Ухвала
від 05.12.2011 по справі 31/115-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

31/115-63

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                            У  Х  В  А  Л  А  

          

         05.12.11 р.                                                                                             № 31/115-63                                                                                                                                                                 

Суддя господарського суду Донецької області Л.В. Ушенко, розглянувши позовну заяву

Публічного акціонерного товариства „НОРД”, м. Донецьк

до Донецької міської ради та

до Виконавчого комітету Ленінської районної у м. Донецьку ради

третя особа Комунальне підприємство „Бюро технічної інвентаризації”, м. Донецьк

про визнання права власності на нерухоме майно.

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство „НОРД”, м. Донецьк звернулось із позовом до Донецької міської ради та Виконавчого комітету Ленінської районної у м. Донецьку ради, третя особа Комунальне підприємство „Бюро технічної інвентаризації”, м. Донецьк про визнання права власності на нерухоме майно.

Розглянувши матеріали даної позовної заяви та додані до неї документи, судом встановлене наступне:

Згідно з п.2 ст.57 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення копії позовної заяви і доданих до неї документів відповідачеві.

Відповідно до ч.1 ст.56 ГПК України (викладеній в редакції Закону України від 19.05.2011 р. N 3382-VI, який набрав сили 18.06.2011р.), позивач, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Додані до позовної заяви незавірені ксерокопії описів вкладення листа до Донецької міської ради та КП „БТІ технічної інвентаризації” та надані незавірені ксерокопії квитанцій про відправлення листа Донецької міської ради та КП БТІ м. Донецька, а також наданий опис вкладення листа до Виконавчого комітету Ленінської районної у м. Донецьку ради без надання квитанції про його відправку, не може бути розцінено судом як належний доказ виконання позивачем приписів ст. 56 ГПК України..

Згідно з п.6 ст.63 ГПК України, неподання  доказів надіслання відповідачам копії позовної заяви і доданих до неї документів є підставою для повернення позовної заяви без розгляду.   За змістом  абз.1 ч.1 ст.63  ГПК України, ця норма  має імперативний характер та покладає на суд обов'язок повернути позовну заяву  без розгляду  у випадку, встановленому  в ч.1 ст. 63 ГПК України. З огляду на викладене, наявність факту неподання належних, у розумінні процесуального права (ст. 56 ГПК України), доказів надіслання відповідачам додатків до позовної заяви є  підставою для повернення позовної заяви без розгляду.

Водночас господарський суд зазначає, що позивачем до позовної заяви додані Платіжні доручення зі сплати держмита та витрат з ІТЗ судового процесу на старі банківські реквізити. Господарський суд вказує, що з 01.11.2011р. набрав чинності Закону України „Про судовий збір”. Відповідно, позовні заяви, які подані після 01.11.2011р., мають бути подані з доказами сплати судового збору за новими банківськими реквізитами.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст.56, 57, п.6 ст.63 Господарського процесуального кодексу України.

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву Публічного акціонерного товариства „НОРД”, м. Донецьк до Донецької міської ради та Виконавчого комітету Ленінської районної у м. Донецьку ради, третя особа Комунальне підприємство „Бюро технічної інвентаризації”, м. Донецьк про визнання права власності на нерухоме майно – без розгляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного позивачем порушення.

Ухвала може бути оскаржена через Господарський суд Донецької області в апеляційному порядку протягом п'яти днів з дня її винесення.

Додаток для позивача: позовна заява з доданими до неї документами, всього – на 66 аркушах, в тому числі платіжне доручення № 8934 від 25.10.2011р. на суму 236 грн., платіжне доручення №8932 від 25.10.2011р. на суму 4852 грн.

Суддя                                                               Ушенко Л.В.           

< Список >                                                                  < Довідник >     

< Список >                                                                  < Довідник >    

                              

< Текст >

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення05.12.2011
Оприлюднено21.12.2011
Номер документу19876390
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —31/115-63

Ухвала від 05.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні