Ухвала
від 08.11.2011 по справі 19/131-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКО Ї ОБЛАСТІ

УХВАЛА

08.11.11 Справа №19/131-10.

Господарський суд Сумськ ої області у складі: судді Спи ридонової Н.О.,

при секретарі Щербак С.В.,

за участю представників ст орін:

кредиторів - не з' явилис ь

ліквідатор - Савочка А.А. (л іцензія АВ №НОМЕР_1 від 06.08.20 09р.)

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у приміщен ні господарського суду Сумсь кої області матеріали справи №19/131-10

за заявою - Приватного під приємства «Променергомаш», м .Суми

до боржника - Приватного п ідприємства «ПАРТ І К» (Сумсь ка область, Лебединський рай он, с.Малий Вистороп, вул. Ювіл ейна, 2, кв.15, ід. код 34236269)

про банкрутство, -

встановив:

У жовтні 2011 року до господарс ького суду звернулось ПАТ «У крсиббанк» зі скаргою на дії ліквідатора Савочки А.А. в як ій просить суд зобов' язати ліквідатора провести інвент аризацію та оцінку заставног о майна банку, вжити заходи що до пошуку та повернення заст авного майна та розглянути п итання про перехід до загаль них судових процедур у справ і.

В судове засідання предста вник скаржника не з' явився, про причини неявки належним чином суд не повідомив. Разом з тим, його неявка не перешкод жає розгляду скарги по суті.

08.11.2011р. від ліквідатора надій шов відзив на скаргу в якому л іквідатор проти скарги запер ечує та просить суд у її задов оленні відмовити.

В судовому засіданні лікві датор підтвердив обставини в икладені у відзиві та просит ь суд у задоволенні скарги ві дмовити.

Перевіривши матеріали справи, заслухавши поясненн я ліквідатора, суд встановив наступне.

Ухвалою господарського су ду Сумської області від 06.12.2010р. порушено провадження у даній справі.

Постановою господарського суду Сумської області від 21.12.2 010р. боржника було визнано бан крутом, відкрито ліквідаційн у процедуру та призначено лі квідатором банкрута - арбіт ражного керуючого Савочку А. А.

У відповідності до частини 1 статті 25 Закону України «Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом» ліквідатор з д ня свого призначення здійсню є, зокрема, такі повноваження : приймає до свого відання май но боржника, вживає заходів п о забезпеченню його збережен ня; виконує функції з управлі ння та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентари зацію та оцінку майна банкру та згідно з законодавством; а налізує фінансове становище банкрута; виконує повноваже ння керівника (органів управ ління) банкрута; очолює лікві даційну комісію та формує лі квідаційну масу; пред'являє д о третіх осіб вимоги щодо пов ернення дебіторської заборг ованості банкруту.

Скаржник мотивує свої вим оги тим, що ліквідатор не вжив ає заходів щодо пошуку та пов ернення майна банкрута яке з находиться в заставі банку т а повинно знаходитись за адр есою: м.Суми, вул. Путивльська, 19, а тому такі дії на його думку є підставою для задоволення скарги.

Разом з тим, документам и доданими до відзиву ліквід атора підтверджується вжитт я ним заходів спрямованих на пошук заставного майна, а сам е: копією заяви від 11.10.2011р. до Ков паківського РВ СМВ УМВС Укра їни в Сумській області про пе ревірку законності дій власн ика виробничої бази (м.Суми, ву л.Путивльська, 19) та встановле ння місцезнаходження майна б оржника, яке перебуває у заст аві банку.

Крім того, з відзиву лік відатора вбачається, що авто транспорту та с/г техніки бан крута ним виявлено не було, що підтверджується відповідни ми листами ДАІ та інспекції д ержтехнагляду. На даний час в ідповіді на запити ліквідато ра щодо наявності нерухомого майна та земельних ділянок у банкрута не надійшли.

Згідно з ч.6 статті 52 Зак ону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом » за клопотанням ліквідатора у разі виявлення ним майна ві дсутнього боржника, визнаног о банкрутом, господарський с уд може винести ухвалу про пр ипинення процедури ліквідац ії, передбаченої цією статте ю, і переходу до загальних суд ових процедур у справі про ба нкрутство, передбачених цим Законом.

Відомості щодо наявно сті у банкрута будь - яких ак тивів на даний час відсутні, т ому відсутні і правові підст ави для переходу до загально ї процедури банкрутства на д аний час.

Враховуючи вищевиклад ене, обставини викладені у ск арзі банку в судовому засіда нні не підтвердились, а тому с уд дійшов висновку про відмо ву в задоволенні скарги.

Керуючись статтею 24 Зак ону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом », статтею 86 Господарського пр оцесуального кодексу Украї ни, суд -

ухвалив :

У задоволення скарги ПАТ «У крсиббанк» на дії ліквідатор а Савочки А.А. - відмовити.

Копію даної ухвали наді слати кредитору, ліквідатору , скаржнику.

Суддя (підпис) Н.О. Спиридонова

Дата ухвалення рішення08.11.2011
Оприлюднено22.12.2011
Номер документу19901213
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —19/131-10

Ухвала від 09.07.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 19.06.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 13.09.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 30.07.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 09.02.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 23.01.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 08.11.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Постанова від 21.12.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Рішення від 14.07.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні