Постанова
від 01.12.2011 по справі 2а-0770/3728/11
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа №  2a-0770/3728/11

Ряд стат. звіту №  8.1.5

Код -  09

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 грудня 2011 р.                                                  11.52 год.                                          м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дору Ю.Ю. при секретарі судового засідання Рекунової К.А., та сторін, які беруть участь у справі:    

Позивач: Ужгородської МДПІ –представник не з’явився;

відповідач: ТОВ «Квадро»–представник не з’явився.;

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовною заявою Ужгородської міжрайонної державної податкової інспекції в Закарпатській області до товариства з обмеженою відповідальністю «Квадро»про стягнення заборгованості в сумі 6652,88 грн.., -  

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до статті 160 частини 3 КАС України 01 грудня 2011 року було проголошено вступну та резолютивну частини постанови. Повний текст постанови виготовлено та підписано 02 грудня 2011 року.

Ужгородська міжрайонна державна податкова інспекція в Закарпатській області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду із позовною заявою до товариства з обмеженою відповідальністю «Квадро»про стягнення заборгованості в сумі 6652,88 грн.

Представник позивача в судове засідання не з’явився проте подав суду заяву про розгляд справи за його відсутності. Позовні вимоги позивачем підтримані в повному обсязі. (а.с. 23)

Відповідач в судове засідання не з’явився з невідомих причин, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином за адресою, внесеною до Витягу з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с.7), а за таких обставин, на підставі ст. 35 КАС України, сторона вважається належним чином повідомленою про дату, час та місце судового засідання. Суд вважає, що спір можливо вирішити на підставі наявних у справі доказів.

Відповідно до частини 1 статті 41 КАС України  у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень КАС України розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. А оскільки сторони в судове засідання не з'явилися, фіксування судового процесу не здійснюється.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Квадро»являється юридичною особою, про що свідчить Витяг з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с.10) та перебуває на обліку в Ужгородській МДПІ як платник податків (а.с.12), і відповідно до п.п. 16.1.4 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України № 2755-VI від 02.12.2010 р. із змінами і доповненнями (далі ПКУ) зобов’язане сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст.36 Податкового Кодексу України податковим обов'язком визнається обов'язок платника податку обчислити, задекларувати та/або сплатити суму податку та збору в порядку і строки, визначені цим Кодексом. Податковий обов'язок є безумовним і першочерговим стосовно інших неподаткових обов'язків платника податків, крім випадків, передбачених законом.

Станом на 18.10.2011 року, за Відповідачем по справі рахується податковий борг по податку на додану вартість в сумі 6652,88 грн. Вказаний борг виник у зв’язку з наступним.

На підставі поданої податкової декларації на прибуток Відповідач самостійно задекларував наступне зобов’язання по даному платежу –податкова декларація № 30779 у загальній сумі 10102, 00 грн. (а.с.13-14)

У зв’язку з наявною у Відповідача по обліковій картці передплати у розмірі 3449,12 грн. загальна сума, що підлягає до сплати складає 6652,88 грн. (а.с.5,6-9)

Відповідно  до пп.54.1 ст. 54 ПКУ платник податків самостійно обчислює суму податкового та /або грошового зобов’язання та/або пені, яку зазначає у податковій (митній) декларації або уточнюючому розрахунку, що подається контролюючому органу у строки, встановлені цим Кодексом.

Підпунктом 56.11 ст. 56 ПКУ визначено, що не підлягає оскарженню податкове зобов’язання, самостійно визначене платником податків.

Відповідно до підпункту 14.1.153 пунктом 14.1 статті 14 Податкового кодексу України, податкова вимога –письмова вимога органу державної податкової служби до платника податків щодо погашення суми податкового боргу.

Відповідно до вищезазначеного, 25 серпня 2011 року Відповідачем було отримано податкову вимогу № 270 від 23.08.2011 року, про що свідчить підпис на корінці даної вимоги.

Статтею 16 Податкового кодексу України передбачено, що одним із обов’язків платника податків є обов’язок сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим кодексом та Законами з питань митної справи.

Відповідно до підпункту 14.1.175 пунктом 14.1 статті 14 Податкового кодексу встановлено, що податковий борг - сума грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгодженого платником податків або узгодженого в порядку оскарження, але не сплаченого у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

Відповідно до підпункту 20.1.28 пункту 20.1 ст. 20 ПКУ органи державної податкової служби мають право застосовувати до платників податків фінансові (штрафні) санкції, стягувати до бюджетів та державних цільових фондів суми грошових зобов'язань та/або податкового боргу у випадках, порядку та розмірі, встановлених цим Кодексом, стягувати суми простроченої заборгованості суб'єкта господарювання перед державою (Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста) за кредитом (позикою), залученим державою (Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста) або під державну (місцеву) гарантію, а також за кредитом з бюджету в порядку, визначеному цим Кодексом.

Нормами п.95.1 ст.95 Податкового кодексу України зазначено, що орган державної податкової служби здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Відповідно до пункту 102.4 статті 102 ПКУ, у разі якщо грошове зобов'язання нараховане контролюючим органом до закінчення строку давності, визначеного у пункті 102.1 цієї статті, податковий борг, що виник у зв'язку з відмовою у самостійному погашенні такого грошового зобов'язання, може бути стягнутий протягом наступних 1095 календарних днів з дня виникнення податкового боргу. Якщо платіж стягується за рішенням суду, строки стягнення встановлюються до повного погашення такого платежу або визначення боргу безнадійним.

Станом на час розгляду справи заборгованість відповідачем не погашена і сума заборгованості становить 6652,88 грн. (а.с.5, 6-9)

Судові витрати по справі згідно ч. 4 ст. 94 КАС України з відповідача не стягуються.

Враховуючи викладене, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, заявленими відповідно до чинного законодавства і такими, що підлягають задоволенню.

Виходячи з вищенаведеного та керуючись ст. ст. 6, 9, 10, 11, 70, 71, 94, 158 - 163, 167, 254 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов Ужгородської міжрайонної державної податкової інспекції в Закарпатській області до товариства з обмеженою відповідальністю «Квадро»про стягнення заборгованості в сумі 6652,88 грн. –задовольнити повністю.

2. Стягнути з рахунків товариства з обмеженою відповідальністю «Квадро»(89462, Закарпатська область, Ужгородський район, с. Тисаашвань, вул.. Латориця, буд 2 А, ідентифікаційний номер 30662601) на користь бюджету податковий борг у розмірі 6652,88 грн. (шість тисяч шістсот п’ятдесят дві гривні 88 копійок) по платежу 14010100 «податок на додану вартість».

3. Судові витрати на підставі ч.4 ст. 94 КАС України із відповідача не стягуються.

4. Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду протягом десяти днів з дня її проголошення, а у разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Апеляційна скарга подається через Закарпатський окружний адміністративний суд з  одночасним надсиланням її копії до суду апеляційної інстанції. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                                                                                       Дору Ю.Ю.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.12.2011
Оприлюднено23.12.2011
Номер документу19988867
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0770/3728/11

Ухвала від 04.11.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Постанова від 01.12.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 04.11.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 04.11.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні