Ухвала
від 28.11.2011 по справі 49/140-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

49/140-б

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа №  49/140-б

28.11.11

За заявою   Приватного підприємства «СКБ Груп»

До    Товариства з обмеженою відповідальністю «Ваш реєстратор»

        (код ЄДРПОУ 24061972)

Про  визнання банкрутом

                                                                                                  Суддя Митрохіна А.В.

 Представники сторін: не викликалися  

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до Господарського суду міста Києва з заявою про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю «Ваш реєстратор»(код ЄДРПОУ 24061972) банкрутом.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 30.09.2011 порушено провадження у справі №49/140-б з урахуванням особливостей застосування процедури банкрутства до боржника, передбачених статтею 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»та призначено розгляд справи на 17.10.2011.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 17.10.2011 розгляд справи відкладався на 24.10.2011 відповідно до вимог ст. 77 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 24.10.2011 заяву про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ««Ваш реєстратор»(код ЄДРПОУ 24061972) залишено  без розгляду, провадження у справі №49/140-б припинено.

До Господарського суду міста Києва надійшов лист державного реєстратора Солом'янської районної у місті Києві державної адміністрації з клопотанням про роз'яснення порядку та способу виконання п. 4 ухвали Господарського суду міста Києва від 24.10.2011 у справі №49/140-б.

Як вбачається з матеріалів справи, пунктом 4 резолютивної частини ухвали Господарського суду міста Києва від 24.10.2011 у справі №49/140-б зобов'язано державного реєстратора Солом'янської районної у міста Києві державної адміністрації внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запис про залишення заяви Приватного підприємства «СКБ Груп» про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Ваш реєстратор» (код ЄДРПОУ 24061972) без розгляду.

Відповідно до положень ч. 9 ст. 39 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»державний реєстратор вносить до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про припинення провадження у справі про банкрутство юридичної особи.

Разом з тим, суд відзначає, що залишення заяви без розгляду про порушення справи про банкрутство є однією з форм закінчення провадження у справі.

Таким чином, залишення заяви Приватного підприємства «СКБ Груп» про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Ваш реєстратор»без розгляду має наслідком відсутність провадження у справі №49/140-б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Ваш реєстратор».

Згідно з ч. 1 ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

У відповідності до ч. 1 ст. 8 Цивільного кодексу України якщо цивільні відносини не врегульовані цим Кодексом, іншими актами цивільного законодавства або договором, вони регулюються тими правовими нормами цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, що регулюють подібні за змістом цивільні відносини (аналогія закону).

За таких обставин, враховуючи, що Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»не передбачено внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про залишення заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи без розгляду, однак наслідком залишення судом заяви про порушення справи про банкрутство без розгляду є відсутність провадження у даній справі, підлягає застосуванню аналогія закону. У зв'язку з зазначеним підлягає внесенню до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про залишення заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи-боржника без розгляду у порядку, передбаченому для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про припинення провадження у справі про банкрутство юридичної особи.

Відповідно до ст. 89 Господарського процесуального кодексу України суддя за заявою сторони чи державного виконавця роз'яснює рішення, ухвалу, не змінюючи при цьому їх змісту, а також за заявою сторони або за своєю ініціативою виправляє допущені в рішенні, ухвалі описки чи арифметичні помилки, не зачіпаючи суті рішення.

Про роз'яснення рішення, ухвали, а також про виправлення описок чи арифметичних помилок виноситься ухвала.

Відповідно до п. 18 роз'яснення Вищого арбітражного суду України від 10.12.1996 р. № 02-5/422 «Про судове рішення»господарським судам слід мати на увазі, що практично не виключено звернення з заявою про роз'яснення чи виправлення рішення державного або іншого органу, на який покладено виконання рішення (установа банку, державний виконавець, фінансовий орган, який забезпечує стягнення коштів у доход державного бюджету тощо). 

Враховуючи вищевикладене та керуючись ч. 1 ст. 5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.ст. 86, 89 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва-

                   

              У Х В А Л И В :?

1. Задовольнити клопотання державного реєстратора Солом'янської районної у місті Києві державної адміністрації.

2. Роз'яснити, що запис про залишення заяви Приватного підприємства «СКБ Груп»про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Ваш реєстратор»(код ЄДРПОУ 24061972) без розгляду підлягає внесенню державним реєстратором Солом'янської районної у місті Києві державної адміністрації до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців за аналогією з порядком внесення запису про припинення провадження у справі про банкрутство юридичної особи, передбаченим ч. 9 ст. 39 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців».  

3. Копію ухвали направити учасникам провадження у справі та державному реєстратору Солом'янської районної у місті Києві державної адміністрації.

Суддя                                                                                                   А.В.Митрохіна

Дата ухвалення рішення28.11.2011
Оприлюднено19.12.2011
Номер документу19886073
СудочинствоГосподарське
Суть визнання банкрутом                                                                                                   

Судовий реєстр по справі —49/140-б

Ухвала від 28.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

Ухвала від 24.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

Ухвала від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

Ухвала від 30.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні