Ухвала
від 15.05.2008 по справі 15/б-825
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

15/Б-825

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"15" травня 2008 р.Справа № 15/Б-825

УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Бучинської Г.Б.

Розглянув справу

за заявою кредитора Управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі, вул. Б. Хмельницького, 60, м. Зборів, Тернопільської області

до боржника Колективної селянської спілки "Стрипа", с. Беримівці, Зборівського району ,Тернопільської області.

за участю представників сторін:

кредитора:          Головний спеціаліст-юрисконсульт Костишин В.М. –доручення № 1174/04 від 13.05.08р.;

боржника:          не з'явився;

ліквідатора:          Туранова А.Ю., ліцензія серії АБ № 271770,  від 04.04.2006р..

Суть справи:           

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 20 листопада 2006 року за заявою Управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі, вул. Б. Хмельницького, 60, м. Зборів Тернопільської області порушено провадження у справі № 15/Б-825 про визнання банкрутом Колективної селянської спілки "Стрипа", с. Беримівці Зборівського району Тернопільської області (ідентифікаційний код 05437997) і постановою господарського суду від 29 листопада 2006 року боржника визнано банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру у відповідності до вимог статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та призначено ліквідатором Туранову Аліну Юріївну, м. Тернопіль, вул. Винниченка, буд. 10, кв. 7.

Враховуючи клопотання ліквідатора про продовження строку ліквідаційної процедури у справі про банкрутство Колективної селянської спілки "Стрипа", у зв'язку з необхідністю її завершення, ухвалою суду від 20.11.2007р. встановлено інший строк ліквідаційної процедури у справі № 15/Б-825, відповідно до 29.05.2008р.

06.05.2008р. на виконання вимог пункту 1 ухвали від 20.11.2007р. ліквідатор банкрута Туранова А.Ю. представила суду на затвердження звіт та ліквідаційний баланс станом на 05 травня 2008 року, якими встановлюється, що у банкрута відсутнє майно і кошти; грошові вимоги кредиторів погасити немає можливості, а тому ліквідатор банкрута просить затвердити ліквідаційний баланс, провадження у справі припинити, а Колективну селянську спілку "Стрипа", с. Беримівці, Зборівського району,Тернопільської області, ліквідувати як юридичну особу.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши звіт ліквідатора банкрута, суд встановив наступне:

Статтею 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що за результатами роботи ліквідатора, останній подає господарському суду ліквідаційний баланс. Господарський суд після заслуховування ліквідатора виносить ухвалу про затвердження ліквідаційного балансу або призначення нового ліквідатора.

Якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна після задоволення вимог кредиторів, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи.

Згідно постанови господарського суду від 29 листопада 2006 року у справі № 15/Б-825 сума визнаних грошових вимог кредитора –Управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі, вул. Б. Хмельницького, 60, м. Зборів, Тернопільської області, в порядку статті 52 Закону відносно Колективної селянської спілки "Стрипа", с. Беримівці, Зборівського району ,Тернопільської області, станом на 29.11.2006р. складала 2115,38 грн..

В порядку статті 52 Закону до ліквідатора звернулися:

- Управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі, вул. Б. Хмельницького, 60, м. Зборів, Тернопільської області, із грошовими вимогами до боржника в сумі 2115,38 грн.;

- Зборівський районний центр зайнятості Тернопільської області –робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, м. Зборів, вул. Б. Хмельницького, 60, Тернопільської області, із грошовими вимогами до боржника в сумі 2642,12 грн., у відповідності до статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розглянуті та не відхилені ліквідатором.

В ході проведеної роботи ліквідатор Туранова А.Ю. встановила, що у банкрута - Колективної селянської спілки "Стрипа", с. Беримівці, Зборівського району ,Тернопільської області, відсутнє будь-яке майно для погашення заборгованості перед кредитором, що підтверджується:

- звітом ліквідатора;

- довідкою № 3 від 15.11.2007р. ВДАІ з обслуговування адміністративної території Зборівського район, згідно якої транспортних засобів за КСС "Стрипа", с. Беримівці, не зареєстровано;

- довідкою № 147 від 02.07.2007р. Зборівського районного бюро технічної інвентаризації, яка свідчить про те, що нерухомого майна за КСС "Стрипа", с. Беримівці, не зареєстровано;

- довідкою № 44 від 25.06.2007р. інспекції Державного технічного нагляду Тернопільської обласної державної адміністрації по Зборівському районі, згідно якої сільськогосподарська техніка за КСС "Стрипа", с. Беримівці, не зареєстрована;

- довідкою № 353 від 27.06.2007р. Зборівського районного відділу земельних ресурсів, яка свідчить про те, що земельних ділянок у власності чи користуванні КСС "Стрипа", с. Беримівці, не має;

- довідкою Козівської міжрайонної державної податкової інспекції (Зборівське відділення), згідно якої КСС "Стрипа", с. Беримівці, відкритих розрахункових рахунків в установах банків немає.

У зв'язку з викладеним грошові вимоги визнаних кредиторів: Управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі, вул. Б. Хмельницького, 60, м. Зборів, Тернопільської області, в сумі 2115,38 грн.; Зборівського районного центру зайнятості Тернопільської області –робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, м. Зборів, вул. Б. Хмельницького, 60, Тернопільської області, в сумі 2642,12 грн. неоплачені і у відповідності до п. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вважаються погашеними.

Кругла печатка та кутовий штамп КСС "Стрипа" знищено, що підтверджується квитанцією № 717 від 08.11.2004р. Управління МВС України в Тернопільській області, про прийняття їх від КСС "Стрипа" для знищення у зв'язку із припиненням діяльності.

Згідно п. 6 статті 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 Закону.

Таким чином, враховуючи, що за результатами розгляду ліквідаційного балансу у банкрута немає ні майна, ні коштів для погашення заборгованості перед кредитором, ліквідатор виконав свої повноваження у відповідності з вимогами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" по виявленню майнових активів банкрута, ліквідаційний баланс підлягає затвердженню, Колективну селянську спілку "Стрипа", с. Беримівці, Зборівського району, Тернопільської області, суд ліквідовує як юридичну особу, провадження по справі №15/Б-825 –припиняє в порядку статті 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно пункту 5 статті 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", у разі, якщо після завершення ліквідаційної процедури в процесі банкрутства, яка встановлена законом, судом постановляється рішення про ліквідацію юридичної особи - банкрута, суд, що виніс відповідне рішення, в день набрання ним законної сили направляє його державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи –банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

На виконання зазначеного припису суд направляє ухвалу державному реєстратору Зборівської районної державної адміністрації для проведення державної реєстрації припинення Колективної селянської спілки "Стрипа", с. Беримівці, Зборівського району ,Тернопільської області.

На підставі наведеного, керуючись статтями 31, 32, 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", статтею 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", статтями 43, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1.Затвердити ліквідаційний баланс у справі № 15/Б-825 по Колективної селянської спілки "Стрипа", с. Беримівці, Зборівського району, Тернопільської області, (ідентифікаційний код 05437997) станом на 05 травня 2008 року.

2.Вважати погашеними вимоги кредиторів по справі:

- Управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі, вул. Б. Хмельницького, 60, м. Зборів, Тернопільської області, в сумі 2115,38 грн.;

- Зборівського районного центру зайнятості Тернопільської області –робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, м. Зборів, вул. Б. Хмельницького, 60, Тернопільської області, в сумі 2642,12 грн..

3.Колективну селянську спілку "Стрипа", с. Беримівці, Зборівського району, Тернопільської області, ліквідувати як юридичну особу з 15 травня 2008 року.

4.Провадження у справі № 15/Б-825 - припинити.

5.Зобов'язати Козівську міжрайонну державну податкову інспекцію (Зборівське відділення), м. Зборів, вул. Б. Хмельницького, 42, зняти Колективну селянську спілку "Стрипа", с. Беримівці, Зборівського району, Тернопільської області, з податкового обліку.

6. Дану ухвалу надіслати кредиторам: Управлінню Пенсійного фонду України в Зборівському районі, вул. Б. Хмельницького, 60, м. Зборів, Тернопільської області, Зборівському районному центру зайнятості Тернопільської області –робочому органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, м. Зборів, вул. Б. Хмельницького, 60, Тернопільської області; боржнику; ліквідатору –Турановій А.Ю., м. Тернопіль, вул. Винниченка, 10/7; державному реєстратору Зборівської районної державної адміністрації, м. Зборів, вул. Б. Хмельницького, 24, Тернопільської області; Відділу державної виконавчої служби Зборівського районного управління юстиції, вул. Львівська, 2, м. Зборів, Тернопільської області та Тернопільському обласному сектору з питань банкрутства, м. Тернопіль, вул. Київська, 3а.

                    Суддя                                                                                Г.Б. Бучинська

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення15.05.2008
Оприлюднено02.09.2008
Номер документу1952081
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/б-825

Ухвала від 15.05.2008

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бучинська Г.Б.

Постанова від 29.11.2006

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бучинська Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні