Постанова
від 01.12.2011 по справі 2а-0870/9786/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 грудня 2011 року (о 10 год. 1 1 хв.) Справ а № 2а-0870/9786/11

Запорізький окружний ад міністративний суду складі:

головуючого судді Батрак І .В.,

за участю секретаря судово го засідання Сподінової А.М.

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовом Державної подат кової інспекції у Хортицьком у районі м. Запоріжжя

до Товариства з обмеженою в ідповідальністю фірми «Кван т ЛТД»

треті особи ОСОБА_1, ЗКП « Спецавтоматика», фірма «Конт акт»

про припинення юридичної о соби

ВСТАНОВИВ:

У жовтні 2011 року Державна по даткова інспекція в Хортицьк ому районі м. Запоріжжя (далі - ДПІ в Хортицькому районі м. З апоріжжя, позивач) звернулас ь до суду із позовом до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю фірми «Квант ЛТД» (далі - ТОВ фірма «Квант ЛТД», від повідач), треті особи ОСОБА _1, ЗКП «Спецавтоматика», фір ма «Контакт», в якому просить припинити юридичну особу ві дповідача, оскільки відповід ач не надавав у встановленом у законом порядку декларації , документи бухгалтерської т а податкової звітності до ор ганів державної податкової с лужби з 2001 року.

У судове засідання предста вник позивача не з' явився, п роте 14.11.2011 надав до суду заяву п ро розгляд справи без його уч асті. Позовні вимоги підтрим ує у повному обсязі.

Представник відповідача у судове засідання повторно н е з' явився, про причини неяв ки суду не повідомив, про час т а місце проведення судового засідання повідомлявся нале жним чином. Заперечення прот и позову на адресу суду від ві дповідача не надходили.

Треті особи у судове засіда ння не з' явились, про причин и неявки суду не повідомили, п ро час та місце проведення су дового засідання повідомлял ись належним чином.

За таких обставин, суд вважа є за можливе розглянути спра ву по суті без участі сторін, з а наявними у справі матеріал ами.

У зв' язку із неявкою у судо ве засідання всіх осіб, які бе руть участь у справі, на підст аві приписів ч.6 ст.12 та ч.1 ст.41 КА С України фіксування судовог о засідання за допомогою зву козаписувального технічног о засобу не здійснювалося.

Розглянувши матеріали спр ави, судом встановлені насту пні обставини.

ТОВ фірма «Квант ЛТД» (ідент ифікаційний код 13622648) зареєстр оване як суб'єкт підприємниц ької діяльності - юридична особа 21.04.1992 розпорядженням №219 Л енінської районної ради, що п ідтверджується довідкою дер жавного реєстратора виконав чого комітету Запорізької мі ської ради від 13.10.2011 №0215-12.16.

Відповідно до довідки ДПІ в Хортицькому районі м. Запорі жжя від 17.10.2011 № 5601/10/28-013 відповідач н е звітує до органів державно ї податкової служби з 2001 року. З гідно довідки позивача від 14.0 9.2011 №4915/10/19-013 заборгованість перед бюджетом у відповідача відс утня.

Ураховуючи викладене, всеб ічно і повно з'ясувавши факти чні обставини, на яких ґрунту ється позов, суд вважає позов ні вимоги такими, що підлягаю ть задоволенню з огляду на на ступне.

Відповідно до пп. 16.1.4 п. 16.1 ст. 16 П одаткового кодексу України в ід 02.12.2010 № 2755-VI (далі - ПК України) пе редбачено обов' язок платни ків податків сплачувати пода тки та збори у строки та в розм ірах, встановлених цим Кодек сом та законами з питань митн ої справи.

Одним із обов' язків платн иків податків є подання до ко нтролюючих органів у порядку , встановленому податковим т а митним законодавством, дек ларацій, звітності та інших д окументів, пов'язаних з обчис ленням і сплатою податків та зборів (пп. 16.1.4 п. 16.1 ст. 16 ПК Україн и).

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців» від 15.0 5.2003 №755-IV однією з підстав для пос тановлення судового рішенн я щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкру тством юридичної особи, є неп одання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності відповідно до закону.

Із матеріалів справи вбача ється, що відповідачем подат кова звітність не надавалась органам державної податково ї служби з 2001 року, що перевищує встановлений законом строк та є підставою для постановл ення судового рішення про пр ипинення юридичної особи. Пі д час розгляду справи відпов ідач проти позову не запереч ив, доводи позивача не спрост ував.

Згідно пп.20.1.12 п.20.1 ст.20 та п.67.2 ст.67 ПК України органи державної податкової служби в установ леному законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних ос іб або підприємницької діяль ності фізичних осіб - підпр иємців.

Згідно ст. 11 КАС України, розг ляд і вирішення справ в адмін істративних судах здійснюєт ься на засадах змагальності сторін та свободи в наданні н ими суду своїх доказів і у дов еденні перед судом їх переко нливості.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС Укр аїни, кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення.

На підставі викладеного, су д дійшов висновку, що заявлен і позивачем вимоги є доведен ими, обґрунтованими та таким и, що підлягають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до приписів п. 4 с т. 94 КАС України, у справах, в як их позивачем є суб' єкт влад них повноважень, а відповіда чем - фізична чи юридична особ а, судові витрати, здійснені п озивачем, з відповідача не ст ягуються.

Керуючись ст. ст.161-163, 167 КАС Укр аїни, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов за довольнити.

Припинити юридичну особу Т овариства з обмеженою відпов ідальністю фірми «Квант ЛТД» (ідентифікаційний код 13622648, юри дична адреса: 69076, м. Запоріжжя , вул. Задніпровська, 13, кв.58).

Після набрання законної си ли судовим рішенням, його коп ію направити державному реєс тратору.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії пос танови, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеля ційне оскарження постанови суду обчислюється з наступн ого дня після закінчення п'ят иденного строку з моменту от римання суб'єктом владних по вноважень повідомлення про м ожливість отримання копії п останови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя (під пис) І.В. Батрак

Постанова виготовлена та п ідписана у повному обсязі 01.12.20 11.

Постанова не набрала закон ної сили

Суддя І.В. Батрак

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.12.2011
Оприлюднено14.12.2011
Номер документу19771956
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/9786/11

Постанова від 01.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Батрак Інна Володимирівна

Ухвала від 02.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Батрак Інна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні