Ухвала
від 15.12.2011 по справі 38/120-62
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                             У  Х  В  А  Л  А

          

15.12.11 р.                                                                                                       № 38/120-62                                                                                                                                                                 

         Суддя господарського суду Донецької області  Лейба М.О.

розглянув матеріали справи за позовом: Філії у м.Донецьку Приватного акціонерного товариства “Акціонерна страхова компанія” “Інго Україна” м.Донецьк

до відповідача: Філії у м.Донецьку Відкритого акціонерного товариства Страхове товариство “Іллічівське” м.Донецьк

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача                      ОСОБА_1 м.Маріуполь, Донецька область

про стягнення суми завданої матеріальної шкоди в порядку регресу у розмірі                                                 66 806,25грн.

         До господарського суду Донецької області надійшла позовна заява                                        № 02-38/11969 від 12.12.2011р. Філії у м.Донецьку Приватного акціонерного товариства “Акціонерна страхова компанія” “Інго Україна” м.Донецьк до відповідача, Філії у м.Донецьку Відкритого акціонерного товариства Страхове товариство “Іллічівське” м.Донецьк за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_1 м.Маріуполь, Донецька область про стягнення суми завданої матеріальної шкоди в порядку регресу у розмірі 66 806,25грн.

Дослідивши позовну заяву Філії у м.Донецьку Приватного акціонерного товариства “Акціонерна страхова компанія” “Інго Україна” м.Донецьк  суд відмовляє у її прийнятті з огляду на наступне.

Відповідно до ст. 1 ГПК України підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні), громадяни, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і в установленому порядку набули статусу суб'єкта підприємницької діяльності (далі - підприємства та організації), мають право звертатися до господарського суду згідно з встановленою підвідомчістю господарських справ за захистом своїх порушених або оспорюваних прав і охоронюваних законом інтересів, а також для вжиття передбачених цим Кодексом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням. У випадках, передбачених законодавчими актами України, до господарського суду мають право також звертатися державні та інші органи, громадяни, що не є суб'єктами підприємницької діяльності. Угода про відмову від права на звернення до господарського суду є недійсною.

Процесуальне законодавство передбачає, що сторонами в судовому процесі (позивачами і відповідачами), можуть бути лише підприємства, установи, організації – юридичні особи або фізичні особи - суб’єкти підприємницької діяльності згідно вимог ст. 21 ГПК України.

Як вбачається з представлених матеріалів позовна заява Філії у м.Донецьку Приватного акціонерного товариства “Акціонерна страхова компанія” “Інго Україна” м.Донецьк  подана до відповідача  всупереч вимогам ст. 21 ГПК України.

Згідно спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців №12375182 від 13.12.2011р. Філія у м.Донецьку Приватного акціонерного товариства “Акціонерна страхова компанія” “Інго Україна” м.Донецьк  не є юридичною особою.

Враховуючи, що філії  не є юридичними особами, суд вважає, що позовна заява не підлягає розгляду  господарським судом.

           Враховуючи вищевикладене та  керуючись п.1 ст.62 ГПК України, суд

                                          У Х В А Л И В  :

          Відмовити у прийнятті заяви Філії у м.Донецьку Приватного акціонерного товариства “Акціонерна страхова компанія” “Інго Україна” м.Донецьк до Філії у м.Донецьку Відкритого акціонерного товариства Страхове товариство “Іллічівське” м.Донецьк за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_1 м.Маріуполь, Донецька область про стягнення суми завданої матеріальної шкоди в порядку регресу у розмірі 66 806,25грн.

          Додаток:  позовна заява №вих.2777-11 від 07.12.2011р. з доданими до неї документами, в тому числі оригінали платіжних доручень №74 від 24.06.2011р., №73 від 24.06.2011р., фіскальні чеки №0696 від 29.09.2011р., 0697 від 29.09.2011р. з описом вкладення.

Суддя                                                               Лейба М.О.           

< Список >                                                                  < Довідник >     

< Список >                                                                  < Довідник >    

                           

< Текст >

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення15.12.2011
Оприлюднено20.12.2011
Номер документу19879035
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —38/120-62

Ухвала від 15.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні