Постанова
від 19.08.2008 по справі а20/220-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А20/220-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. Комінтерну, 16тел. 230-31-77

ПОСТАНОВА

Іменем України

"19" серпня 2008 р.                                                                 Справа №     А20/220-08

Суддя господарського суду Київської області Бабкіна В.М., розглянувши справу

за позовомПереяслав - Хмельницького міськрайонного центру зайнятості, м. Переяслав - Хмельницький

до Селянського (фермерського) господарства „Росток”

про стягнення 611,28 грн.

секретар судового засідання: Павленко О.Є.

за участю представників:

від позивачаСередня І.Є., за довір. № 1670 від 18.08.2008 р.

від відповідачане з'явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належно.

На підставі ч. 3 ст. 160 КАС України в судовому засіданні 19.08.2008 р. о 11 год. 25хв. проголошено вступну та резолютивну частини постанови. Виготовлення постанови у повному обсязі відкладено на 26.08.2008 р., про що повідомлено сторін після проголошення вступної та резолютивної частини постанови.

                                                                                  О б с т а в и н и     с п р а в и:

          Переяслав –Хмельницьким міськрайонним центром зайнятості до господарського суду Київської області поданий позов до селянського (фермерського) господарства „Росток” про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття  в розмірі 611,28 грн.

          Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідач в порушення вимог, зокрема, пункту 2 статті 35, статті 38 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” та пункту 5.6. Інструкції про порядок обчислення та сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики України № 339 від 18.12.2000 р., не сплачував страхові внески на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття.

          Враховуючи, що представник відповідача в судове засідання не з'явився, відзиву на позовну заяву не надав, хоча про день, час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином ухвалою суду та повісткою про виклик, справа відповідно до частини 4 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України розглядається за наявними в ній матеріалами, без участі представника відповідача.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши пояснення представника Переяслав - Хмельницького міськрайонного центру зайнятості, суд

в с т а н о в и в:

          Селянське (фермерське) господарство „Росток”, яке 20.02.1998 р. зареєстроване в Переяслав –Хмельницькому міськрайонному центрі зайнятості як платник внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, станом на 01.01.2008 р. мало заборгованість по сплаті страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в розмірі 611,28 грн.

Заборгованість підтверджується наявною у матеріалах справи розрахунковою відомістю про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за 2007 р.

Відповідно до пункту 2 статті 4 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” від 02.03.2000 р. (зі змінами та доповненнями) відповідач як суб'єкт підприємницької діяльності є платником страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України.

Відповідно до пункту 4.2 Інструкції „Про порядок обчислення і сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та їх обліку надходження до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття” (далі –Інструкція), затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 18.12.2000 р. № 339 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2001 р. за № 30/5221 (зі змінами та доповненнями), страхові внески нараховуються - для роботодавців - у відсотках до сум фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, які включають витрати на виплату основної та додаткової заробітної плати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат, у тому числі в натуральній формі, які визначаються згідно з нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до Закону України “Про оплату праці”, які підлягають обкладанню податком з доходів фізичних осіб.

Пунктом 5.6 Інструкції передбачено, що страхові внески сплачуються один раз на місяць в день одержання роботодавцями в установах банків коштів на оплату праці.

Відповідно до вимог статті 19 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” відповідач зобов'язаний здійснювати відрахування до Фонду страхових внесків у відсотках до сум фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, що включають витрати на виплату основної та додаткової заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

Приписами пункту 1 статті 38 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” визначено, що роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність реєстрації як платник страхових внесків, несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків, у тому числі страхових внесків, що сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців.

Згідно з частиною 2 статті 12 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” функції робочих органів виконавчої дирекції Фонду покладаються на центр зайнятості Автономної республіки Крим, обласні, Київський і Севастопольський міські, районні, міськрайонні, міські та районні у містах центри зайнятості.

За таких обставин суд дійшов висновку про правомірність позовних вимог, у зв'язку з чим позов підлягає задоволенню.

Судові витрати розподіляються відповідно до частини 4 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись статтями 71, 94, 158 –163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

                                                           п о с т а н о в и в:

1.  Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з селянського (фермерського) господарства „Росток” (08430, Київська обл., Переяслав –Хмельницький р-н, с. Єрківці, код ЄДРПОУ 20626351) на користь Переяслав - Хмельницького міськрайонного центру зайнятості (08400, Київська обл., м. Переяслав - Хмельницький, вул. Шевченка, 23, код 22201383) –611 (шістсот одинадцять) гривень 28 коп. заборгованості.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

          Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом десяти днів з дня її складення в повному обсязі за правилами, встановленими ст.ст.  185-187 КАС України.

Суддя                                                                                                 В.М. Бабкіна

Дата складення та підписання постанови в повному обсязі –26.08.2008 року.

Дата ухвалення рішення19.08.2008
Оприлюднено11.09.2008
Номер документу1991932
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а20/220-08

Постанова від 19.08.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Бабкіна В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні