Постанова
від 03.10.2011 по справі 2а-4790/11/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

Миколаївський окружний адміністративний суд  

вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54002  

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв.  

 03.10.2011 р.                                                                                 Справа № 2а-4790/11/1470  

Миколаївський окружний адміністративний суд, у складі головуючого судді Зіньковського О. А., секретар судового засідання Дубінко В.В., розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом

Миколаївське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів, вул. Нікольська, 46,Миколаїв,54001

до

Приватного сільськогосподарського підприємства "Незалежність", вул. Центральна, 7-б,Скобелеве,Казанківський район, Миколаївська область,56054

про

стягнення адміністративно-господарських санкцій в сумі 5866,12 грн.,

за участю представників:

від позивача: ОСОБА_1, довіреність від 23.12.2010 року;

від відповідача: не з'явився

Миколаївське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів звернулося до суду із позовною заявою про стягнення з Приватного сільськогосподарського підприємства "Незалежність" адміністративно-господарських санкцій та пені в сумі 5866 грн. 12 коп. за нестворення у 2009 р. робочих  місць для інвалідів.

У судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав повністю.

Відповідач, про дату, час та місце слухання справи повідомлений належним чином, у судове засідання не з’явився, про причину неприбуття суд не повідомив. Правом, передбаченим статтею 49 КАС України не скористався, письмові заперечення проти позову та докази, які у нього є суду не надав.

Суд вважає, що справа може бути розглянута по суті на підставі наявних у справі доказів, а відсутність повноважного представника відповідача, відповідно до ст. 128 КАС України, не перешкоджає вирішенню спору.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи суд, -

     встановив:

Відповідно до ст. 19 Закону України ”Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”  відповідач повинен був створити робочі місця для забезпечення працевлаштування інвалідів у розмірі 4% від загальної чисельності працюючих, що складає у даному випадку 1 місце і ввести його в дію шляхом працевлаштування на них інваліда.

Статтею 20 Закону України ”Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" передбачено, що підприємства (об'єднання), установи і організації незалежно від форми власності і господарювання, де кількість працюючих інвалідів менша, ніж установлено нормативом, передбаченим ч. ч. 1, 2 ст. 19 цього Закону, щороку сплачують відповідним відділенням Фонду України соціального захисту інвалідів штрафні санкції, сума яких визначається у розмірі середньої річної заробітної плати на відповідному підприємстві (в об'єднанні), в установі, організації за кожне робоче місце, не зайняте інвалідом.

Стягнення штрафу за не створення робочих місць для інвалідів передбачена п. 3 Порядку сплати підприємствами (об’єднаннями), установами і організаціями штрафних санкцій до відділень Фонду України соціального захисту інвалідів.

У відповідності до ч.2 ст. 20 Закону порушення термінів сплати адміністративно господарських санкцій тягне за собою нарахування пені. Пеня обчислюється виходячи з 120 % річних облікової ставки Національного банку України, що діяла на момент сплати, нарахованої на повну суму недоїмки за весь її строк.

Отже, загальна сума штрафу складає 5866 грн.12 коп., з яких:

-          адміністративно господарські санкції в сумі 5200 грн.;

      -          пені в сумі 666 грн. 12 коп..

Згідно матеріалів справи, а саме лист Казанківського районного центру зайнятості № 04-682 від 16.06.2011 року, відповідач протягом 2009-2010 року  звітність за формою 3-ПН не надавав (а.с.7).

Крім того, звіт про зайнятість та працевлаштування інвалідів за 2009 рік за формою № 10-ПІ була подана відповідачем лише 28.01.2011 року (а.с.6).

Таким чином, дій для створення робочих місць для працевлаштування інвалідів у 2009 році відповідач не вчиняв, пошуком інвалідів для подальшого їх працевлаштування на своєму підприємстві не займався, що підтверджується матеріалами справи.

Відповідач суму штрафних санкцій не заперечив, у встановлені строки добровільно не сплатив.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до ст. 4 Декрету  Кабінету Міністрів України  "Про державне мито" позивач звільнений від сплати державного мита.

Керуючись ст. ст. 128, 158, 160 –163, КАС України, адміністративний суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Приватного сільськогосподарського підприємства "Незалежність"  (код ЄДРПОУ 31005187) на користь Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів (код ЄДРПОУ 20917114) кошти в сумі 5866 грн. 12 коп. (п'ять тисяч вісімсот шістдесят шість грн. 12 коп.) з яких адміністративно-господарські санкції у розмірі 5200 грн. та пеня за порушення термінів сплати адміністративно-господарських санкцій у розмірі 666 грн. 12 коп.  

Постанова набирає законної сили в порядку передбаченому статтею 254 КАС України.

Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено КАС України, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого КАС України, якщо таку заяву не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанову може бути оскаржено в порядку передбаченому статтями 185, 186 КАС України.

Апеляційна скарга подається до Одеського адміністративного апеляційного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі проголошення у судому засіданні вступної та резолютивної частини постанови, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя                                                                                                          О. А. Зіньковський

Дата ухвалення рішення03.10.2011
Оприлюднено06.12.2011
Номер документу19470611
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4790/11/1470

Постанова від 03.10.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Зіньковський О. А.

Ухвала від 24.06.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Зіньковський О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні