Постанова
від 03.07.2008 по справі 12/32б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/32б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


ПОСТАНОВА

Іменем України

                    

03.07.08                                                                                 Справа № 12/32б.

Суддя О.С. Палей, розглянувши матеріали справи за заявою

кредитора –Відкритого акціонерного товариства "Райффайзен Банк Аваль" в особі Луганської обласної філії, м.Луганськ

до боржника –Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційної фірми "Універсал", м.Луганськ

про банкрутство

в присутності представників сторін:

від кредитора - Моргунов Є.Ю., гол. фах. відділу з пробл. кредит., довіреність №б/н від 22.01.08,  представник  Луганської обласної дирекції ВАТ"Райффазен Банк Аваль";

представник розпорядника майна за довіреністю №20/06-2 від 20.06.08.  - Чернушкіна А.І.

          Обставини справи: банкрутство за нормами Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі за текстом - Закон), розгляд клопотання комітету кредиторів та розпорядника майна боржника.

Розглянувши матеріали справи, додатково надані та вислухавши представника кредитора, суд

в с т а н о в и в:

Господарський суд Луганської області 15.02.08. порушив провадження у справі №12/32б про банкрутство боржника –ТОВ “Виробничо-комерційної фірми “Універсал”, за заявою кредитора –ВАТ «Райфайзен Банк Аваль»в особі Луганської обласної філії, у зв'язку з неспроможністю боржника сплатити заборгованість перед кредитором у встановлений Законом строк, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою суду від 17.03.08. у справі введено процедуру розпорядження майном боржника та призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Рачка Р.В.; ініціюючого кредитора зобов'язано опублікувати оголошення про порушення справи про банкрутство боржника.

Оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство боржника опубліковано в газеті "Голос України" № №65 (4315) від 04.04.08., встановлений  ст.14 Закону  30-денний строк на подання заяв конкурсних кредиторів із грошовими вимогами до боржника  сплинув  04.05.08.

Ухвалою суду від 19.05.08. затверджено реєстр грошових вимог кредиторів у справі №12/32б наданий розпорядником майна, у складі вимог наступних  кредиторів:

- ініціюючого кредитора –ВАТ “Райфайзен Банк Аваль”в особі Луганської обласної дирекції в сумі 291871 грн. 18 коп.;

          - УПФУ в Ленінському районі м. Луганська в сумі 283 грн. 63 коп.;

- Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Луганську в сумі 243 грн. 21 коп.;

          - Виконавчої дирекції Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в сумі 500 грн. 84 коп.;

- Луганського міського центру зайнятості в сумі 282 грн. 52 коп.

          Заяв від  інших кредиторів з грошовими вимогами та пропозицій про санацію  боржника до суду не надійшло.

На виконання вимог ст. 16 Закону та суду розпорядником майна проведені збори кредиторів (протокол зборів кредиторів №б/н від 02.07.08.), на яких обрано повноважний комітет кредиторів, у складі ініціюючого кредитора (вимоги решти кредиторів становлять менше 1 тис. грн.) який на засіданні 02.07.08. (протокол засідання комітету кредиторів №б/н від 02.07.08.) встановив розмір оплати послуг арбітражному керуючому Рачку Р.В. за виконання ним повноважень розпорядника майном боржника по справі та вирішив звернутися до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Рачка Р.В. Останній не заперечує проти призначення ліквідатором у справі.

Пропозицій про санацію та щодо укладення між сторонами мирової угоди не надійшло.

Неплатоспроможність боржника підтверджується матеріалами справи.

За таких обставин, боржника слід визнати банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначити арбітражного керуючого Рачка Р.В., звільнивши його від виконання повноважень розпорядника майна у справі.

Крім того на засіданні комітету кредиторів (протокол №б/н від 02.07.08.) поряд  з іншими, розглядалося питання встановлення та затвердження розміру, періоду та джерел оплати послуг арбітражному керуючому Рачку Р.В. за виконання ним повноважень розпорядника майна по справі, за яким комітет прийняв рішення про встановлення оплати послуг у розмірі двох мінімальних заробітних плат починаючи з 17.03.08. по 02.07.08., щомісячно, за рахунок коштів ініціюючого кредитора, та у розмірі двох мінімальних заробітних плат починаючи з 03.07.08., щомісячно, за рахунок коштів отриманих від реалізації майна банкрута.

Відповідно до норми п. 12 ст.31 Закону оплата праці арбітражного керуючого за здійснення повноважень розпорядника майна, керуючого санацією чи ліквідатора встановлюється у розмірі не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної плати керівника боржника за 12 місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство, ці приписи Закону були дотримані комітетом кредиторів.

Як вбачається з п. 10 ст. 31 Закону оплата послуг арбітражного керуючого за період від дня винесення судом ухвали про порушення провадження у справі (призначення арбітражного керуючого) і до дня першого засідання комітету кредиторів, на якому встановлюється розмір оплати послуг, здійснюється ініціюючим кредитором.

Суд, відповідно до ст. ст. 31, 16 Закону, затверджує розмір оплати послуг арбітражному керуючому Рачку Р.В. за виконання ним повноважень розпорядника майна по справі, у дві мінімальні заробітні плати за період, починаючи з 17.03.08. по 02.07.08., щомісячно, за рахунок коштів ініціюючого кредитора, та у розмірі двох мінімальних заробітних плат починаючи з 03.07.08., щомісячно, за рахунок коштів отриманих від реалізації майна банкрута.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 1, 3-1, 16, 22 - 34 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. ст. 86, 87 ГПК України, суд

п о с т а н о в и в :

1. Визнати банкрутом боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційна фірма "Універсал", ідентифікаційний код 32900191, м.Луганськ,91033, квартал Шевченко, буд. 19., кімн.44, відкрити ліквідаційну  процедуру строком на 12 місяців, тобто до 03.07.09.

2.Ліквідатором банкрута призначити - арбітражного керуючого Рачка Романа Володимировича (ліцензія Серії АВ № 081092 від 03.07.2006р.), що мешкає за адресою: Луганська область, м. Первомайськ, вул. Дзержинського, буд. 11,кв.73.

3. Звільнити  арбітражного керуючого Рачка Р.В. від виконання обов'язків розпорядника майна боржника по справі.

4.Ліквідатору здійснити публікацію оголошення про визнання боржника банкрутом у офіційних друкованих органах Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України (газеті “Голос України” чи “Урядовий кур'єр”) в порядку, передбаченому п. п. 3, 5 ст. 23 Закону, провести ліквідаційну процедуру та у строк до 12 місяців, з дня винесення даної постанови, подати до суду звіт про роботу та ліквідаційний баланс банкрута.

5. Затвердити встановлений комітетом кредиторів розмір оплати послуг арбітражному керуючому Рачку Р.В. за виконання ним повноважень розпорядника майна по справі, у дві мінімальні заробітні плати за період, починаючи з 17.03.08. по 02.07.08., щомісячно, за рахунок коштів ініціюючого кредитора, та у розмірі двох мінімальних заробітних плат починаючи з 03.07.08., щомісячно, за рахунок коштів отриманих від реалізації майна банкрута.

6.Призначити розгляд справи на 15.09.08. о 10 годин 00 хвилин (кім. №308).

7. Дану постанову надіслати:

- кредиторам у справі:

–ВАТ “Райфайзен Банк Аваль”в особі Луганської обласної дирекції;

          -УПФУ в Ленінському районі м. Луганська;

- ВВД ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Луганську;

          -ВД ЛОВ ФСС з тимчасової втрати працездатності;

- Луганському міському центру зайнятості

          - ліквідатору Рачку Р.В.;

          - Державному реєстратору - Управлінню державної реєстрації та міського реєстру Луганської міської ради;

- Луганському обласному відділу з питань банкрутства

- ВАТ “Райфайзен Банк Аваль”в особі Луганської обласної філії, м. Луганськ

- ВДВС Ленінського МУЮ;

- засновникам (за адресою банкрута);

Суддя                                                                                О.С. Палей

Помічник судді                                                                     Є.С. Сєрджан

Надр. 13 прим.                                                                                                               вих. №

1-до справи                                                                                                                        12

3-7-кредиторам:

- ВАТ “Райфайзен Банк Аваль”в особі Луганської обласної дирекції;

          -УПФУ в Ленінському районі м. Луганська в сумі 283 грн. 63 коп.;

- ВВД ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Луганську;

          -ВД ЛОВ ФСС з тимчасової втрати працездатності;

- Луганському міському центру зайнятості

          8- ліквідатору Рачку Р.В.;

          9-Державному реєстратору - Управлінню державної реєстрації та міського реєстру Луганської міської ради;

10- Луганському обласному відділу з питань банкрутства

11- ВАТ “Райфайзен Банк Аваль”в особі Луганської обласної філії, м. Луганськ

12- ВДВС Ленінського МУЮ;

13- засновникам (за адресою банкрута);

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення03.07.2008
Оприлюднено10.09.2008
Номер документу1987422
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/32б

Ухвала від 28.09.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 06.08.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 08.07.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Постанова від 18.05.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 21.04.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 15.09.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Постанова від 03.07.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 19.05.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 17.03.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 03.03.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні