Рішення
від 27.09.2006 по справі 36/536
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

36/536

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.486-65-72

 

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М    У К Р А Ї Н И

№ 36/536                                                                                                         27.09.06 р.

За позовом       Державної податкової інспекції у Подільському  районі м. Києва

до                       Товариства з обмеженою відповідальністю «Будкомплекс»

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні

                          позивача Подільська районна у м. Києві державна адміністрація

про                    припинення юридичної особи

                                                                                                 Суддя Трофименко Т.Ю.

Представники:

від позивача                Денисенко К.О. по довіреності № 6161/9/10 від 16.08.2006 р.

від відповідача            не з'явився   

від третьої особи         не з'явився   

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

         Позивач звернувся до суду з позовом про припинення юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю «Будкомплекс».

         Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач не подає протягом року до органів державної податкової служби податкових декларацій; документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідач відзив на позовну заяву не надав, вимог суду, викладених в ухвалі про порушення провадження у справі, не виконав, у судове засідання представник відповідача не з'явився.

Особи, які беруть участь у розгляді справи, вважаються повідомленими про час і місце її розгляду судом, якщо ухвалу про порушення провадження у справі надіслано за поштовою адресою, зазначеною в позовній заяві (див. Роз'яснення Президії ВАСУ від 18.09.97р. № 02-5/289 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України").

Відповідно до статті 75 Господарського процесуального кодексу України справа розглядається за наявними в ній матеріалами.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, який підтримав позовні вимоги, суд -

ВСТАНОВИВ:

        Товариство з обмеженою відповідальністю «Будкомплекс»зареєстроване Подільською  районною в місті Києві державною адміністрацією 20.03.2000 р., код ЄДРПОУ  30861004.

Відповідач звіти про фінансово -господарську діяльність до органів державної податкової служби не подає з 2005 р., що підтверджується довідкою (у матеріалах справи).

Виходячи з пункту 2 статті 9 Закону  України  “Про  систему  оподаткування”  від   25.06.1991 № 1251-ХІІ платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до  державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації,  бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно статті 247 Господарського кодексу України –у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Відповідно до вимог статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, зокрема, є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій; документів фінансової звітності відповідно до Закону.

Відповідно до статті 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог чи заперечень. Відповідач доказів на спростування обставин, повідомлених позивачем, не надав.

За наведених обставин позовні вимоги визнаються обгрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

Державне мито і судові витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу відповідно до статті 49 Господарського процесуального кодексу України підлягають стягненню з відповідача.

Враховуючи викладене, керуючись статтею 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, статтею 9 Закону України “Про систему оподаткування”, статтями 58, 59, 247 Господарського кодексу України, статтями 33, 49, 75, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, суд

В И Р І Ш И В:

          1. Позов Державної податкової інспекції у Подільському районі м. Києва задовольнити.

          2. Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «Будкомплекс»(04070, м. Київ, вул. Григорія Сковороди, 7, кв. 5; код ЄДРПОУ 30861004).

          3. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Будкомплекс»(04070, м. Київ, вул. Григорія Сковороди, 7, кв. 5; код ЄДРПОУ 30861004) в доход державного бюджету України 85 (вісімдесят п'ять) гривень державного мита.

          4. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Будкомплекс»(04070, м. Київ, вул. Григорія Сковороди, 7, кв. 5; код ЄДРПОУ 30861004) з будь-якого рахунку, виявленого державним виконавцем під час виконання судового рішення, на користь Державного підприємства “Судовий інформаційний центр” (м. Київ, проспект Перемоги, 44; рахунок № 26002014180001 у ВАТ “Банк ”Універсальний” м. Львів, МФО 325707, код 30045370) 118 (сто вісімнадцять) гривень витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

5. Зобов'язати державного реєстратора створити ліквідаційну комісію для здійснення заходів щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією, внести до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення, провести державну реєстрацію припинення юридичної особи відповідно до чинного законодавства та повідомити органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування та юридичну особу, щодо якої прийняте судове рішення, про внесення до Єдиного державного реєстру такого запису.  

6. Видати накази відповідно до статті 116 Господарського процесуального кодексу України.

 7. Рішення надіслати сторонам та державному реєстратору Подільського району міста Києва.

 Рішення набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його прийняття.

Суддя                                                                                      Т.Ю.Трофименко

                       

Дата ухвалення рішення27.09.2006
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу196342
СудочинствоГосподарське
Суть                   припинення юридичної особи                                                                                                 &nbsp

Судовий реєстр по справі —36/536

Рішення від 27.09.2006

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні