Постанова
від 12.08.2008 по справі 03/3645а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

03/3645а

                                       ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ                                 

                                                                                                              

ПОСТАНОВА             

І М Е Н Е М  У К Р А Ї Н И

          "12" серпня 2008 р.                                                                                      Справа №  03/3645а

Господарський суд Черкаської області, в складі: головуючого - судді Єфіменко В.В.,

з секретарем судового засідання Салякіною М.І.,

за участю представників сторін:

від позивача – Андрійко В.Г., за довіреністю;

від відповідача –не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси справу

за позовом державної податкової інспекції у Городищенському районі, Черкаська область

до комунального підприємства села Товста, Черкаська область, Городищенський район, с.Товста

про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про припинення юридичної особи - комунального підприємства села Товста Городищенського району.

Представник позивача позовні вимоги підтримав, просив суд їх задовольнити, з мотивів викладених у позовній заяві.

Відповідач повідомлений належним чином про дату, час і місце судового розгляду, у судове засідання не з'явився, про причини неприбуття суд не повідомив, пояснень чи заперечень по суті позовних вимог не подав.

Суд, вважає за можливе розгляд справи провести на підставі ч. 2 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України.

Заслухавши доводи та пояснення представника позивача, дослідивши наявні в справі матеріали, суд приходить до наступного.

06.02.2004 р. була проведена державна реєстрація відповідача.

Довідка про включення до ЄДРПОУ видана Черкаським обласним управлінням статистики від 09.02.2004 р. за № 22-312.

19.02.2004 р. відповідач був зареєстрований та взятий на податковий облік, що підтверджується довідкою про взяття на облік платника податків № 39/28-016 від 19.02.2004 р.

Відповідач не подавав ніяких податкових декларацій та документів фінансової звітності з 06.02.2007 р. Остання декларація про доходи за 2006 р. була подана відповідачем 06.02.2007 р., це підтверджується довідкою позивача № 5459/10-028 від 16.07.2008 р.

Станом на 15.07.2008 р. заборгованості відповідача по податках, зборах, обов'язкових платежів немає.

П. 16.4. Закону від 22.05.1997 “Про внесення змін до Закону України “Про оподаткування прибутку підприємств”” встановлює, що податок сплачується до бюджету не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом. Платники податку не пізніше 25 числа місяця, що настає за звітним кварталом, подають до податкового органу податкову декларацію про прибуток за звітний квартал, розраховану наростаючим підсумком з початку звітного фінансового року. Платники податку не пізніше 15 лютого року, що настає за звітним, подають податковому органу річний бухгалтерський звіт, який у випадках, передбачених законодавством, повинен бути підтверджений висновками аудиту. Підприємства-виробники сільськогосподарської продукції подають податкову декларацію про прибуток, розрахунок податку на прибуток та сплачують податок одночасно з поданням річного бухгалтерського звіту.

Відповідно до п. 4.1.4 Закону України від 21.12.2000 № “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” Податкові декларації подаються за базовий податковий (звітний) період, що дорівнює:

а) календарному місяцю (у тому числі при сплаті місячних авансових внесків), - протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця;

б) календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі при сплаті квартальних або піврічних авансових внесків), - протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя);

в) календарному року, крім випадків, передбачених підпунктом "г" підпункту 4.1.4 цього пункту, - протягом 60 календарних днів за останнім календарним днем звітного (податкового) року;

г) календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб (прибуткового податку з громадян), - до 1 квітня року, наступного за звітним.

Якщо податкова декларація за квартал, півріччя, три квартали або рік розраховується наростаючим підсумком на підставі показників базових податкових періодів, з яких складаються такі квартал, півріччя, три квартали або рік (без урахування авансових внесків) згідно з відповідним законом з питань оподаткування, така декларація подається у строки, визначені цим пунктом для такого базового податкового періоду. Для цілей підпункту 4.1.4 цього пункту під терміном “базовий податковий період” слід розуміти перший податковий період звітного року, визначений відповідним законом з питань оподаткування, зокрема календарний квартал для цілей оподаткування прибутку підприємств.

Платник податку звільняється від обов'язку подавати податкову декларацію за звітний (податковий) період протягом поточного року у разі, якщо його податкові зобов'язання були відображені у річній податковій декларації на поточний рік відповідно до закону з питань окремого податку, збору (обов'язкового платежу).

Неподання юридичною особою протягом року до органів державної податкової служби податкових декларацій і документів фінансової звітності згідно з п. 2 ст. 38 Закону України від 15 травня 2003р. №775-IV “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” є підставою для прийняття судом рішення про припинення такої юридичної особи.

Правомірність і обґрунтованість позовних вимог позивачем доведено і вони підлягають до повного задоволення.

З відповідача на користь Державного бюджету України підлягає стягненню судовий збір у розмірі 3 грн. 40 коп.

Керуючись ст. ст. 94, 161-163 Кодексу адміністративного судочинства України ,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу –комунальне підприємство села Товста, Черкаська область, Городищенський район, с.Товста, вул. Шевченка, 2, код 32469448.

Зобов'язати керівництво комунального підприємства села Товста виконати всі дії по ліквідації комунального підприємства.

Стягнути 3 грн. 40 коп. судового збору з комунального підприємства села Товста, Черкаська область, Городищенський район, с.Товста, вул. Шевченка, 2, код 32469448, в доход Державного бюджету України через державну податкову інспекцію у Городищенському районі, отримувач –УДК в м. Черкаси, код 22809222, банк –ГУДКУ в Черкаській області, МФО 854018, рахунок № 31117095700002, код бюджетної класифікації –22090200, символ звітності банку –095.

Про апеляційне оскарження постанови може бути подана заява до Київського апеляційного адміністративного суду через господарський суд Черкаської області протягом десяти днів з дня проголошення постанови і апеляційна скарга протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

СУДДЯ                                                                                         В.В. Єфіменко

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення12.08.2008
Оприлюднено03.09.2008
Номер документу1955647
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —03/3645а

Постанова від 12.08.2008

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні