Постанова
від 17.11.2011 по справі 5023/8887/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІ ВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. ка нцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

"17" листопада 2011 р. Сп рава № 5023/8887/11

вх. № 8887/11

Суддя господарського суд у Усатий В.О.

при секретарі судового за сідання Мазуренко А.О.

За участю представників ст орін:

представника ініціюючого кредитора - ОСОБА_1., дов. ві д 17.11.2011 р.

Розглянувши справу за заяв ою

ТОВ "ПТМ ЛТД", м. Донецьк

до ТОВ "Полімер Трейдінг ЛТД ", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Кредитор - ТОВ "ПТМ ЛТ Д" звернулося до суду з заявою про визнання боржника - ТОВ "Полімер Трейдінг ЛТД" банкру том в порядку, передбаченому ст. 52 Закону України "Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом" на тій підставі, що бор жник має перед кредитором бе зспірну заборгованість, яку не вдалося стягнути в примус овому порядку, і при цьому бор жник відсутній за місцезнахо дженням.

У зв"язку з хворобою судді 10.1 1.2011 р. було оголошено технічну перерву до 17.11.2011 р.

В судовому засіданні 17.11.2011 р. п редставник ініціюючого кред итора підтримав заявлені вим оги та пояснив, що боржник має перед ним безспірну заборго ваність в розмірі 331875,96 грн., яка до цього часу не погашена. При цьому кредитором були вжиті всі необхідні заходи для при мусового стягнення заборгов аності.

Крім того, представник ініц іюючого кредитора заявив кло потання про призначення ТОВ "ПТМ ЛТД" ліквідатором боржни ка.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши представника ініціюючого кредитора, суд в становив наступне.

25.05.2011 року між кредитором та б оржником був укладений догов ір поставки, відповідно умов якого ініціюючий кредитор з обов"язався передати у власн ість боржника товар відповід но специфікацій, а боржник зо бов"язався прийняти та оплат и його відповідно умов вказа ного договору.

Ініціюючий кредитор свої з обов"язання за договором вик онав, що підтверджується нак ладними.

Відповідно умов Додатково ї угоди до договору, розрахун ки за надані послуги можуть з дійснюватися шляхом передач і боржником кредитору просто го векселю на суму боргу зі ст роком платежу за пред"явленн ям.

Актом приймання передачі в екселю боржник передав ініці юючому кредитору простий век сель серії АА № 1050667 на суму 331875,96 г рн.

Приватним нотаріусом Харк івського районного нотаріал ьного округу ОСОБА_2. вчин ено протест вказаного просто го векселю.

Враховуючи неотримання ві д боржника платежу за вказан им векселем, Приватним нотар іусом Харківського районно го нотаріального округу ОС ОБА_2. вчинено виконавчий на пис.

Ініціюючий кредитор зверн увся до ВДВС ХМУЮ в Комінтерн івському районі м.Харкові з з аявою про примусове виконанн я виконавчого документу про стягнення з боржника 331875,96 грн. боргу. 28.07.2011 р. ВДВС ХМУЮ в Комінт ернівському районі м.Харкові винесено постанову про від криття виконавчого провадже ння. по примусовому виконанн ю виконавчого напису № 1953 від 15 .07.2011 р.

10.08.2011 р. державним виконавцем складений акт, в якому зазнач ено, що за адресою: м.Харків, ву л. Грозненська, б.32, кв.112 керівні органи боржника не знаходя ться та майно, на яке можливо звернути стягнення - відсутн є.

Відповідно довідки з Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців, місцезнаходженн я боржника: 61124, м.Харків, вул. Гро зненська, б.32, кв.112

Також, в цій довідці містить ся запис про внесення 08.09.2011 р. ін формації щодо відсутності б оржника за вказаною адресою.

Статтею 1 Закону України «Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців» визначено, що мі сцезнаходженням юридичної о соби є адреса органу або особ и, які відповідно до установч их документів юридичної особ и чи закону виступають від її імені.

Відповідно до ч. 5 ст. 17 вказан ого Закону, в Єдиному державн ому реєстрі містяться відомо сті про місцезнаходження юри дичної особи, а при внесенні в ідповідного запису - про ві дсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 18 в казаного Закону, якщо відомо сті, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєст ру, були внесені до нього, то т акі відомості вважаються дос товірними і можуть бути вико ристані в спорі з третьою осо бою, доки до них не внесено від повідних змін.

Відповідно до ст. 52 Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом» у раз і, якщо громадянин-підприєме ць - боржник або керівні орг ани боржника- юридичної осо би відсутні за її місцезнахо дженням, або у разі ненадання боржником протягом року до о рганів державної податкової служби згідно із законодавс твом податкових декларацій, документів бухгалтерської з вітності, а також за наявност і інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницько ї діяльності боржника, заява про порушення справи про бан крутство відсутнього боржни ка може бути подана кредитор ом незалежно від розміру йог о вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Наведена норма передбачає , що заява про порушення прова дження у справі про банкрутс тво відсутнього боржника є п ідставою для порушення прова дження у справі за наявності будь-якої з підстав, передбач ених ст. 52 Закону.

Таким чином, враховуючи, що боржник має заборгованість перед кредитором, яка до цьог о часу не погашена, керівні ор гани боржника - юридичної о соби відсутні за її місцезна ходженням, суд вважає необхі дним визнати боржника банкру том і застосувати до банкрут а процедуру ліквідації, пере дбачену ст. 52 Закону.

Розглянувши клопотання ін іціюючого кредитора щодо при значення його ліквідатором б оржника, суд вважає за можлив е його задовольнити.

Керуючись ст.1, 3-1, 22-25, 52 Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом», ст. 86 Г ПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Визнати товариство з обмеженою відповідальністю Полімер Трейдінг ЛТД" (код 35530441) , яке зареєстроване 08.11.2007 р. Шевч енківською районную у місті Києві державною адміністрац ією за №10741020000027601 та перереєстров ане за адресою: 61124, м.Харків, ву л.Грозненська, б.32, кв.112, банкру том та відкрити ліквідаційну процедуру.

Встановити розмір безспір них вимог кредитора - ТОВ "П ТМ ЛТД", який звернувся до суд у з заявою про порушення пров адження у справі про банкрут ство, в сумі 331875,96 грн.

З дня прийняття постанови п ідприємницьку діяльність ба нкрута припинити. Припинити повноваження органів управл іння банкрута і повноваження власників майна. Керівник ба нкрута звільняється з роботи у зв' язку з банкрутством пі дприємства, про що робиться з апис у його трудовій книжці. С касовуються арешти, накладе ні на майно боржника і інші об меження, в тому числі, податко ва застава, щодо розпоряджен ня майном боржника. Накладан ня нових арештів або інших об межень щодо розпорядження ма йном банкрута не допускаєтьс я.

Призначити ліквідатором б оржника ініціюючого кредито ра - ТОВ "ПТМ ЛТД" (код 37544875, 83007, м.Дон ецьк, вул.Новоросійська, б.9).

Зобов'язати ліквідатора ві дповідно до п. З, 5 ст. 23 Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” в п'ят иденний строк опублікувати в офіційному друкованому орга ні відомості про визнання бо ржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, за крити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити а бо переоформити один основни й рахунок для проведення роз рахунків з кредиторами, вико нати інші дії, передбачені ст .ст. 25-34 Закону України „Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом” і надавати суду що місячно звіти про хід ліквід аційної процедури, про фінан сове становище і майно боржн ика станом на день відкриття ліквідаційної процедури, ви користання коштів боржника.

Зобов' язати ліквідатора в строк до 17.11.2012 р. виконати лікв ідаційну процедуру, надати с уду обґрунтований звіт про в иконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання лікв ідаційної процедури, у тому ч ислі, акти інвентаризації ви явленого майна банкрута, акт и оцінки майна, звіт про випла чені кредиторам кошти, догов ори купівлі-продажу майна ба нкрута, довідки установ банк у про закриття рахунків банк рута, копію листа до органу де ржавної податкової служби, П енсійного фонду, центру зайн ятості, всім фондам та кредит орам про закінчення процеду ри ліквідації банкрута, дові дку архіву про прийняття док ументів, які підлягають довг остроковому зберіганню на зб ерігання, докази знищення пе чаток і штампів банкрута, ори гінали установчих документі в і свідоцтва про державну ре єстрацію, ліквідаційний бала нс.

Постанову направити боржн ику, ліквідатору, управлінню з питань банкрутства у Харкі вській області Державного де партаменту з питань банкрутс тва, державному реєстратору, ВДВС головного управління ю стиції в Харківській області .

Суддя Усатий В.О.

< Текст >

Дата ухвалення рішення17.11.2011
Оприлюднено21.12.2011
Номер документу19902844
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/8887/11

Постанова від 31.01.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 03.01.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 17.11.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 28.10.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні