Ухвала
від 08.12.2011 по справі 12/97б/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГА НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВ В, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

08.12.11 Справа № 12/97б/2011.

Суддя Палей О.С, розглянувши матеріали справ и за заявою

кредитора - Публічн ого акціонерного товариства "Райффайзен Банк Аваль" в особ і Луганської обласної дирекц ії, м. Луганськ

до боржника - Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Колібрі", м. Сватове Луга нської області

про банкрутство

представники сторін:

від кредитора - ОСОБА_1 , голов. експерт з супров. про блемних кредиторів, довірені сть № 3490 від 11.10.2010, ПАТ "Рай ффайзен Банк Аваль" в особі Лу ганської обласної дирекції П АТ "Райффайзен Банк Аваль";

від боржника - не прибув,

обставини справи : банкрутство, підготовче с удове засідання.

Розглянувши матеріали сп рави, заслухавши пояснення п редставників сторін, суд

встановив:

Кредитор - Публі чне акціонерне товариство "Р айффайзен Банк Аваль" в особі Луганської обласної дирекці ї, м. Луганськ - звернувся д о суду з заявою про порушення провадження у справі про бан крутство боржника - То вариства з обмеженою відпові дальністю "Колібрі", Луганськ а обл., м. Сватове, вул. Новостар обільська, 20, ідентифікаційни й код 30254656 - у зв'язку з неспро можністю останнього сплатит и у встановлений законом стр ок безспірну заборгованість перед кредитором в сумі 1 871 743 грн. 46 коп.

Судом встановлено, що 07 лис топада 2005 року між АППБ "Аваль" в особі Луганської обласної дирекції та Товариством з об меженою відповідальністю "Св атівське пиво" укладено кред итний договір № 012/11-43/3, за яким Ба нк надав ТОВ «Сватівське пив о»кредит у сумі 1 500 000,00 (о дин мільйон п'ятсот тисяч) гри вень для придбання обладнанн я пивоварного цеху, зі сплато ю 18,0 процентів річних, з кінцев им терміном повернення - 06.11.2008 р .

У забезпечення виконання з обов'язань за вказаним креди тним договором, Банком уклад ено договір поруки № 012/49-00/2/1 з Тов ариством з обмеженою відпові дальністю "Колібрі".

Згідно з п. 1.2. зазначеного до говору поруки, ТОВ «Колібрі» на добровільних засадах узял о на себе зобов'язання перед к редитором відповідати за зоб ов'язаннями боржника (ТОВ «Св атівське пиво»), які виникают ь з умов Кредитного договору в повному обсязі цих зобов'яз ань.

У зв'язку з невиконанням ТОВ «Колібрі»та ТОВ «Сватівське пиво» взятих на себе за догов орами зобов'язань, Банк зверн увся до господарського суду Луганської області з позовно ю заявою про стягнення з ТОВ « Колібрі» боргу.

12 липня 2010 року за рішенням го сподарського суду Лугансько ї області у справі № 4/190(16/66) стягнуто з ТОВ «Коліб рі»на користь АТ «Райффайзен Банк Аваль»в особі Луганськ ої ОД заборгованість за кред итом у сумі 1 500 000,00 грн., заборгова ність за процентами в сумі 345 966 ,70 грн., витрати зі сплати держа вного мита за позовом у сумі 18 459,67 грн., за апеляційною скарго ю в сумі 9 230 грн., та витрати на ін формаційно - технічне забезп ечення судового процесу в су мі 118,00 грн., всього - 1 873 774,37 грн.

27.07.2010 р. на виконання вищезаз наченого рішення господарсь ким судом Луганської області видано наказ.

21 серпня 2010 року постановою д ержавного виконавця на викон ання наказу № 4/190(16/66), виданого 27 липня 2010 року господарським судом Лугансь кої області, відкрито викона вче провадження про стягненн я з ТОВ «Колібрі»на користь Б анку боргу в сумі 1 873 774,37 грн.

В ході проведення виконавч их дій державним виконавцем встановлено, що за ТОВ «Коліб рі»зареєстровано комплекс н ерухомого майна за адресою: Л уганська обл., м. Сватово, вул. Н овостаробільська, 20 та обліко вується виробниче обладнанн я, які знаходяться в заставі (і потеці) у ВАТ «Державний ощад ний банк України».

ТОВ «Колібрі»борг перед Ощ адбанком, як заставодержател ем та іпотекодержателем, не п огасило, виробниче обладнанн я та нерухомість продовжують знаходитися в заставі Ощадн ого банку.

У рамках виконавчого прова дження ВАТ «Державний ощадни й банк України»підтвердив св ої права заставодержателя, н адавши до відділу державної виконавчої служби Сватівськ ого районного управління юст иції належним чином завірені копії договорів застави і іп отеки, та розрахунок заборго ваності за кредитом.

За доводами кредитора, кошт и, які можливо отримати від ре алізації заставного майна, у будь - якому разі будуть напра влені в першу чергу на погаше ння заборгованості ТОВ "Колі брі" перед Ощадбанком, у відпо відності до вимог статті 54 Зак ону України «Про виконавче п ровадження».

Заборгованість Боржника п еред Луганською обласною дир екцією АТ «Райффайзен Банк А валь»майном не забезпечена.

У зв'язку з тривалим не виконанням боржником зобов'я зань за кредитними договорам и у встановлений строк та пор ядку, кредитор звернувся до с уду з заявою про порушення пр овадження у справі про банкр утство ТОВ «Колібрі».

Боржник двічі в судове зас ідання не з'явився, про причин и неявки суд не повідомив; на п ідставі ст.75 ГПК України, суд р озглядає справу за наявними в неї матеріалами.

Основне завдання підгото вчого засідання суду полягає у з' ясуванні ознак неплато спроможності боржника, наявн ості чи відсутності перешкод подальшому руху справи про б анкрутство.

Положеннями ч. 3 ст. 6 Закону передбачено ознаки неплатос проможності боржника.

Так, згідно з вказаною норм ою Закону, справа про банкрут ство порушується господарсь ким судом, якщо безспірні вим оги кредитора до боржника су купно складають не менше 300 мі німальних розмірів заробітн ої плати, які не були задоволе ні боржником протягом 3 місяц ів після встановленого для ї х погашення строку.

У першу чергу всі зазначені умови оцінюються судом при п рийнятті заяви про порушення справи про банкрутство, оста точна ж оцінка надається без посередньо в підготовчому за сіданні.

Згідно з приписами п. 8 ст. 7 За кону до заяви кредитора про п орушення справи про банкрутс тво додаються:

- рішення суду, господарсько го суду, які розглядали вимог и кредитора до боржника;

- копія неоплаченого розрах ункового документа, за яким в ідповідно до законодавства з дійснюється списання коштів з рахунків боржника, з підтве рдженням банківською устано вою боржника про прийняття ц ього документа до виконання із зазначенням дати прийнятт я, виконавчі документи ( викон авчий лист, виконавчий напис нотаріуса тощо) чи інші докум енти, які підтверджують визн ання боржником вимог кредито рів.

Представленими кредитором документами підтверджуєтьс я факт тривалого невиконання боржником своїх кредитних з обов'язань за кредитним дого вором № 012/11-43/3 від 07.11.2005р.

З огляду на наведене в а бз. 8 ст. 1 Закону про банкрутств о визначення терміну "безспі рні вимоги кредиторів", безум овним підтвердженням факту б езспірності грошових вимог, що дають право кредитору іні ціювати порушення справи про банкрутство боржника, є наяв ність двох складових актів: р ішення юрисдикційного орган у та постанови державної вик онавчої служби, при цьому сам е відкриття виконавчого пров адження є точкою відліку поч атку спливу тримісячного стр оку як необхідної умови непл атоспроможності боржника.

За період здійснення дер жавною виконавчою службою ви конавчого провадження на кор исть Луганської обласної дир екції стягнуто з рахунків бо ржника 2 303,91 грн.

Таким чином, станом на дату проведення підготовчого суд ового засідання, непогашені безспірні вимоги Банку до Бо ржника складають 1 871 470,46 грн. (безспірність вимог підтвер джена рішенням господарсько го суду Луганської області № 4/190(16/66) від 12.07.2010 р.).

Вимоги АТ "Райффайзен Банк А валь" в особі Луганської обла сної дирекції до ТОВ "Колібрі " складають суму понад 300 мінім альних заробітних плат, є без спірними, не були задоволені боржником протягом трьох мі сяців після встановленого дл я їх погашення строку та є нез абезпеченими заставою.

Представленими документа ми підтверджується обґрунто ваність вимог кредитора та н еспроможність боржника вико нати свої зобов' язання пере д ним протягом встановленого для їх погашення строку поза судових процедур банкрутств а.

На підставі вищевикладено го, з метою задоволення грошо вих вимог кредитора, суд ввод ить процедуру розпорядження майном боржника та, за пропоз ицією ініціюючого кредитора , призначає розпорядником ма йна боржника арбітражног о керуючого Кравченко Валері ю Петрівну, ідентифікаційний номер НОМЕР_2, ліцензія се рії НОМЕР_1 від 17.08.2011р., мешка є за адресою: м. Луганськ, вул. Черніговская, буд.6 на що є і її згода згідно з заявою б/н від 28.11.2011.

У зв'язку з викладеним, кред итора - Публічне акціоне рне товариство "Райффайзен Б анк Аваль" в особі Луганської обласної дирекції, м. Лугансь к - слід зобов' язати опубл ікувати, в 10-денний строк, за св ій рахунок, оголошення про по рушення справи про банкрутст во боржника - Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Колібрі", Луганська обл., м. Св атове, вул. Новостаробільськ а, 20, ідентифікаційний код 30254656 - в офіційному друко ваному органі Верховної Ради України або Кабінету Мініст рів України (газети "Голос Укр аїни" або "Урядовий Кур' єр"), і з зазначенням в оголошенні в ідомостей, передбачених п.5 ст . 11 Закону; примірник газети з надрукованим оголошенням на дати суду та розпоряднику ма йна.

Керуючись ст.ст. 1,3-1,4,11,13 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.с т. 86,87 ГПК України, суд

ухвалив:

1. Визнати грошові вим оги кредитора ПАТ "Райффайзе н Банк Аваль" до боржника - То вариства з обмеженою відпові дальністю "Колібрі" в су мі 1 871 470,46 грн.

2. Ввести процедуру роз порядження майном боржника та призначити розпоряднико м майна боржника арбітраж ного керуючого Кравченко Вал ерію Петрівну, ідентифікацій ний номер НОМЕР_2, ліцензі я серії НОМЕР_1 від 17.08.2011р., ме шкає за адресою: АДРЕСА_1.

3. Зобов' язати креди тора Публічне акціонерне тов ариство "Райффайзен Банк Ава ль" в особі Луганської обласн ої дирекції, м. Луганськ, в 10-денний строк, за свій рахун ок, опублікувати в газеті "Гол ос України" або "Урядовий Кур' єр" оголошення про порушення справи про банкрутство борж ника - Товариства з обмеж еною відповідальністю "Коліб рі", Луганська обл., м. Сватове, в ул. Новостаробільська, 20, іден тифікаційний код 30254656 - із зазначенням усіх реквізи тів, передбачених п.5 ст.11 Закон у України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом", пр имірник газети з публікацією даного оголошення надати су ду та розпоряднику майна бор жника.

4. Зобов' язати розпоряд ника майна Кравченко В.П. п одати до суду не пізніше 13.02 .2012 реєстр безспірних грошо вих вимог кредиторів, складе ний відповідно до вимог п. 6 ст . 14 Закону; письмово повідомит и кредиторів, щодо грошових в имог яких будуть заперечення боржника, про час і місце розг ляду справи у попередньому з асіданні суду; докази такого повідомлення представити су ду.

5. Призначити попереднє з асідання суду на 13.02.2012 на 10 год. 20 х в. (каб. № 308).

Явка розпорядника майна та повноважних представників с торін у судове засідання обо в' язкова.

6. Дану ухвалу надіслати:

ѕ кредитору (вул . Совєтская, 61, м. Луганськ, 91016);

ѕ боржнику та його засновникам за адресою борж ника (вул. Новостаробільська , 20, м. Сватове, Лугансь ка обл., 92600);

ѕ розпоряднику ма йна Кравченко В.П. (АДРЕСА_1 );

ѕ Відділу з питань банкрутства Головного управ ління юстиції у Луганській о бласті (до відома);

ѕ Сватівській МДП І (пл. Радянська, 10, м. Сватове, Лу ганська обл., 92600);

ѕ Відділу державн ої виконавчої служби Сватівс ького районного управління ю стиції (пл. Радянська, 25, м. Сват ове, Луганська обл., 92600) - до від ома;

ѕ Сватівському ра йонному суду (вул. Шевченка, 2, м . Сватове, Луганська обл., 92600) - д о відома.

Суддя О.С. Палей

Дата ухвалення рішення08.12.2011
Оприлюднено22.12.2011
Номер документу19894234
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —12/97б/2011

Ухвала від 13.09.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 06.09.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 02.07.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Постанова від 21.05.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 26.03.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 27.02.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 13.02.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 08.12.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 28.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні