Постанова
від 12.12.2011 по справі 2а-0870/10144/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 грудня 2011 року 15:50 Справа № 2а-0870/10144 /11

Запорізький окруж ний адміністративний суд у с кладі головуючого судді Неда шківської К.М., при секретарі с удового засідання Луговсько му І.О., за участю представника позивача - не з' явився; пре дставника відповідача - не з' явився; представника трет ьої особи, яка не заявляє само стійних вимог на предмет спо ру, на стороні відповідача - не з' явився, розглянув у від критому судовому засіданні а дміністративну справу за поз овною заявою Державної подат кової інспекції у Орджонікід зевському районі м. Запоріжж я до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Фірма «Агр отап» про припинення юридичн ої особи.

03 листопада 2011 року до Запорі зького окружного адміністра тивного суду надійшов адміні стративний позов Державної п одаткової інспекції у Орджон ікідзевському районі м. Запо ріжжя (далі іменується - поз ивач) до Товариства з обмежен ою відповідальністю «Фірма « Агротап» (далі іменується - відповідач) про припинення ю ридичної особи (ідентифікаці йний номер 23290207).

Заявлені позовні вимоги по зивач обґрунтовує тим, що від повідно до п. 13.3 ст. 16 Податковог о кодексу України платник по датків зобов' язаний подава ти до контролюючих органів у порядку, встановленому пода тковим та митним законодавст вом, декларації, звітність та інші документи, пов' язані з обчисленням і сплатою подат ків та зборів. Згідно довідки Державної податкової інспек ції у Орджонікідзевському ра йоні м. Запоріжжя від 22.09.2011 №13664/10/28- 413 відповідач востаннє надава в податкову звітність 2010 рік.

Ухвалою судді від 04.11.2011 відкр ито провадження в адміністра тивній справі.

12.12.2011 представник позивача в судове засідання не з' явивс я, про дату, час і місце судово го розгляду справи повідомля вся належним чином. До канцел ярії суду надійшло клопотанн я про розгляд справи за його в ідсутності, на позовних вимо гах наполягає.

12.12.2011 представники відповіда ча та третьої особи, яка не зая вляє самостійних вимог на пр едмет спору, на стороні відпо відача, належним чином повід омлені про дату, час та місце с удового розгляду справи, в су дове засідання не прибули.

За таких обставин суд дійшо в висновку про можливість ро згляду справи за відсутності представника відповідача та третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предме т спору, на стороні відповіда ча.

За приписами ч. 1 ст. 41 КАС Укра їни, у разі неявки в судове зас ідання всіх осіб, які беруть у часть у справі, чи якщо відпов ідно до положень цього Кодек су розгляд справи здійснюєть ся за відсутності осіб, які бе руть участь у справі (у тому чи слі при розгляді справи в пор ядку письмового провадження ), фіксування судового засіда ння за допомогою звукозапису вального технічного засобу н е здійснюється.

Згідно ст. 69 КАС України дока зами в адміністративному суд очинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд вст ановлює наявність або відсут ність обставин, що обґрунтов ують вимоги і заперечення ос іб, які беруть участь у справі , та інші обставини, що мають з начення для правильного вирі шення справи. Ці дані встанов люються судом на підставі по яснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показа нь свідків, письмових та речо вих доказів, висновків експе ртів.

За правилами частин 1, 6 ст. 71 КА С України кожна сторона пови нна довести ті обставини, на я ких ґрунтуються її вимоги та заперечення. Якщо особа, яка б ере участь у справі, без поваж них причин не надасть докази на пропозицію суду для підтв ердження обставин, на які вон а посилається, суд вирішує сп раву на основі наявних доказ ів.

Суд при вирішенні справи ке рується принципами верховен ства права, законності, рівно сті усіх учасників адміністр ативного процесу перед закон ом і судом, змагальності стор ін, диспозитивності та офіці йного з' ясування всіх обста вин, гласності і відкритості адміністративного процесу.

Розглянувши матеріали та з ' ясувавши всі обставини адм іністративної справи, які ма ють юридичне значення для ро згляду та вирішення спору по суті, дослідивши наявні у спр аві докази у їх сукупності, су д

ВСТАНОВИВ:

Відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю «Фірма «Агротап», пройшов пр оцедуру державної реєстраці ї, отримав, видане Виконавчим комітетом Запорізької міськ ої, свідоцтво про державну ре єстрацію юридичної особи, а в ідтак набув правового статус у суб' єкта господарювання в розумінні припису ст. 4 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців від 15.05.2003 №755-IV, згідно з яким державна реєстрація юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємц ів - це засвідчення факту ст ворення або припинення юриди чної особи, засвідчення факт у набуття або позбавлення ст атусу підприємця фізичною ос обою, а також вчинення інших р еєстраційних дій, які передб ачені цим Законом, шляхом вне сення відповідних записів до Єдиного державного реєстру.

Статтею 1 Закону України від 15.05.2003 №755-IV «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців» вста новлено, що місцезнаходження юридичної особи - адреса ор гану або особи, які відповідн о до установчих документів ю ридичної особи чи закону вис тупають від її імені (далі - виконавчий орган).

Частиною 1 статті 59 Господар ського кодексу України встан овлено, що припинення діяльн ості суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його ре організації (злиття, приєдна ння, поділу, перетворення) або ліквідації - за рішенням вл асника (власників) чи уповнов ажених ним органів, за рішенн ям інших осіб - засновників суб'єкта господарювання чи їх правонаступників, а у ви падках, передбачених законам и - за рішенням суду.

Порядок державної реєстра ції припинення юридичної осо би на підставі судового ріше ння, що не пов'язане з банкрутс твом юридичної особи, встано влений статтею 38 Закону Украї ни від 15.05.03 №755-IV «Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців» є: неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону; н аявність в Єдиному державном у реєстрі запису про відсутн ість юридичної особи за вказ аним її місцезнаходженням.

Як вбачається з довідки Дер жавної податкової інспекції у Орджонікідзевському райо ні м. Запоріжжя від 22.09.2011 №13664/10/28-413 в ідповідач востаннє надавав п одаткову звітність 2010 рік.

Відповідно п. п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Под аткового кодексу України орг ани державної податкової сл ужби, у випадках, передбачени х законом, мають право зверта тися до суду щодо припинення юридичної особи та підприєм ницької діяльності фізичної особи - підприємця про визн ання недійсними установчих ( засновницьких) документів су б' єктів господарювання.

Як вбачається з довідки Дер жавної податкової інспекції у Орджонікідзевському райо ні м. Запоріжжя у відповідач станом на 20.09.2011 не має заборгова ності з платежів до бюджету.

Крім того, відповідно до пп. 16.1.3. п. 16.1. ст. 16 Податкового кодекс у України платник податків з обов' язаний подавати до кон тролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством декла рації, звітність та інші доку менти, пов' язані з обчислен ням і сплатою податків та збо рів.

Згідно до ч. 2 ст. 38 Закону Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців» від 15.05.2003 №7 55-IV, однією з підстав для постан овлення судового рішення щод о припинення юридичної особи є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону. С удом встановлено, що відпові дач не звітує більше року.

Таким чином, суд вважає позо вні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задово ленню в повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 94, 158-163 КАС Укра їни; ст.ст. 51, 59, 71 ГК України; ст. 20 П одаткового кодексу України, ст. 10 Закону України «Про держ авну податкову службу в Укра їні»; ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців», суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Орджонікідзевському райо ні м. Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Фірма «Агротап» про припи нення юридичної особи - зад овольнити в повному обсязі.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відп овідальністю «Фірма «Агрота п» (код ЄДРПОУ 23290207, місцезнаход ження: 69057, Запорізька област ь, місто Запоріжжя, вулиця Пер емоги, будинок №92, квартира №72 ).

Після набрання постановою законної сили направити Дер жавному реєстратору Виконав чого комітету Запорізької мі ської ради.

Постанова суду першої інст анції, якщо інше не встановле но Кодексом адміністративно го судочинства України, наби рає законної сили після закі нчення строку подання апеляц ійної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скарг у не було подано.

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Дніпропетровського ап еляційного адміністративно го суду через Запорізький ок ружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний стро к з дня її проголошення, а в ра зі складення постанови у пов ному обсязі відповідно до ст атті 160 КАС України, або прийня ття постанови у письмовому п ровадженні - з дня отримання к опії постанови, апеляційної скарги з подачею її копії від повідно до кількості осіб, як і беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, т о десятиденний строк на апел яційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя К.М.Недашківська

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.12.2011
Оприлюднено22.12.2011
Номер документу19989209
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/10144/11

Ухвала від 23.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

Постанова від 12.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

Ухвала від 12.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

Ухвала від 04.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні