Постанова
від 12.12.2011 по справі 23/5009/7563/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

Іменем України

12.12.11 Справа № 23/5009/7563/11

Кредитор - Державна п одаткова інспекція у Шевчен ківському районі м. Запоріжж я (69068, м. Запоріжжя, вул. Брюллова ,буд.4, ідент. код юридичної осо би 20523125)

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю «Девас М»(69081, м. Запоріжжя, вул. Автодорожна, буд. 12/1, ідент. код юридичної особи 36015231)

про визнання банкрутом

Суддя Шевченко Т.М.

Представники сторін :

Від кредитора: ОСОБА_1 , начальник юридичного відді лу, довіреність 9557/10-010 від 11.04.2011р.

Від боржника: не з' явив ся.

Розглядається заява Дер жавної податкової інспекці ї у Шевченківському районі м . Запоріжжя про визнання банк рутом Товариство з обмеженою відповідальністю «Девас М», як неспроможного виконати с вої зобов' язання перед бюдж етом та як відсутнього за міс цезнаходженням, на підставі ст. 52 Закону України «Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом»(далі за текстом - З акон про банкрутство).

Ухвалою суду від 01.12.2011 р. заяву прийнято до розгляду, поруше но провадження у справі № 23/5009/756 3/11 про банкрутство ТОВ «Девас М», введено мораторій на задо волення вимог кредиторів, за сідання суду призначено на 12.1 2.2011 р.

Представник кредитора в су довому засіданні підтримав д оводи, викладені у заяві про п орушення провадження у справ і про банкрутство.

Боржник повноважного пред ставника у судове засідання не направив, про час та місце п роведення судового засіданн я повідомлений відповідно до вимог закону, відзиву та витр ебуваних документів суду не надав.

Відсутність відзиву боржн ика не перешкоджає здійсненн ю подальшого провадження у с праві.

Враховуючи обмеженість ро згляду справи, порушеної в по рядку ст. 52 Закону про банкрут ство, визначеними законом пр оцесуальними строками, доста тність матеріалів справи для розгляду та прийняття відпо відного рішення, судове засі дання проведено за відсутнос ті представника боржника, зг ідно зі ст. 75 ГПК України.

Вислухавши пояснення пред ставника ініціюючого кредит ора, дослідивши подані докум енти, господарський суд

ВСТАНОВИВ:

Згідно з інформацією, що м іститься у довідці з Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців, боржник (Товариство з обмеженою відповідальністю «Девас М») зареєстрований ви конавчим комітетом Запорізь кої міської ради 11.07.2008 р. як суб' єкт підприємницької діяльно сті, за адресою місцезнаходж ення юридичної особи: 69081, м. Зап оріжжя, Шевченківський район , вул. Автодорожна, будинок 12, кв .1, ідентифікаційний код 36015231 (а.с .23-24).

Згідно з обліковими даними ДПІ у Шевченківському район і м. Запоріжжя ТОВ «Девас М»ма є заборгованість перед бюдже том на загальну суму 510,00грн.

Як свідчать матеріали спра ви, боржник не подає до ДПІ под аткову звітність з серпня 2008 р оку та фактично з цього періо ду не здійснює господарську діяльність.

Кредитором вживалися захо ди, спрямовані на погашення п одаткової заборгованості, шл яхом звернення до суду.

Постановою Запорізького о кружного адміністративного суду від 11.10.2010 р. по справі № 2а-6985/10 /0870 на користь ДПІ у Шевченківс ькому районі м. Запоріжжя стя гнуто з підприємства боржник а податковий борг. Разом з тим , рішення суду залишилось не в иконаним з причин відсутност і боржника за його місцем зна ходження.

Постановою від 13.07.2011 року вик онавчий документ повернуто с тягувачеві (а.с.15).

Також кредитором самостій но вживалися заходи щодо роз шуку майна боржника, проте ці заходи виявилися безрезульт атними.

За інформацією відповідни х установ рухоме, нерухоме ма йно, транспортні засоби, тощо , за боржником не зареєстрова ні.

Статтею 52 Закону України «П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом»передбачено , що у разі, якщо громадянин-пі дприємець - боржник або кері вні органи боржника - юридич ної особи відсутні за її місц езнаходженням, або у разі нен адання боржником протягом ро ку до органів податкової слу жби згідно із законодавством податкових декларацій, доку ментів бухгалтерської звітн ості, а також за наявності інш их ознак, що свідчать про відс утність підприємницької дія льності боржника, заява про п орушення справи про банкрутс тво відсутнього боржника мож е бути подана кредитором нез алежно від розміру його вимо г до боржника та строку викон ання зобов' язань.

Виходячи зі змісту вказано ї норми Закону підставою для здійснення провадження у сп раві про банкрутство відсутн ього боржника є як сукупніст ь передбачених нормою ознак, так і наявність однієї з них.

За змістом ст. 1 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців»місцезна ходження юридичної особи - а дреса органу або особи, які, ві дповідно до установчих докум ентів юридичної особи чи зак ону, виступають від її імені (д алі - виконавчий орган).

Згідно з ч. 1 ст. 17 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців»відомост і про юридичну особу або фізи чну особу - підприємця включа ються до Єдиного державного реєстру шляхом внесення запи сів на підставі відомостей з відповідних реєстраційних к арток та відомостей, що надаю ться юридичними особами держ авному реєстратору за місцез находженням реєстраційної с прави згідно із законодавств ом України.

В Єдиному державному реєст рі містяться відомості, зокр ема, щодо місцезнаходження ю ридичної особи (ч. 2 ст. 17 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців»).

Відповідно до частини 5 стат ті 17 Закону України «Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців»в Єдиному державному ре єстрі містяться відомості пр о відсутність юридичної особ и за її місцезнаходженням і п ро відсутність підтвердженн я відомостей про юридичну ос обу.

Згідно з приписами частин 1 і 3 статті 18 вищезазначеного З акону, якщо відомості, які під лягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були вне сені до нього, то такі відомос ті вважаються достовірними і можуть бути використані в сп орі з третьою особою, доки до н их не внесено відповідних зм ін, а якщо відомості, які підля гають внесенню до Єдиного де ржавного реєстру, не були до н ього внесені, вони не можуть б ути використані в спорі з тре тьою особою.

З огляду на викладені норми законодавства, суд вважає, що , відповідно до вимог ст. 34 ГПК У країни, факт внесення відомо стей про відсутність юрид ичної особи за її місцезнахо дженням до реєстру може сл угувати доказом відсутності боржника.

Відповідний запис про відс утність юридичної особи (бор жника - ТОВ «Девас М»за місц езнаходженням до ЄДР внесено 28.02.2011р (а.с.23-24).

Враховуючи вищенаведене, у зв' язку з відсутністю борж ника за місцезнаходженням, н е подання податкової звітнос ті більше трьох років, тобто н аявності ознак, що безумовно свідчать про відсутність пі дприємницької діяльності бо ржника, його неспроможність виконати зобов' язання пере д бюджетом, суд вбачає визнач ені законом (ст. 52 Закону про ба нкрутство) підстави для визн ання боржника - ТОВ «Девас М »банкрутом та відкриття лікв ідаційної процедури.

Згідно із ст.ст. 24, 52 Закону про банкрутство, відкриваючи лі квідаційну процедуру, суд пр изначає ліквідатора.

Аналіз зазначених норм пра ва свідчить про те, що господа рський суд може призначити л іквідатором ініціюючого кре дитора за його згодою або інш у особу (арбітражного керуюч ого), кандидатуру якої може за пропонувати кредитор.

Враховуючи усне клопотанн я ініціюючого кредитора, суд призначає ліквідатором банк рута арбітражного керуючого Клименка Олександра Юрійови ча (ліцензія Державного депа ртаменту з питань банкрутств а серія НОМЕР_1 від 03.05.2007 р., ід ентифікаційний номер НОМЕ Р_2, адреса місцезнаходженн я: АДРЕСА_1). Відповідна зго да арбітражного керуючого мі ститься в матеріалах справи. Вказана кандидатура відпові дає вимогам ст. 31 Закону про ба нкрутство.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 31, 5, 22-24, 52 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом», ст.ст. 4 1, 45 Господарського процесуаль ного кодексу України, господ арський суд Запорізької обла сті

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариство з обме женою відповідальністю «Дев ас М»(69081, м. Запоріжжя, вул. Автод орожна, буд.12/1, ідент. код юриди чної особи 36015231) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Ліквідатором банкрута при значити арбітражного керуюч ого Клименка Олександра Юрій овича (ліцензія Державного д епартаменту з питань банкрут ства серія НОМЕР_1 від 03.05.2007 р ., ідентифікаційний номер Н ОМЕР_2, адреса місцезнаходж ення: АДРЕСА_1).

Зобов' язати ліквідатора, відповідно до приписів ч. 5 ст . 52 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом», повідомити про визна ння відсутнього боржника бан крутом усіх відомих йому кре диторів відсутнього боржник а, які в місячний строк з дня о держання повідомлення можут ь направити ліквідатору заяв и з вимогами до банкрута.

Зобов' язати ліквідатора здійснити ліквідаційну проц едуру згідно із Законом Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом»та за ре зультатами проведеної робот и подати до господарського с уду звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс для затвердження.

Завірені примірники поста нови надіслати: кредитору, ба нкруту, ліквідатору, державн ому реєстратору виконавчого комітету Запорізької місько ї ради, Шевченківському ВДВС Запорізького міського управ ління юстиції, Головному упр авлінню статистки у Запорізь кій області, Головному управ лінню юстиції в Запорізькій області.

Суддя Т.М. Ше вченко

12.12.2011

Клименко Олександр Юрійо вич

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення12.12.2011
Оприлюднено22.12.2011
Номер документу19981554
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —23/5009/7563/11

Ухвала від 15.03.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 18.04.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Постанова від 12.12.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні