Постанова
від 14.11.2011 по справі 27/157б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

27/157б

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                              ПОСТАНОВА  

                                ПРО ВИЗНАННЯ  БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

                                                                 ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

14.11.11 р.                                                                       Справа № 27/157б

за заявою кредитора (заявника) Товариства з обмеженою відповідальністю „Восток-ОЙЛ” ЛТД м.Донецьк

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю „Нефтяная компания „Порто” м.Донецьк  

про визнання банкрутом

Суддя    С.С.Тарапата

Представники сторін: від кредитора – Березуцький Є.Ю. (постанова суду)

                                       від боржника – не з'явився

Господарським судом Донецької області ухвалою від 24.10.11р. порушена справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Нефтяная компания „Порто” м.Донецьк, розгляд справи призначено в судовому засіданні на 03.11.11р. Даною ухвалою сторін зобов'язано представити суду необхідні документи.

Ухвалою від 03.11.11р. розгляд справи відкладено на 14.11.11р. у зв'язку з неявкою представників сторін та ненаданням ними витребуваних документів.

11.11.11р. до господарського суду від кредитора надійшли: копія свідоцтва про державну реєстрацію ТОВ „Восток-ОЙЛ” ЛТД м.Донецьк та копія довідки Управління статистики у м.Донецьку щодо ТОВ „Восток-ОЙЛ” ЛТД м.Донецьк.

Боржник витребувані судом документи не надав, представник від боржника в судові засідання 03.11.11р. та 14.11.11р. не з'явився. Про дату та час розгляду справи боржника було повідомлено належним чином.

Розглянувши в судовому засіданні 14.11.11р. матеріали справи, заслухавши представника кредитора, суд встановив:

В заяві про порушення справи про банкрутство Товариство з обмеженою відповідальністю „Восток-ОЙЛ” ЛТД м.Донецьк посилається на наявність заборгованості Товариства з обмеженою відповідальністю „Нефтяная компания „Порто” м.Донецьк  перед кредитором на загальну суму 350000,00грн., яка підтверджується рішенням Мар'їнського районного суду Донецької області №2-5665-10 та постановами про відкриття виковчого провадження ВДВС Куйбишевського районного управління юстиції та ВДВС Харцизького міського управління юстиції.

Як встановлено судом, рішенням Мар'їнського районного суду Донецької області від 30.12.10р. по справі №2-5665-10 з Луценко В.Й. м.Красногорівка, з ПП „Порто 2004” м.Харцизьк, з ТОВ „Нефтяная компания „Порто” м.Донецьк  на користь ТОВ „Восток-ОЙЛ” ЛТД м.Донецьк солідарно стягнуто 350000,00грн. основного боргу, 1700грн. державного мита, 120грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Постановою Відділу Державної виконавчої служби Куйбишевського районного управління юстиції у м.Донецьку від 12.04.11р. відкрито виконавче провадження по примусовому виконанню виконавчого листа №2-5665, виданого 11.01.11р. Мар'їнським районним судом Донецької області.

Виконавчою службою встановлено, що за місцезнаходженням боржник не знаходиться, про що державним виконавцем складено акт від 12.05.11р.

За поясненням представника кредитора станом на 14.11.11р. вказана сума заборгованості не погашена.

З огляду на зазначене вказані в заяві кредиторські вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю „Восток-ОЙЛ” ЛТД м.Донецьк в сумі 350000,00грн. судом визнаються безспірними.

Відповідно до п.1 ст.52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

В силу ст.32 Господарського процесуального кодексу України доказами у справі є  будь-які фактичні данні, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору.

Відповідно до ч.1 ст.36 ГПК України письмовими доказами є документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії АЄ №679792, виданого станом на 06.09.11р., в графі „статус відомостей про юридичну особу: відсутність юридичної особи за місцезнаходженням”.

Отже з матеріалів справи вбачається наявність у ТОВ „Нефтяная компания „Порто” м.Донецьк  ознак відсутнього боржника.  

В судовому засіданні присутній представник кредитора звернувся до суду з клопотанням про відкриття ліквідаційної процедури строком на 6 місяців та призначення ліквідатором по справі ініціюючого кредитора – Товариство з обмеженою відповідальністю „Восток-ОЙЛ” ЛТД м.Донецьк.

В силу п.2 ст.52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”  господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника  банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

З огляду на зазначене суд вважає за необхідне визнати боржника банкрутом, за клопотанням кредитора відкрити ліквідаційну процедуру строком на 6 місяців, ліквідатором призначити ініціюючого кредитора – Товариство з обмеженою відповідальністю „Восток-ОЙЛ” ЛТД м.Д?онецьк.

Враховуючи викладене та керуючись п.1 ст.5, ст.ст. 3-1, 22-24, 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.ст. 32, 36, 43, 75 ГПК України,  господарський суд      

                                                П О С Т А Н О В И В :

Визнати боржника – Товариство з обмеженою відповідальністю „Нефтяная компания „Порто” (83060, м.Донецьк, вул.Краківська, б.2А; код ЄДРПОУ 32831596) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 6 місяців – до 14.05.2012р.

Ліквідатором призначити ініціюючого кредитора – Товариство з обмеженою відповідальністю „Восток?-ОЙЛ” ЛТД м.Донецьк. (адреса – 83030, м.Донецьк, вул.Майська, б.86А; код ЄДРПОУ 25601806; ліквідатор – Березуцький Євген Юрійович).

Зобов'язати ліквідатора:

- у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови опублікувати відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

- письмово повідомити про визнання боржника банкрутом та введення ліквідаційної процедури всіх засновників підприємства-боржника згідно установчих документів, або його власника; запропонувати засновникам підприємства-боржника або його власнику погасити в добровільному порядку суму кредиторської заборгованості, а також передати печаті, штампи та іншу бухгалтерську документацію (за їх наявністю).

- письмово повідомити про визнання боржника банкрутом та введення ліквідаційної процедури всіх відомих кредиторів боржника, крім того обов'язково: органи Державної податкової служби України, Пенсійного фонду, Фондів соціального страхування, Державної виконавчої служби, Центр зайнятості.

- по закінченні ліквідаційної процедури подати до суду звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс банкрута.            

                    

Суддя                                                                                                Тарапата С.С.           

< Текст >

                    

< Текст >

Вик  < Текст >  тел. < Текст >

Надруковано примірників -  < Текст > :  господарському суду Донецької області -   < Текст >,  сторонам -  < Текст > .

< Текст >

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення14.11.2011
Оприлюднено21.12.2011
Номер документу19875514
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —27/157б

Ухвала від 29.08.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 19.06.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 15.05.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 18.09.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 12.04.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 22.03.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 01.03.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 07.02.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Постанова від 14.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 24.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні