Ухвала
від 07.12.2011 по справі 6/141-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

07.12.11 р. № 6/141-63

Господарський суд Донець кої області у складі головую чого судді Подколзіної Л.Д.

розглянув матеріали позов ної заяви за позовом Товарис тва з обмеженою відповідальн істю „Донметальянс” м.Донець к

до відповідача Державного підприємства „Сніжнеантрац ит” м.Сніжне, Донецької облас ті

про стягнення 48 983грн. 29коп.

Позивач, Товариство з обмеж еною відповідальністю „Донм етальянс” м.Донецьк, звернув ся до господарського суду з п озовом про стягнення з Держа вного підприємства „Сніжнеа нтрацит” м.Сніжне, Донецької області, суми заборгованост і у розмірі 48 983грн. 29коп. на підс таві договору закупівлі №118/03-10 від 11.03.2010р. за результатами від критих тендерних торгів, про ведених 23.02.2010р.

Розглянувши матеріали поз овної заяви Товариства з обм еженою відповідальністю „До нметальянс” м.Донецьк, які на дійшли до суду 06.12.2011р., судом вст ановлено наступне:

Позовна заява підписана ди ректором ОСОБА_1

Згідно ч. 1 ст. 54 ГПК України по зовна заява подається до гос подарського суду в письмовій формі і підписується повнов ажною посадовою особою позив ача або його представником, п рокурором чи його заступнико м, громадянином - суб' єкто м підприємницької діяльност і або його представником.

Частиною 3 статті 57 ГПК Украї ни передбачено, що до позовно ї заяви, підписаної представ ником позивача, додається до віреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

У статті 28 ГПК України зазна чається, що справи юридичних осіб у господарському суді в едуть їх органи, що діють у меж ах повноважень, наданих їм за конодавством та установчими документами, через свого пре дставника. Керівники підприє мств та організацій, інші осо би, повноваження яких визнач ені законодавством або устан овчими документами, подають господарському суду докумен ти, що посвідчують їх посадов е становище. Представниками юридичних осіб можуть бути т акож інші особи, повноваженн я яких підтверджуються довір еністю від імені підприємств а, організації. Довіреність в идається за підписом керівни ка або іншої уповноваженої н им особи та посвідчується пе чаткою підприємства, організ ації.

Як вбачається з огляду нада них суду документів, до позов ної заяви Товариства з обмеж еною відповідальністю „Донм етальянс” м.Донецьк, не додан ий документ, який підтверджу є, що особа, яка підписала позо вну заяву є директором Товар иства з обмеженою відповідал ьністю „Донметальянс” м.Доне цьк, і має повноваження на йог о підписання від імені підпр иємства.

На підставі наведеного, суд вважає, що позовна заява пови нна бути повернена без розгл яду на підставі п. 1 ст. 63 Господ арського процесуального код ексу України.

Після усунення обставин, що зумовили повернення позовно ї заяви, позивач має право по вторно звернутися з позовом до господарського суду в заг альному порядку.

Оцінивши представлені в су д позивачем документи, керую чись ст.54, п.1 ст.63 Господарськог о процесуального кодексу Укр аїни, суд -

У Х? В А Л И В :

Повернути без розгляду поз овну заяву Товариства з обме женою відповідальністю „Дон метальянс” м.Донецьк до Держ авного підприємства „Сніжне антрацит” м.Сніжне, Донецько ї області про стягнення 48 983грн . 29коп. без розгляду.

Додаток: позовна заява на 2а рк. та додані до неї документи на 15арк. у т.ч.: фіскальний чек, о пис вкладення, платіжне дору чення №331 від 18.11.2011р. про сплату с удового збору у сумі 1 477грн. 50ко п.

Суддя Подколзіна Л.Д.

< Список > < Дов ідник >

< Список > < Довід ник >

< Текст >

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення07.12.2011
Оприлюднено20.12.2011
Номер документу19878101
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/141-63

Ухвала від 07.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Подколзіна Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні