Постанова
від 30.11.2011 по справі 14551/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



Харківський окружний адміністративний суд

61004  м. Харків  вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Харків  

          30 листопада 2011 р.                                                   справа № 2-а- 14551/11/2070  

          Суддя Харківського окружного адміністративного суду Біленський О.О., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за адміністративним позовом   

 Управління Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі міста Харкова   

до

 Харківського СКБ Поліграфічного машинобудування   

про

 стягнення заборгованості, -

                                       В С Т А Н О В И В:

До Харківського окружного адміністративного суду звернулось Управління Пенсійного фонду України у Фрунзенському районі міста Харкова з адміністративним позовом до СКБ "Поліграфічних машин" про стягнення суми боргу у розмірі 171,43 грн.

07.11.2011 року суддею Харківського окружного адміністративного суду по справі №2а-14551/11/2070 було винесено ухвалу про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі на підставі ст.183-2 КАС України.

28.11.2011 року поштове відправлення на ім’я відповідача повернулося до суду з відміткою пошти - завод розформовано та юридичні особи вибули з даної території, нікому вручати. Відповідно до ч.8 ст.35 КАС України вважається, що відповідачу належним чином доставлено ухвалу за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи. Відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС України у разі повернення поштового відправлення, яке не вручено адресату з незалежних від суду причин, вважається, що таке відправлення вручено належним чином. Адреса відповідача підтверджується наявним в матеріалах справи спеціальним витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Відповідач у відповідності до ст.183-2 КАСУ жодних заперечень або заяв не надав.

Згідно з положеннями ч.6 ст.71 КАС України, якщо особа,  яка бере участь у справі, без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для  підтвердження  обставин, на  які  вона  посилається,  суд  вирішує справу на основі наявних доказів. Частиною 4 ст.183-2 КАС України встановлено, що за результатами розгляду справи у скороченому  провадженні  суддя, оцінивши повідомлені позивачем, відповідачем обставини, за наявності достатніх  підстав приймає законне та обґрунтоване судове рішення.

Суд, дослідивши письмові докази, наявні в матеріалах справи, проаналізувавши чинне законодавство,  встановив наступне.

Відповідно до спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Харківське СКБ Поліграфічного машинобудування зареєстровано в якості юридичної особи 13.11.1992 року виконавчим комітетом Харківської міської ради.

Відповідно до адміністративного позову спірна сума заборгованості становить 171,43 грн.

Понесення витрат по виплаті пенсій підтверджується Повідомленням про суму витрат на фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", і сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів на 2011 рік (з 1 серпня по 31 грудня 2011 року), наявним в матеріалах справи.

Управлінням Пенсійного фонду України у Фрунзенському районі міста Харкова на адресу відповідача 13.09.2011 року було направлено відповідне повідомлення за №26301-03/34.

Відповідно до ст.24 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність»від 13 грудня 1991 року N1977-XII з наступними змінами та доповненнями, різниця між сумою пенсії, призначеної за цим Законом, та сумою пенсії, обчисленої відповідно до інших законодавчих актів, на яку має право науковий працівник, фінансується для наукових (науково-педагогічних) працівників недержавних наукових установ, організацій та вищих навчальних закладів III - IV рівнів акредитації - за рахунок коштів цих установ, організацій та закладів.

Суд зазначає, що фінансування різниці виплачених наукових пенсій регулюється Порядком фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної науковим (науково-педагогічним) працівникам державних не бюджетних підприємств, установ, організацій та вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації згідно із Законом України "Про наукову і науково-технічну діяльність", та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, на яку мають право зазначені особи затвердженого постановою Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної науковим (науково-педагогічним) працівникам державних небюджетних підприємств, установ, організацій та вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації згідно із Законом України "Про наукову і науково-технічну діяльність", та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, на яку мають право зазначені особи" №372 від 24 березня 2004 року.

Згідно п.3 вказаного Порядку фінансування  різниці  у  розмірі  пенсії осіб, які мають науковий  стаж  роботи на  кількох підприємствах, в установах, організаціях та  вищих навчальних закладах III-IV рівнів акредитації незалежно від форми власності та фінансування, здійснюється пропорційно зарахованому для призначення пенсії науковому стажу роботи за рахунок джерел фінансування,  визначених законодавством для відповідних підприємств,  установ, організацій та вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації.

Відповідно до п.8 вказаного Порядку у разі порушення строку сплати коштів, які спрямовуються на фінансування різниці у розмірі пенсії, органи Пенсійного фонду стягують відповідні суми у порядку, визначеному законодавством.

Вивчивши матеріали справи, враховуючи те, що доказів погашення відповідачем зазначеної суми станом на день розгляду цього спору не надав, суд встановив, що заборгованість відповідача перед УПФУ в Фрунзенському районі м.Харкова по сплаті витрат на фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", і сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, складає 171,43 грн.

Таким чином, виходячи з заявлених позовних вимог, аналізу положень чинного законодавства України та матеріалів справи, суд дійшов висновку, що викладені в позовній заяві доводи позивача є обґрунтованими та  такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до частини 4 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а  відповідачем  -  фізична  чи  юридична  особа,  судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Частиною 1 статті 256 КАС України встановлено, що негайно виконуються постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження.

Керуючись ст. ст. 71, 94, 160-162, 183-2, 185, 186, 254, 256 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України у Фрунзенському районі міста Харкова до Харківського СКБ Поліграфічного машинобудування про стягнення суми боргу у розмірі 171,43 грн. –задовольнити.

Стягнути з Харківського СКБ Поліграфічного машинобудування (вул.Лодзька, 7, Харків, 61082, код 00243903) суму боргу в розмірі 171.43 грн. (сто сімдесят одна гривня 43 копійки) на користь Управління Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі міста Харкова (пр. Московський, 198/3, м.Харків, 61082) на р/р 256083122088 в ВАТ ХОУ "Державний ощадний банк України" МФО 351823, код 22645387.

Підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня отримання копії постанови.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строків для подачі апеляційної скарги.

          Суддя                                                                                      Біленський О.О.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.11.2011
Оприлюднено14.12.2011
Номер документу19774072
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —14551/11/2070

Ухвала від 07.11.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Ухвала від 07.11.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Постанова від 30.11.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні