Постанова
від 15.11.2011 по справі 5024/2183/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


ПО СТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"15" листопада 2011 р. Справ а № 5024/2183/2011

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді С итюка В.Г., при секретарі Ма льцевій О.В., розглянувши спра ву

за заявою Каховської О ДПІ, м. Каховка Херсонської об ласті

до Сільськогосподарськ ого багатофункціонального к ооперативу ім. Будьоного Ках овського району Херсонської області

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредитора - ОСОБА_1., г ол. держ. податковий інспекто р, дов. у справі,

від боржника - не з'явився

в с т а н о в и в:

Кредитор звернувся до господарського суду з заяво ю про визнання відсутнього б оржника банкрутом, у зв'язку з наявністю заборгованості до бюджету та неспроможністю ї ї погасити.

Представником кредитора в имоги підтримано з підстав з азначених у заяві, просить ви знати боржника банкрутом і в ідкрити ліквідаційну процед уру, відповідно до положень с т. 52 Закону України "Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом", з посиланням на припи нення боржником підприємниц ької діяльності, неподання б оржником протягом року подат кових декларацій та відсутні сть боржника за місцезнаходж енням.

Боржником витребувані мат еріали до суду не подано, пред ставник боржника у судове за сідання не з'явився.

Заслухавши представника к редитора, розглянувши матері али справи, суд вважає вимоги кредитора такими, що підляга ють задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 52 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" у разі , якщо громадянин - підприємец ь - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи ві дсутні за її місцезнаходженн ям, або у разі неподання боржн иком протягом року до органі в державної податкової служб и згідно із законодавством п одаткових декларацій, докуме нтів бухгалтерської звітнос ті, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсут ність підприємницької діяль ності боржника, заява про пор ушення справи про банкрутств о відсутнього боржника може бути подана кредитором незал ежно від розміру його вимог д о боржника та строку виконан ня зобов'язань.

Відповідно до ст. 1 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом", банкр утство - визнана господарськ им судом неспроможність борж ника відновити свою платоспр оможність та задовольнити ви знані судом вимоги кредиторі в не інакше як через застосув ання ліквідаційної процедур и.

Як вбачається з матеріалів справи, боржник - Сільськогос подарський багатофункціона льний кооператив ім. Будьоно го є юридичною особою і суб'єк том підприємницької діяльно сті, ідентифікаційний код 05396698 , свідоцтво про державну реєс трацію від 17.04.98 р.

Як платник податків боржни к знаходиться на обліку в Ках овській ОДПІ.

Заборгованість боржника п о платежам до бюджету станов ить 3431,56 грн., підтверджується д овідкою про розмір заборгова ності, постановою суду від 15.05.0 8 р. у справі № 11/253-АП-08.

Виконавчий лист на стягнен ня боргу кредитором пред'явл ено до виконання до ВДВС Кахо вського МРУЮ.

Постановою ДВС від 19.09.11 р. вик онавчий лист повернуто креди тору без виконання у зв'язку з прийняттям судом рішення пр о припинення підприємницько ї діяльності боржника.

Згідно акту перевірки від 26 .09.11 р. боржник не звітує до пода ткової інспекції з 03.10.08 р.

Згідно довідки податкової міліції від 11.09.09 р. місцезнаход ження боржника не встановлен о.

Постановою Херсонського о кружного адміністративного суду від 01.12.10 р. у справі № 2-а-135/10/2170 підприємницьку діяльність б оржника припинено.

Згідно витягу з Єдиного дер жавного реєстру станом на 26.09.11 р. статус відомостей про юрид ичну особу боржника не підтв ерджено, боржник знаходиться в стані припинення підприєм ницької діяльності.

Зазначені обставини свідч ать про нездійснення боржник ом підприємницької діяльнос ті, неподання ним на протязі б ільше року до податкової інс пекції податкової звітності , відсутність боржника та йо го керівних органів за юриди чною адресою, що дає підстави для визнання боржника банкр утом і відкриття ліквідаційн ої процедури відповідно до п оложень ст. 52 Закону України "П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом".

Вимоги кредитора визнають ся судом в сумі 3431,56 грн.

Суд визнає боржника банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру і зобов'язує Херсо нський обласний сектор з пит ань банкрутства в 7-ми денний с трок забезпечити участь у сп раві ліквідатора.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом", суд, -

п о с т а н о в и в:

1.Визнати вимоги Каховс ької ОДПІ до Сільськогоспода рського багатофункціональн ого кооперативу ім. Будьоног о Каховського району Херсонс ької області в сумі 3431,56 грн.

2.Визнати Сільськогосподар ський багатофункціональний кооператив ім. Будьоного Ках овського району Херсонської області, ідентифікаційний к од 05396698 банкрутом.

3.Відкрити ліквідаційну про цедуру строком на 6 місяців і з обов'язати Херсонський облас ний сектор з питань банкрутс тва у семиденний строк забез печити участь у справі лікві датора, інформацію по кандид атурі якого подати до суду.

Суддя В.Г. Ситю к

Дата ухвалення рішення15.11.2011
Оприлюднено21.12.2011
Номер документу19903482
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5024/2183/2011

Ухвала від 13.11.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 21.06.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 03.04.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 15.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 01.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні