Ухвала
від 25.11.2011 по справі 21/5009/7479/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

21/5009/7479/11

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

ПРО ПОВЕРНЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ

 

25.11.11                                                                                          Справа №  21/5009/7479/11

Суддя Черкаський В.І., розглянувши матеріали заяви

Кредитора –Товариства з обмеженою відповідальністю “Еквітас Компані” (01133, м. Київ, бул. Лесі Українки, буд. 21-А, кв. 38, код ЄДРПОУ 36257469)

до боржника –Товариства з обмеженою відповідальністю “Укроптгруп” (69069, м. Запоріжжя, вул. Артема, буд. 7, код ЄДРПОУ 37003138)

банк, здійснюючий розрахунково-касове обслуговування боржника –ВАТ “Ерде Банк”

про банкрутство

встановив, що заява підлягає поверненню без розгляду з таких підстав.

Згідно із ч. 1 ст. 5 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ч. 2 ст. 41 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Частиною 1 ст. 9 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” передбачено, що суддя не пізніше п'яти днів з дня надходження повертає заяву про порушення справи про банкрутство і додані до неї документи без розгляду, про що виносить ухвалу, якщо заяву підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Відповідно до ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, на якій ґрунтується заява кредитора, відсутність керівних органів боржника –юридичної особи за її місцезнаходженням, ненадання протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій та документів бухгалтерської звітності, наявність інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, є підставами для визнання боржника банкрутом незалежно від розміру вимог кредитора.

Стаття 1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” визначає, що боржник –це суб'єкт підприємницької діяльності, неспроможний виконати свої грошові зобов'язання перед кредиторами, у тому числі зобов'язання щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), протягом трьох місяців після настання встановленого строку їх сплати.

За приписами ст.ст. 33, 34 Господарського процесуального кодексу України обов'язок доказування та подання доказів покладається на сторони. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Стосовно зазначеної заборгованості перед ТОВ “Еквітас Компані” в сумі 20 000, 00 грн. –цієї суми недостатньо для порушення провадження у справі про банкрутство, оскільки відповідно до ч. 3 статті 6 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” справа про банкрутство порушується господарським судом якщо безспірні вимоги кредиторів до боржника сукупно складають не менше 300 мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку.

При цьому належними доказами неспроможності боржника погасити вимоги кредиторів являються заходи примусового стягнення через органи державної виконавчої служби або інші органи, яким надано право на примусове стягнення коштів.

Таким чином, доказів неплатоспроможності ТОВ “Укроптгруп”, наявності його безспірних кредиторських вимог в розмірі не менше як 300 мінімальних розмірів заробітної плати, які не задоволені протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, заява не містить.

Правові підстави для порушення справи про банкрутство ТОВ “Укроптгруп” за поданою заявою не мають місця.

Крім того, доказів відсутності підприємницької діяльності боржника до заяви не додано.

Згідно із абз. 3 ч. 1 ст. 9 Закону суддя не пізніше п'яти днів з дня надходження повертає заяву про порушення справи про банкрутство і додані до неї документи без розгляду, про що виносить ухвалу, якщо у заяві не  вказано повне найменування сторін, їх поштову адресу та інші відомості, перелічені в статті 7 цього Закону.

Заява про порушення провадження у справі про банкрутство боржника не містить доказів, передбачених абз. 4 ч. 7 ст. 7 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

На підставі викладеного, керуючись ст. 9 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Повернути Товариству з обмеженою відповідальністю “Еквітас Компані” заяву про порушення провадження у справі про банкрутство боржника і додані до неї документи.

Додаток: на 5 аркушах, в тому числі квитанція № 764/з3 від 15.11.2011 року про сплату судового збору у розмірі 941, 00 грн.

Суддя                                                                   В.І. Черкаський

Дата ухвалення рішення25.11.2011
Оприлюднено21.12.2011
Номер документу19881735
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —21/5009/7479/11

Ухвала від 25.11.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні