Ухвала
від 19.08.2008 по справі 17/3306а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17/3306а

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

                                                                                                    

"19" серпня 2008 р.                              м. Черкаси                              Справа № 17/3306а          

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого судді Боровика С.С., з секретарем Мараксіною О.І., за участю представників сторін:

позивача –Гриценкова І.М., Шепель К.Л. - за довіреністю;

відповідача –не з'явився,

прокуратури –Кучеренко О.І. –прокурор відділу прокуратури Черкаської області,

у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду, розглянувши заяву позивача про відмову від позову у справі № 17/3306а за адміністративним позовом першого заступника прокурора Черкаської області в інтересах держави в особі Черкаського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку до відкритого акціонерного товариства «Черкаська рибоводно-меліоративна станція»про стягнення 850 грн.,

                             ВСТАНОВИВ:

Першим заступником прокурора Черкаської області заявлено позов в інтересах держави в особі Черкаського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про стягнення з відповідача штрафу в сумі 850 грн. за вчинене правопорушення на ринку цінних паперів –несвоєчасне подання інформації.

19.08.2008 року Черкаське територіальне управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку подало заяву про відмову від позову у зв'язку зі сплатою відповідачем зазначеної в позові суми і просило суд на цій підставі провадження у справі закрити на підставі пункту 2 частини 1 статті 157 Кодексу адміністративного судочинства України.

Прокурор відділу прокуратури Черкаської області - Кучеренко О.І. підтримав позивача та просив суд закрити провадження у справі з тих же підстав.

Представник відповідача двічі в судове засідання не з'явився. Суд визнає, що неприбуття представника відповідача в судове засідання не є перешкодою для розгляду справи і відповідно до частини 2 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України, розглядає справу без його участі.

Дослідивши адміністративний позов, заяву позивача про відмову від позову, наявні в справі письмові докази та оцінивши їх у сукупності, суд закриває провадження у справі з наступних підстав.

Відповідачем у добровільному порядку сплачено борг в сумі 850 грн., що підтверджується наданими суду доказами. Таким чином, підстави для стягнення даної заборгованості –відсутні, тому позивач відмовився від позову.

Заява про відмову від адміністративного позову подана до суду 19.08.2008 року.

Відповідно до частини 1 статті 136 КАС України позивач може відмовитись від адміністративного позову протягом всього часу судового розгляду. Якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом, суд закриває провадження у справі.

Водночас суд має право не прийняти відмову від адміністративного позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси (частина 4 статті 112 КАС України).

Суд дійшов висновку, що відмова Черкаського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від адміністративного позову не суперечить закону і не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Згідно зі статтею 95 КАС України судові витрати в сумі 8 грн. 50 коп., від сплати яких позивач звільнений, підлягають стягненню з відповідача в дохід державного бюджету.

З урахуванням викладеного, керуючись статтями 95, пунктом 2 частини 1 статті 157, статтями 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд

                                        УХВАЛИВ:

Прийняти відмову Черкаського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від адміністративного позову у справі № 17/3306а.

Провадження у справі № 17/3306а за адміністративним позовом першого заступника прокурора Черкаської області в інтересах держави в особі Черкаського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку до відкритого акціонерного товариства «Черкаська рибоводно-меліоративна станція»про стягнення 850 грн. - закрити.

Стягнути з відкритого акціонерного товариства «Черкаська рибоводно-меліоративна станція»(Черкаська область, Звенигородський район, с. Княжа, р/р 260035570 ЧОД ВАТ «Райффайзен Банк Аваль», МФО 354411, код ЄДРПОУ 00725246) в дохід бюджету на рахунок № 31117095700002, банк – ГУДКУ в Черкаській області, МФО –854018, код бюджетної класифікації –22090200, символ звітності банку –095, отримувач –УДК м. Черкаси, код 22809222, через ДПІ у Звенигородському районі –8 грн. 50 коп. судового збору.

Видати виконавчий лист.

          

Заява про апеляційне оскарження ухвали суду може бути подана протягом п'яти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом десяти днів після подання заяви в Київський апеляційний адміністративний суд через господарський суд Черкаської області. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                                                            С.С.Боровик

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення19.08.2008
Оприлюднено11.09.2008
Номер документу1990268
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —17/3306а

Ухвала від 19.08.2008

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні