Постанова
від 23.11.2011 по справі 23/5009/6373/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

Іменем України

23.11.11 Справа № 23/5009/6373/11

Кредитор - Управлінн я пенсійного фонду України в Оріхівському районі Запоріз ької області (70500, Запорізька об ласть, м. Оріхів, вул. Запорізь ка, 36-А, ідент. код юридичної осо би 20508616)

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю «Борісфен»(70534, Запорізька обл асть, Оріхівський район, с. Дим итрове, вул. Зарічна, 16/3, ідент. к од юридичної особи 31654565)

про визнання банкрутом

Суддя Шевченко Т.М.

Представники сторін:

від кредитор: ОСОБА_1, го ловний спеціаліст-юрисконсу льт, довіреність № 5217/08 від 28.10.2010 р .;

від боржника: не з' явився;

прокурор: не з' явився.

Розглядається заява проку рора Оріхівського району Зап орізької області, подана до г осподарського суду Запорізь кої області в інтересах Упра вління пенсійного фонду Укра їни в Оріхівському районі За порізької області, про визна ння банкрутом Товариство з о бмеженою відповідальністю « Борісфен»(далі - ТОВ «Борісф ен»), як неспроможного викона ти свої зобов' язання зі стр ахових внесків на загальнооб ов' язкове державне песійне страхування та як відсутньо го боржника, на підставі ст. 52 З акону України «Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом»(далі за текстом - Закон п ро банкрутство).

Ухвалою суду від 24.10.2011 р. заяву прийнято до розгляду, поруше но провадження у справі № 23/5009/637 3/11 про банкрутство ТОВ «Боріс фен», введено мораторій на за доволення вимог кредиторів, засідання суду призначено на 07.09.2011 р. Розгляд справи двічі ві дкладався за клопотанням кре дитора до 23.11.2011 р.

Представник кредитора в су довому засіданні підтримав д оводи, викладені в заяві про п орушення провадження у справ і про банкрутство, в процесі р озгляду справи надав додатко ві документі та заявив клопо тання про призначення ліквід атором банкрута арбітражног о керуючого Вітька Сергія Гр игоровича.

Боржник повноважного пред ставника у судові засідання не направив, про час та місце п роведення судового засіданн я повідомлений відповідно до вимог закону.

Враховуючи обмеженість ро згляду справи, порушеної в по рядку ст. 52 Закону про банкрут ство, визначеними законом пр оцесуальними строками, доста тність матеріалів справи для розгляду та прийняття відпо відного рішення, судове засі дання проведено за відсутнос ті представника боржника, зг ідно зі ст. 75 ГПК України.

Вислухавши доводи предста вника кредитора, дослідивши подані документи, господарсь кий суд -

ВСТАНОВИВ:

Згідно зі Свідоцтвом про державну реєстрацію юридичн ої особи, Довідкою Запорізьк ого обласного управління ста тистики, а також із Довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців боржник (ТОВ «Борісфен») зареєстровано О ріхівською районною державн ою адміністрацією Запорізьк ої області як суб' єкт підпр иємницької діяльності 02.10.2001 р. т а значиться в Єдиному держав ному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємц ів (далі - ЄДР) за ідентифікаці йним кодом юридичної особи - 31654565, за адресою місцезнаходже ння: 70534, Запорізька область, Ор іхівський район, селище Дими трове, вул. Зарічна, будинок 16, к в.3.

Така ж адреса місцезнаходж ення ТОВ «Борісфен»значитьс я в Статуті підприємства-бор жника (копію статуту, довідку , витяг додано до справи).

За обліковими даними УПФ Ук раїни в Оріхівському районі Запорізької області боржник має заборгованість перед фо ндом за основним платежем (по страхових внесках на загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування) у розмірі 18,78 грн.

Як свідчать матеріали спра ви, незважаючи на прийняті кр едитором заходи, названа вищ е сума заборгованості по стр ахових внесках на загальнооб ов' язкове державне пенсійн е страхування боржником не п огашена.

З метою виявлення майнових активів боржника та відомос тей про нього, кредитором сам остійно вживалися заходи щод о розшуку майна боржника і са мого боржника, проте, ці заход и виявилися безрезультатним и (докази долучено до справи).

Статтею 52 Закону України «П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом»передбачено , що у разі, якщо громадянин-пі дприємець - боржник або кері вні органи боржника - юридич ної особи відсутні за її місц езнаходженням, або у разі нен адання боржником протягом ро ку до органів податкової слу жби згідно із законодавством податкових декларацій, доку ментів бухгалтерської звітн ості, а також за наявності інш их ознак, що свідчать про відс утність підприємницької дія льності боржника, заява про п орушення справи про банкрутс тво відсутнього боржника мож е бути подана кредитором нез алежно від розміру його вимо г до боржника та строку викон ання зобов' язань.

Слід зауважити, що виходячи зі змісту вказаної норми Зак ону підставою для здійснення провадження у справі про бан крутство відсутнього боржни ка є як сукупність передбаче них нормою ознак, так і наявні сть однієї з них.

За приписами ст. 42 Господарс ького кодексу України підпри ємництво - це самостійна, ін іціативна, систематична, на власний ризик господа рська діяльність, що здійс нюється суб' єктами господа рювання (підприємцями) з мето ю досягнення економічних і с оціальних результатів та оде ржання прибутку.

Судом встановлено та підтв ерджено матеріалами справи, що боржник фактично не здійс нює підприємницьку діяльніс ть з 2007 року (а.с.11).

З огляду на викладене, суд в важає, що наявні визначені за коном підстави для визнання відсутнього боржника (ТОВ «Б орісфен») банкрутом за спрощ еною процедурою відповідно д о приписів ст. 52 Закону про бан крутство.

Згідно із ст.ст. 24, 52 Закону про банкрутство, відкриваючи лі квідаційну процедуру, суд пр изначає ліквідатора.

Аналіз зазначених норм сві дчить про те, що господарськи й суд може призначити ліквід атором ініціюючого кредитор а за його згодою або іншу особ у (арбітражного керуючого), ка ндидатуру якої може запропон увати кредитор.

В даному випадку при призна ченні ліквідатора суд врахов ує заяву ініціюючого кредито ра про призначення ліквідато ром банкрута арбітражного ке руючого Вітько Сергія Григор овича (ліцензія Державного д епартаменту з питань банкрут ства серія НОМЕР_1 від 22.07.2009 р ., ідентифікаційний номер Н ОМЕР_2, адреса місцезнаходж ення: АДРЕСА_1, адреса дл я листування: 69065, м. Запоріжжя, п л. Інженерна, 1, офіс 213). Відпо відна згода арбітражного кер уючого міститься в матеріала х справи . Вказана кандидатур а відповідає вимогам ст. 31 Зак ону про банкрутство.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 31, 5, 22-24, 52 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом», ст.ст. 4 1, 45 Господарського процесуаль ного кодексу України, господ арський суд Запорізької обла сті

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариство з обме женою відповідальністю «Бор ісфен»(70534, Запорізька область , Оріхівський район, с. Димитро ве, вул. Зарічна, 16/3, ідент. код юр идичної особи 31654565) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Ліквідатором банкрута при значити арбітражного керуюч ого Вітька Сергія Григорович а (ліцензія Державного депар таменту з питань банкрутства серія НОМЕР_1 від 22.07.2009 р., іде нтифікаційний номер НОМЕР _2, адреса місцезнаходження : АДРЕСА_1, адреса для лис тування: 69065, м. Запоріжжя, пл. Інж енерна, 1, офіс 213).

Зобов' язати ліквідатора, відповідно до приписів ч. 5 ст . 52 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом», повідомити про визна ння відсутнього боржника бан крутом усіх відомих йому кре диторів відсутнього боржник а, які в місячний строк з дня о держання повідомлення можут ь направити ліквідатору заяв и з вимогами до банкрута.

Зобов' язати ліквідатора здійснити ліквідаційну проц едуру згідно із Законом Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом»та за ре зультатами проведеної робот и подати до господарського с уду звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс для затвердження.

Завірені примірники поста нови надіслати: прокурору, кр едитору, банкруту, ліквідато ру, ВДВС Оріхівського МУЮ Зап орізької області, ДПІ у Оріхі вському районі Запорізької; Головному управлінню статис тики у Запорізькій області, д ержавному реєстратору Оріхі вської районної державної ад міністрації Запорізької обл асті, Відділу з питань банкру тства Головного управління ю стиції у Запорізькій області .

Суддя Т.М. Ше вченко

23.11.2011

Вітько Сергій Григорович

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення23.11.2011
Оприлюднено21.12.2011
Номер документу19881378
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —23/5009/6373/11

Ухвала від 28.08.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 24.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 13.03.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 24.03.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 23.09.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 08.02.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 16.07.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 27.02.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 03.10.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 07.09.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні