Постанова
від 25.11.2011 по справі 2а/2570/5827/2011
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

25.11.2011 С права № 2а/2570/5827/2011

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 листопада 2011 р. м. Чернігі в

Чернігівський окружний ад міністративний суд у складі :

головуючого-судді - Д' якова В .І.,

при секретарі - Дурицькій К.М.,

розглянувши у відкри тому судовому засіданні в за лі суду в м. Чернігові справу з а адміністративним позовом з аступника прокурора міста Че рнігова в інтересах Чернігів ського територіального упра вління Державної комісії з ц інних паперів та фондового р инку до Товариства з обмежен ою відповідальністю «Експер т - Трейдинг» про стягнення шт рафу,-

В С Т А Н О В И В :

Заступник прокурора м. Черн ігова звернувся до суду в інт ересах Чернігівського терит оріального управління Держа вної комісії з цінних папері в та фондового ринку (далі - Че рнігівське територіальне уп равління ДКЦПФР) з адміністр ативним позовом до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Експерт - Трейдинг» ( далі - ТОВ «Експерт - Трейдинг» ) про стягнення штрафу за пору шення на ринку цінних папері в. Свої вимоги обґрунтовують тим, що ТОВ «Експерт - Трейдин г» в порушення п.п. 9.4 п. 9 Розді лу ІІІ Ліцензійних умов пров адження професійної діяльно сті на фондовому ринку - деп озитарної діяльності, затвер джених рішенням Комісії з ці нних паперів та фондового ри нку №349 від 25.06.2006 р. не надано інфо рмацію щодо призначення та з вільнення попереднього кері вника юридичної особи за вст ановленою Комісією формою до відки про керівних посадових осіб та фахівців заявника, що безпосередньо здійснюють де позитарну та професійну діял ьність на фондовому ринку. Ке руючись п.7 ч. 1 ст. 11 Закону Украї ни «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Украї ні» уповноваженою особою Чер нігівського територіальног о управління ДКЦПФР винесено постанову №597-УЛ від 11.07.2011р. про н акладення ТОВ «Експерт - Трей динг» санкцій за правопоруш ення на ринку цінних паперів в розмірі 850,00 грн. Вказану пост анову відповідач не оскаржив та штраф до Державного бюдже ту України, добровільно, у 15-де нний термін, не сплатив. Відп овідно до ч. 3 ст. 11 Закону Украї ни «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Украї ні» штрафи, накладені ДКЦПФР , стягуються в судовому поряд ку.

Представник прокуратури т а представник Чернігівськог о територіального управлінн я ДКЦПФР в судове засідання н е з' явились, про день, час та місце розгляду справи повідо млені завчасно та належним ч ином, надали суду заяви про ро згляд справи без їх участі, п озовні вимоги підтримали в п овному обсязі.

В судове засідання предста вник відповідача повторно не з' явився, заперечень на поз ов не надав. Про дату, час та мі сце судового засідання був п овідомлений завчасно та нале жним чином, про що свідчить п овідомлення про вручення пош тового відправлення та копія фіскального чеку про направ лення судових документів від повідачу за адресою, вказано ю в Єдиному державному реєст рі юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців.

Оскільки повістка направл ена відповідачу рекомендова ним листом за адресою, вказан ою в Єдиному державному реєс трі юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців, суд вваж ає, що вжив всі залежні від ньо го заходи для повідомлення в ідповідача належним чином пр о час і місце розгляду судово ї справи з його участю та реал ізації ним права судового за хисту своїх прав та інтересі в.

За таких обставин суд виріш ив за можливе розглянути спр аву на підставі наявних у спр аві доказів.

Фіксування судового засід ання відповідно до ст.41 Кодекс у адміністративного судочин ства України не здійснювалос я.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Правові засади здійснення державного регулювання ринк у цінних паперів та державно го контролю за випуском і обі гом цінних паперів та їх похі дних в Україні визначаються Законом України «Про державн е регулювання ринку цінних п аперів в Україні» від 30.10.1996 р. №.44 8/96.

Відповідно до п.п. 9.4 п. 9 Розділ у ІІІ Ліцензійних умов прова дження професійної діяльнос ті на фондовому ринку - депо зитарної діяльності, затверд жених рішенням Комісії з цін них паперів та фондового рин ку №349 від 25.06.2006 р., зареєстровани х в Міністерстві юстиції Укр аїни 11.08.2006 р. за №975/12 ( далі - Ліцензі йні умови) ліцензіат протяго м строку дії ліцензії зобов'я заний повідомляти Комісію пр о всі зміни даних, зазначених у документах, що додавалися д о заяви про видачу ліцензії. У разі виникнення таких змін л іцензіат зобов'язаний протяг ом двадцяти робочих днів под ати до Комісії (із зазначення м управління ліцензування ді яльності професійних учасни ків ринку цінних паперів) від повідне повідомлення в письм овій формі та документи, які п ідтверджують зазначені змін и, а саме: довідку про зміни в с кладі керівних посадових осі б та фахівців ліцензіата (йог о відокремленого підрозділу ), що безпосередньо здійснюют ь депозитарну діяльність та сертифіковані в установлено му Комісією порядку за встан овленою Комісією формою дові дки про керівних посадових о сіб та фахівців заявника (ліц ензіата), що безпосередньо зд ійснюють професійну діяльні сть на фондовому ринку (депоз итарну діяльність) та сертиф іковані в установленому поря дку, яка додавалась ним до зая ви про видачу ліцензії, з дода нням копій відповідних серти фікатів, засвідчених підписо м керівника та печаткою ліце нзіата

Актом про правопорушення н а ринку цінних паперів №121- УЛ в ід 24.06.2011 р. встановлено, що ТОВ « Експерт - Трейдинг» порушено п.п. 9.4 п. 9 Розділу ІІІ Ліцензійн их умов, а саме: товариство не надало інформацію щодо призн ачення та звільнення поперед нього керівника юридичної ос оби за встановленою Комісією формою довідки про керівних посадових осіб та фахівців з аявника (ліцензіата), що безпо середньо здійснюють депозит арну діяльність та сертифіко вані в установленому Комісіє ю порядку за встановленою Ко місією формою довідки про ке рівних посадових осіб та фах івців заявника (ліцензіата), щ о безпосередньо здійснюють п рофесійну діяльність на фонд овому ринку (депозитарну дія льність) та сертифіковані в у становленому порядку, яка до давалась ним до заяви про вид ачу ліцензії, з доданням копі й відповідних сертифікатів, засвідчених підписом керівн ика та печаткою ліцензіата т а довідку про попередню діял ьність керівника. Листом (вих . від 08.06.2011 р. № 08/06) ТОВ «Експерт - Тр ейдинг» надало документи, що підтверджують інформацію пр о зміни у складі керівних пос адових осіб та фахівців збер ігача, які сертифіковані в ус тановленому Комісією порядк у. Так, згідно з довідкою про з міни в складі керівних посад ових осіб та фахівців ліценз іата (його відокремленого пі дрозділу), що безпосередньо з дійснюють депозитарну діяль ність та сертифіковані в уст ановленому Комісією порядку від 08.06.2011 р., ТОВ «Експерт - Трейд инг» повідомило про призначе ння з 07.06.2011 р. на посаду директор а Білецького І.М. Згідно п ротоколу Загальних зборів уч асників ТОВ «Експерт - Трейди нг» від 06.06.2011 р. № 06/06 та наказу від 07.06.2011 р. № 07/06-к, на посаду директор а призначений Білецький І.М . При цьому, відповідно до пу нкту 1 порядку денного цього п ротоколу розглядалось питан ня щодо звільнення з посади д иректора Меха Романа Михай ловича, про призначення та звільнення якого ТОВ «Експер т - Трейдинг» повинно було пов ідомити Комісію в установлен ому порядку за встановленою формою ( а.с. 9-10) .

Відповідно до п. 7 ст. 11 З акону України «Про державне регулювання ринку цінних пап ерів в Україні» за неподання , подання не в повному обсязі і нформації та/або подання нед остовірної інформації до Нац іональної комісії з цінних п аперів та фондового ринку, На ціональна комісія з цінних п аперів та фондового ринку за стосовує до юридичних осіб ф інансові санкції - у розмірі д о тисячі неоподатковуваних м інімумів доходів громадян.

Уповноваженою особою Чернігівського територіаль ного управління ДКЦПФР винес ено постанову №597-УЛ від 11.07.2011р пр о накладення на ТОВ «Експерт - Трейдинг» санкцій за право порушення на ринку цінних па перів в розмірі 850,00 грн.

Відповідно п. 2 Розділу XVIII Пра вил розгляду справ про поруш ення вимог законодавства на ринку цінних паперів та заст осування санкцій, затверджен их рішенням ДКЦПФР № 2272 від 11.12.2007 р. штраф має бути сплачений юридичною особою не пізніше як через 15 днів з дати отриман ня ним постанови.

Згідно ч. 3 ст. 11 Закону Україн и «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Украї ні» рішення Державної комісі ї з цінних паперів та фондово го ринку про накладення штра фу може бути оскаржено в суді . У разі несплати штрафу протя гом 15 днів примусове стягненн я штрафів здійснюється на пі дставі відповідного рішення суду за позовом Державної ко місії з цінних паперів та фон дового ринку.

Вказану постанову про накл адення санкції за правопоруш ення на ринку цінних паперів відповідач не оскаржив та в у становленому законодавство м України порядку і терміни, ш траф до Державного бюджету У країни добровільно не сплати в.

Враховуючи вищевикладене, позовні вимоги заступника п рокурора міста Чернігова в і нтересах Чернігівського тер иторіального управління Дер жавної комісії з цінних папе рів та фондового ринку до Тов ариства з обмеженою відповід альністю «Експерт - Трейдинг » необхідно задовольнити оск ільки вимоги законні та обґр унтовані, а штраф підлягає ст ягненню з відповідача до Дер жавного бюджету України.

Керуючись ст.ст. 122, 158 - 163, 16 7, Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Позовні вимоги заступник а прокурора міста Чернігова в інтересах Чернігівського т ериторіального управління Д ержавної комісії з цінних па перів та фондового ринку до Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Експерт - Трейди нг» - задовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Ек сперт - Трейдинг» (м. Чернігів, вул. Войкова, 3, код ЄДРПОУ 34568170, р/р № 26500054698600 в АКІБ «Ук рсиббанк») штраф у розмірі 850 ( в ісімсот п' ятдесят ) грн. 00 коп . в дохід Державного бюджету У країни по коду бюджетної кла сифікації 21081100, отримувач: Держ бюджет м. Чернігова, код ЄДРП ОУ ВДК №22825965, банк отримувача: ГУ ДКУ в Чернігівській області, МФО 853592, р/р31118106700002.

Постанова набирає законно ї сили та може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду у пор ядок і строки, передбачені ст аттями 186, 254 Кодексу адміністра тивного судочинства України .

Суддя Д'яков В.І.

Дата ухвалення рішення25.11.2011
Оприлюднено14.12.2011
Номер документу19775912
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2570/5827/2011

Постанова від 25.11.2011

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Д'яков В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні