова набирає законної сили в строк та в порядку, передбаченому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства.

          Повний текст постанови виготовлений та підписаний  26.11.2011 року       

         Суддя                                                                                          Запотічний І.І.

Дата ухвалення рішення21.11.2011
Оприлюднено07.12.2011
Номер документу19467135
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12847/11/1370

Постанова від 21.11.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 09.11.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 08.11.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні