Ухвала
від 06.12.2011 по справі 22/49б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГА НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВ В, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

06.12.11 Спр ава № 22/49б.

Суддя М.Ю. Ковалінас, пр и секретарі Добродзій Є.В.,

розглянувши матеріали за заявою

боржника - Державного пі дприємства «Перевальське р емонтно - будівельне

управління №2», м. Перевальськ Луганської об ласті

Про банкрутство

В присутності представн иків:

від кредиторів та комітету кредиторів - не зявились;

від банкрута - ліквідатор Міханошин О.В.;

за участю - Прибіги І.О., посв . №984 від 13.05.20011 (прокуратура Луган ської області).

Обставини справи: бан крутство, ліквідаційна проце дура за нормами ст. 51 Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом»(далі за текстом - Закон), розгляд п ідсумкового звіту ліквідат ора.

Розглянувши матері али справи та додатково нада ні, вислухавши присутніх, су д

в с т а н о в и в :

Постановою господарс ького суду Луганської област і від 16.08.2010, боржника - Державне підприємство «Перевальське ремонтно - будівельне управл іння №2», м. Перевальськ Луганс ької області, визнано банкру том в порядку ст. 51 Закону, відк рито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців, тобто до 16.08.2011, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Міха ношина О.В., на якого покладено обов'язки та повноваження по проведенню ліквідаційної процедури, встановлені Зако ном.

Ухвалою від 11.08.2011 у справі №22/49б строк ліквідаційної процеду ри та повноважень ліквідатор а банкрута Міханошина О.В. бу ло продовжено судом на три мі сяці, тобто до 16.11.2011.

Ліквідатор Міханошин О.В. п одав до господарського суду підсумковий звіт від 30.09.2011 вих . №88 - 22/49б у справі №22/49б про банкр утство ДП «Перевальське ремо нтно - будівельне управління №2», м. Перевальськ Луганської області, з додатками до нього (матеріалами по проведенню л іквідаційної процедури) та н адав клопотання щодо його за твердження.

Як було з'ясовано судом п ід час вивчення підсумковог о звіту ліквідатора від 30.09.2011 в их. №88 - 22/49б у справі №22/49б про бан крутство ДП «Перевальське ре монтно - будівельне управлін ня №2», м. Перевальськ Луганськ ої області, та інших матеріал ів з проведення ліквідаційно ї процедури у справі, які дод ано до згаданого звіту лікві датора, цей звіт станом на да ний час не може бути затвердж ено судом, оскільки наведені у ньому відомості щодо реалі зації майна банкрута, відшко дування витрат, пов'язаних з провадженням у справі про б анкрутство та щодо задоволе ння вимог кредиторів потребу ють уточнень й надання додат кових відомостей, у тому числ і щодо роботи ліквідаційної комісії до моменту порушення провадження у справі про бан крутство та за станом на дату винесення постанови суду пр о визнання боржника банкруто м згідно ст.51 Закону, у зв'язк у з чим розгляд справи було ві дкладено (ухвала від 25.10.2011).

Як вбачається з матеріалів справи та додатково наданих ліквідатором, ним не складен о на даний час належного доопрацьованого звіту лік відатора (звіт від 28.11.2011 вих. №95-22/4 9б не може вважатися належним ) , у т.ч. фінансового та ліквіда ційного балансу банкрута, й н е надано їх для попереднього розгляду та затвердження ко мітету кредиторів, відсутнє відповідне рішення комітет у кредиторів щодо можливост і затвердження доопрацьован ого звіту ліквідатора, у т.ч. ф інансового та ліквідаційног о балансу банкрута, й щодо мож ливості ліквідації банкрута , як юридичної особи та припи нення провадження у справі.

Також ліквідатором не нада но відомостей від органу дер жавної виконавчої служби щод о наявності чи відсутності н езакінчених виконавчих пров аджень стосовно банкрута.

До того ж, на адресу господа рського суду надійшов лист В ідділу з питань банкрутства у Луганській області, від 18.11.201 1 №2078, яким повідомлено про ану лювання ліцензії НОМЕР_1 в ід 27.05.2009, виданої Міханошину О.В . на право провадження господ арської діяльності арбітраж них керуючих, згідно наказу Д ержавного департаменту з пит ань банкрутства від 20.10.2011 №155.

Ліквідатор Міханошин О.В. н адав до суду у засіданні лист від 06.12.2011 вих. №97-22/49б, у якому пові домив про оскарження ним нак азу Державного департаменту з питань банкрутства від 20.10.2011 №155 в частині анулювання його ліцензії НОМЕР_1 від 27.05.2009 на право провадження господарс ької діяльності арбітражних керуючих, й також надав копію листа Державного комітету У країни з питань регуляторно ї політики та підприємництва від 18.11.2011 вих. №9034/02-11, у якому зазна чено що його скарга надійшла до Експертно-апеляційної ра ди при Державному комітеті У країни з питань регуляторної політики та підприємництва, та цю скаргу прийнято до розг ляду.

Відповідно до ч.ч. 4,5 ст. 21 Зако ну України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності»рішення про анул ювання ліцензії набирає чинн ості через 30 днів з дня його пр ийняття, і якщо ліцензіат про тягом цього часу подає скар гу до експертно-апеляційної ради, дія даного рішення (у да ному випадку наказу про анул ювання ліцензії арбітражног о керуючого) зупиняється до п рийняття відповідного рішен ня спеціально уповноваженим органом з питань ліцензуван ня.

Таким чином, на даний час у с уду відсутні підстави для пр ипинення повноважень ліквід атора у справі.

Крім того, ліквідатор Міхан ошин О.В. надав до суду клопот ання від 28.11.2011 вих. №96-22/49б/2011 з додат ками, про зобов'язання Пере вальської міської ради Луган ської області прийняти на зб ерігання до архіву документ и банкрута - ДП «Перевальське ремонтно - будівельне управл іння №2», які підлягають обов' язковому зберіганню, оскіль ки на його звернення з цього п риводу Виконком Перевальсь кої міської ради Луганської області листом від 07.10.2011 №2215-8 (ор игінал листа додається) відм овив йому у прийняти докуме нтів банкрута на зберігання , у зв'язку з відсутністю на території м. Перевальська бу дівель для оптимальних умов зберігання архівних докумен тів (трудових архівів), така си туація є порушенням норм ст.3 4 Закону, тому суд частково зад овольняє клопотання ліквіда тора.

За таких обставин, з м етою усунення ліквідатором п рипущених недоліків та для н адання до суду належних дооп рацьованих документів з лікв ідації банкрута, у тому числі підсумкового та фінансовог о звітів ліквідатора, розгля д справи слід відкласти у інш ому засіданні суду.

Керуючись ст. ст. 1, 2, 3-1, 16, 22 - 34, 51 За кону України «Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м», ст. ст. 38, 50, 86, 87 ГПК України, суд

у х в а л и в :

1.Призначити розгляд справ и у засіданні суду на 26.12.2011, н а 10 годин 30 хвилин, каб. №310.

2.Зобов'язати ліквідатор а Міханошина О.В. - подати до суду належний доопрацьов аний звіт за підсумками пров едення ліквідаційної процед ури (підсумковий та окремо фі нансовий, у т. ч щодо оплати по слуг та відшкодування витрат ліквідатора) з відповідним д окументальним підтвердженн ям, зокрема: надати додаткові відомості щодо реалізації м айна банкрута, відшкодування витрат, пов'язаних з провад женням у справі про банкрутс тво та щодо задоволення вимо г кредиторів, зокрема по заро бітній платі та підзвітним о собам - з відповідною розшиф ровкою нарахування, й щодо р оботи ліквідаційної комісії до моменту порушення провад ження у справі про банкрутст во та за станом на дату винес ення постанови суду про визн ання боржника банкрутом згід но ст.51 Закону; надати реєстр в имог кредиторів у справі, від омості щодо погашення кредит орської заборгованості, в то му числі по заробітній платі (при наявності); матеріали по проведенню інвентаризації, о цінки та реалізації майна ба нкрута; відомості ВДВС щодо н аявності або відсутності вик онавчих проваджень стосовно банкрута; інформацію щодо фі нансового та майнового стану банкрута на даний час - довідк и банківських установ щодо з алишку коштів на рахунках ба нкрута або довідки про закри ття рахунків тощо.

3.Комітету кредиторів - пода ти до суду на день розгляду сп рави легітимні рішення коміт ету кредиторів (у вигляді від повідних протоколів засідан ь комітету кредиторів, з дока зами дотриманням приписів ст . 16 Закону щодо порядку їх скли кання та проведення) про можл ивість затвердження доопрац ьованого підсумкового й окре мо фінансового звіту ліквіда тора, ліквідаційного балансу банкрута та про можливість л іквідації банкрута, як юриди чної особи та припинення спр ави про його банкрутство.

4.Зобов'язати ВДВС Переваль ського районного управління юстиції Луганській області , - надати в строк до 23.12.2011 господарському суду та ліквідатору банкрута Міхан ошину О.В. письмову інформ ацію щодо наявності чи відсу тності незакінчених викона вчих проваджень стосовно бан крута - Державного підп риємства «Перевальське ремо нтно - будівельне управління №2», вул. Індустріальна, буд.5, м . Перевальськ Луганської обл асті, ідентифікаційни й код 0017761.

5.Філії Луганське регіональ не управління ПАТ КБ «Надра» , м. Луганськ (вул. К. Маркса, буд .26-А) - надати суду в строк до 23.12.2011. письмову інформацію (у вигляді відповідної довідки ) щодо наявності залишків гро шових коштів (із зазначенням суми залишку) на рахунках бан крута - Державного підпри ємства «Перевальське ремонт но - будівельне управління №2» , вул. Індустріальна, буд.5, м. Пе ревальськ Луганської област і, ідентифікаційний код 0017761, або довідку щодо закриття р ахунків банкрута.

6.Зобов'язати виконком Пере вальської міської ради Луга нській області, - відповідно д о приписів ч.2 ст. 34 Закону, прий няти для подальшого зберіган ня від ліквідатора Міханошин а О.В. документацію (трудовий а рхів) банкрута - ДП «Перева льське ремонтно - будівельне управління №2».

7.Дану ухвалу надісла ти:

- членам комітету кредиторі в;

- банкруту;

- ліквідатору Міханошину О.В .;

- ВДВС Перевальського РУЮ Л уганської області;

- Філії ЛРУ ПАТ КБ «Надра»;

- виконкому Перевальської м іської ради Луганської облас ті;

- прокуратурі Луганської об ласті;

- Головному управлінню юсти ції у Луганській області.

Явка у судове засіданн я ліквідатора банкрута Міхан ошина О.В., членів комітету кре диторів та представників уч асників є обов'язковою.

Суддя М.Ю. Ковалінас

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення06.12.2011
Оприлюднено21.12.2011
Номер документу19894149
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —22/49б

Ухвала від 18.04.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 26.12.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 25.10.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 06.10.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 11.08.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 02.06.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 01.03.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 16.12.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 04.11.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні