Постанова
від 12.12.2011 по справі 2а-0870/9070/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 12 грудня 2011 року                                       Справа №  2а-0870/9070/11

 Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Нестеренко Л.О., розглянувши у місті Запоріжжі у письмовому провадженні адміністративну справу

за заявою Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Експрес-Трейд»

треті особи ОСОБА_1

ОСОБА_2

про припинення юридичної особи

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя області, треті особи ОСОБА_1, ОСОБА_2, до Товариства з обмеженою відповідальністю «Експрес-Трейд» про припинення юридичної особи.

Позивач у судове засідання не з'явився, подав заяву про розгляд справи без участі його представника, на задоволенні позову наполягає.

Відповідач у судове засідання не з’явився, про час і місце розгляду справи повідомлявся належним чином.

Треті особи у судове засідання не з’явилися, про час і місце розгляду справи повідомлялися належним чином.

Відповідно до ч. 6 ст.128 КАС України  якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

В зв’язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі,  фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу відповідно до ч. 4 ст. 41 КАС України не здійснюється, справа розглядається у письмовому провадженні.

Розглянувши та дослідивши матеріли справи, суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Як встановлено у судовому засіданні на підставі письмових доказів, Товариство з обмеженою відповідальністю «Експрес-Трейд» зареєстровано як юридична особа розпорядженням Виконавчого комітету Запорізької міської ради 20.06.2007 р.

Відповідно до довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, станом на 26.09.2011 р. Товариство з обмеженою відповідальністю «Експрес-Трейд» з реєстру не виключено.

Згідно до Довідки Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя, станом на 20.09.2011р. у Товариства з обмеженою відповідальністю «Експрес-Трейд» заборгованість по платежам до бюджетів усіх рівнів – відсутня.

Згідно до Довідки Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя від 22.09.2011 р. № 13721/10/28-413, Товариство з обмеженою відповідальністю «Експрес-Трейд» не подає звітність з грудня 2010 р.  

Відповідно до ч. 1 ст. 71 Господарського кодексу України облік і звітність підприємства здійснюються відповідно до вимог статті 19 цього Кодексу та інших нормативно-правових актів.

Згідно з ч. 8 ст. 19 Господарського кодексу України усі суб'єкти господарювання, відокремлені підрозділи юридичних осіб, виділені на окремий баланс, зобов’язані вести первинний (оперативний) облік результатів своєї роботи, складати та подавати відповідно до вимог закону статистичну інформацію та інші дані, визначені законом, а також вести (крім громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які провадять господарську діяльність і зареєстровані відповідно до закону як підприємці) бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно із законодавством.

Статтею 51 Господарського кодексу України, передбачено, що підприємницька діяльність припиняється, зокрема, на підставі рішення суду у випадках, передбачених Господарським кодексом та іншими законами.

Відповідно до ст. 59 Господарського кодексу України суб’єкт господарювання ліквідується у разі скасування його державної реєстрації у випадках, передбачених законом.

Підставою для державної реєстрації припинення юридичної особи на підставі судового рішення, що не пов’язане з банкрутством юридичної особи, відповідно до ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Як встановлено судом, відповідач – Товариство з обмеженою відповідальністю «Експрес-Трейд» більше року не подає до податкових органів податкових декларацій, що є підставою для припинення юридичної особи у судовому порядку.

Право звернення державної податкової інспекції до суду з позовною заявою про скасування (припинення) державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності передбачено п. 67.2 ст. 67 Податкового кодексу України, отже позивачем не було порушено визначеної законодавством компетенції щодо захисту порушених прав Держави.

Враховуючи викладене, суд вважає вимоги Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя щодо припинення підприємницької діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «Експрес-Трейд» законними та обґрунтованими, у зв’язку з чим позов підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем – фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 94, 158-163 КАС України; ст.ст. 19, 51, 59, 71 ГК України; п. 67.2 ст.67 Податкового кодексу України; ст. 46 Закону України «Про державну реєстрацію  юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», суд, –

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «Експрес-Трейд» (пр. Леніна, буд. 166, оф. 229, м. Запоріжжя, 69005, код ЄДРПОУ 35216180).

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після  закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження,  встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.  

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження чи апеляційна скарга, подані після закінчення строків, залишаються без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка їх подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.

Суддя                                                                                            Л.О.Нестеренко

Дата ухвалення рішення12.12.2011
Оприлюднено22.12.2011
Номер документу19990212
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/9070/11

Ухвала від 12.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Постанова від 12.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 07.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 25.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні