Постанова
від 14.10.2011 по справі 2270/9454/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/9454/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 жовтня 2011 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Петричковича А.І.

при секретарі Лоборчук Л.М.

за участі: представник позивача Віт юка С. В.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом < в особі > < в чиїх ін тересах > Хмельницької міжра йонної державної податкової інспекції < 3-тя особа > до Пр иватного підприємства "Надра промтехінвест" < 3-тя особа > п ро стягнення податкового бор гу, -

В С Т А Н О В И В:

02.08.2011 року позивач зверн увся до суду з адміністратив ним позовом в якому вказує, щ о відповідач має податковий борг на загальну суму 1526,24 грив ень. Позивач виставив відпов ідачу податкову вимогу від 26.0 4.2011 року. Не зважаючи на вжиті п озивачем заходи для погашенн я податкового боргу, відпові дач його не сплатив.

Просить, посилаючись на ПК У країни, стягнути з відповіда ча податковий борг в сумі 1526,24 г ривень за рахунок коштів пла тника податків з рахунків у б анках, обслуговуючих платник а та за рахунок готівки, що нал ежить платнику податків, для погашення податкового боргу .

У суді представник ДПІ позо в підтримав, посилаючись на т і ж докази, що у позові.

Відповідач повторно до суду не з»явився і не повід омив причину цього, хоч належ но був повідомлений про час т а місце розгляду справи.

Суд заслухавши учасників с удового розгляду та дослідив ши докази по справі, вважає що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до корінця пода ткової вимоги 26.04.2011 року загаль на сума боргу відповідача за погодженими податковими зоб ов"язаннями становить 1526,24 грив ень.

Згідно Розрахунку суми под атку з власників транспортни х засобів та інших самохідни х машин і механізмів за 2010 рік, податкового повідомлення - р ішення № 0006841500/0, особової картки платника податків, розрахун ку позову податковий борг по податку на додану вартість і податку з власників транспо ртних засобів з урахуванням пені становить 1526,24 гривень.

Відповідно до пп. 14.1.175. п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України податковий борг - сума грошов ого зобов'язання (з урахуванн ям штрафних санкцій за їх ная вності), самостійно узгоджен ого платником податків або у згодженого в порядку оскарже ння, але не сплаченого у встан овлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на сум у такого грошового зобов'яза ння.

В силу п. 15.1. ст. 15 Податкового к одексу України платниками по датків визнаються фізичні ос оби (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (рези денти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозді ли, які мають, одержують (перед ають) об'єкти оподаткування а бо провадять діяльність (опе рації), що є об'єктом оподаткув ання згідно з цим Кодексом аб о податковими законами, і на я ких покладено обов'язок із сп лати податків та зборів згід но з цим Кодексом.

Відповідно до п. 16.1.4. ст. 16 Подат кового кодексу України, плат ник податків зобов'язаний сп лачувати податки та збори в с троки та у розмірах, встановл ених цим Кодексом.

Згідно п. 20.1.18. ст. 20 Податкового кодексу України органи держ авної податкової служби мают ь право звертатися до суду що до стягнення коштів платника податків, який має податкови й борг, з рахунків у банках, об слуговуючих такого платника , на суму податкового боргу аб о його частини.

Відповідно до п. 95.1. ст. 95 Подат кового кодексу України орган державної податкової служби здійснює за платника податк ів і на користь держави заход и щодо погашення податкового боргу такого платника подат ків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власн ості, а в разі їх недостатност і - шляхом продажу майна таког о платника податків, яке пере буває у податковій заставі.

В силу п.п. 95.3., 95.4. ст. 95 Податково го кодексу України стягнення коштів з рахунків платника п одатків у банках, обслуговую чих такого платника податків , здійснюється за рішенням су ду, яке направляється до вико нання органам державної пода ткової служби, у розмірі суми податкового боргу або його ч астини. Орган державної пода ткової служби на підставі рі шення суду здійснює стягненн я коштів у рахунок погашення податкового боргу за рахуно к готівки, що належить такому платнику податків. Стягненн я готівкових коштів здійснює ться у порядку, визначеному К абінетом Міністрів України.

Враховуючи, що відповідаче м податковий борг не сплачен ий, суд вважає вимоги позивач а обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 14-16, 20, 95 ПК Укра їни, ст. ст. 70, 71, 79, 86, 94, 112, 128, 158-163, 186, 255, 257 КАС України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов задовольнити.

Стягнути з Приватного підп риємства "Надрапромтехінвес т", ідентифікаційний код 34282413 на користь Державного бюджету України в особі Хмельницької міжрайонної державної подат кової інспекції податковий б орг по податку на додану варт ість і податку з власників тр анспортних засобів з урахува нням пені на загальну суму 1526,24 гривень з рахунків у банках, я кі обслуговують платника под атків та за рахунок готівки, я ка йому належить.

Копії постанови надати сто ронам.

Постанова може бути оскар жена до Вінницького апеляцій ного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протяг ом десяти днів з дня її отрима ння.

Повний текст постанови в иготовлено 18 жовтня 2011 року

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сили >

Суддя /підпис/ А.І. Петричкович

"Згідно з оригіналом" Суддя А.І. Петричкович

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.10.2011
Оприлюднено14.12.2011
Номер документу19774939
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/9454/11

Ухвала від 02.08.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Петричкович А.І.

Постанова від 14.10.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Петричкович А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні