Постанова
від 29.11.2011 по справі 2а-1870/8036/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КОПІЯ

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 листопада 2011 р. Справа № 2a-1870/8036/11

Суддя Сумського окружно го адміністративного суду К равченко Є.Д., розглянувши в пр иміщенні суду в м. Суми адміні стративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Сумах до Сумської обласної організації Єдиног о Центру про стягнення забор гованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов' язк ове державне соціальне страх ування,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фо нду України в м. Сумах (далі - по зивач) звернулося до суду з по зовом, у якому просить стягну ти з Сумської обласної орган ізації Єдиного Центру (далі - в ідповідач) заборгованість зі сплати єдиного внеску на заг альнообов'язкове державне со ціальне страхування за верес ень 2011 року у розмірі 586, 15 грн. Сво ї вимоги мотивує тим, відпові дач, який перебуває на облік у в Управлінні Пенсійного фо нду України в м. Сумах (до 27.10.2011 вк лючно перебував на обліку в У правлінні Пенсійного фонду У країни в Зарічному районі м. С уми) як платник єдиного внеск у на загальнообов'язкове дер жавне соціальне страхування всупереч вимог Закону Украї ни "Про збір та облік єдиного в неску на загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння" не сплатив у встановлени й законом строк та належному розмірі єдиний внесок на заг альнообов'язкове державне со ціальне страхування за верес ень 2011 року.

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився, н алежним чином повідомлений п ро час і місце розгляду справ и. 29.11.2011 подав до суду письмову з аяву, відповідно до якої позо вні вимоги підтримує в повно му обсязі, справу просить роз глядати за його відсутності (а.с. 16).

Відповідач в судове засіда ння не з'явився, про день, час і місце розгляду справи був по відомлений належним чином (а .с. 15). Поштове відправлення, яке направлялося відповідачу за останнім відомим місцезнах одженням за адресою, зазначе ною у довідці з ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців, було повернуто до суду з відміткою пошти: "за зазначе ною адресою не знаходиться". В ідповідно до положень ч. 11 ст. 35 КАС України, у разі поверненн я поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адр есату з незалежних від суду п ричин, вважається, що така пов істка вручена належним чином .

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які прий мають участь у справі, фіксув ання судового засідання по с праві за допомогою звукозапи сувального пристрою згідно с т.ст. 12, 41 КАС України не здійсню ється.

Перевіривши матеріали спр ави та оцінивши докази в їх су купності, суд вважає за необх ідне позов задовольнити, вих одячи з наступного.

Судом встановлено, що відп овідач 03.11.2006 був зареєстровани й як юридична особа, включени й до ЄДРПОУ та зареєстровани й як платних страхових внеск ів, що підтверджується копіє ю довідки з ЄДР юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів (а.с. 8-9), копією довідки АА № 14464 3 з ЄДРПОУ (а.с. 6) та копією заяви відповідача про реєстрацію його як платника страхових в несків (а.с. 7).

Згідно поданого до позивач а звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, гро шового забезпечення, допомог и, компенсації) застраховани х осіб та суми нарахованого є диного внеску на загальнообо в'язкове державне соціальне страхування до органів Пенсі йного фонду України за верес ень 2011 року, відповідачем було самостійно нараховано суму єдиного внеску за вересень 2011 року у розмірі 586, 15 грн. (а.с. 4-7).

Сума заборгованості стано м на день подачі позову відпо відачем не сплачена та стано вить 586, 15 грн., що підтверджуєть ся розрахунком позовних вимо г (а.с. 3).

Надаючи правову оцінку від носинам, що виникли між сторо нами, суд виходить з наступно го.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 6 Зако ну України "Про збір та облік є диного внеску на загальнообо в'язкове державне соціальне страхування", платник єдиног о внеску зобов'язаний своєча сно та в повному обсязі нарах овувати, обчислювати і сплач увати єдиний внесок.

Базою нарахування єдиного внеску є суми нарахованої за робітної плати за видами вип лат, які включають основу та д одаткову заробітну плату, ін ші заохочувальні та компенса ційні витрати, у тому числі в н атуральній формі, що визнача ються відповідно до Закону У країни "Про оплату праці", та с уми винагороди фізичним особ ам за виконання робіт (наданн я послуг) за цивільно-правови ми договорами (ч. 1 ст. 7 Закону № 2464).

Згідно з ч. 5 ст. 8 Закону Украї ни "Про збір та облік єдиного в неску на загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння", єдиний внесок для платни ків, до яких відноситься відп овідач, встановлюється у від сотках до визначеної абзацом першим пункту 1 частини першо ї статті 7 цього Закону бази на рахування єдиного внеску (за винятком винагороди за циві льно-правовими договорами) в ідповідно до класів професій ного ризику виробництва, до я ких віднесено платників єдин ого внеску, з урахуванням вид ів їх економічної діяльності .

Відповідно до ч. 8 ст. 9 Закону України "Про збір та облік єди ного внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування", п. 3.1 Порядку формув ання та подання страхувальни ками звіту щодо сум нарахова ного єдиного внеску на загал ьнообов'язкове державне соці альне страхування, затвердже ного постановою правління Пе нсійного фонду України 08 жовт ня 2010 року № 22-2, платники єдиного внеску зобов'язані сплачува ти єдиний внесок, нараховани й за відповідний базовий зві тний період, не пізніше 20 числ а місяця, що настає за базовим звітним періодом. Базовим зв ітним періодом в даному випа дку для відповідача є календ арний місяць.

Враховуючи, що сума єдиного внеску на загальнообов'язко ве державне соціальне страху вання за вересень 2011 року відп овідачем у строки, визначені ст. 9 Закону України "Про збір т а облік єдиного внеску на заг альнообов'язкове державне со ціальне страхування", сплаче на не була, у зв'язку з чим за ві дповідачем утворилася забо ргованість у розмірі 586, 15 грн., щ о підтверджується матеріала ми справи, суд приходить до ви сновку, що вимоги позивача пр о стягнення з відповідача за значеної суми заборгованост і є обґрунтованими та такими , що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К одексу адміністративного су дочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов У правління Пенсійного фонду У країни в м. Сумах до Сумської о бласної організації Єдиного Центру про стягнення заборг ованості зі сплати єдиного в неску на загальнообов' язко ве державне соціальне страху вання - задовольнити.

Стягнути з Сумської обласн ої організації Єдиного Центр у (40000, Сумська область, м. Суми, п лоща Незалежності, буд. 3, кімн ата 412, ідентифікаційний код 2644 0245, р/р 2902351 в СОД "Райфайзен Банк Аваль", МФО 337483) на користь Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в м. Сумах (40024, м. Суми, вул. Ха рківська, буд. 35, ідентифікаці йний код 37429970, р/р 25602318277 СОУ АТ "Ощад банк", МФО 337568) заборгованість з і сплати єдиного внеску на за гальнообов' язкове державн е соціальне страхування за в ересень 2011 року у розмірі 586 (п' ятсот вісімдесят шість) грн. 15 коп. < Текст >

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Сумський окружний адм іністративний суд шляхом под ачі апеляційної скарги на по станову суду протягом десяти днів з дня отримання ко пії повного тексту постанови .

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Суддя (підпис) Є.Д. Кравченко

З оригіналом згід но

Суддя Є.Д. Кравченко

Дата ухвалення рішення29.11.2011
Оприлюднено07.12.2011
Номер документу19477608
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/8036/11

Постанова від 29.11.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

Ухвала від 11.11.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

Ухвала від 11.11.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

Постанова від 29.11.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні