Постанова
від 25.10.2011 по справі 2а-10018/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 жовтня 2011 р. № 2а-10018/11/1370

Львівський окружний а дміністративний суд у складі головуючої судді Крутько О.В ., за участю секретаря судовог о засідання: Чернишенко Н.А., п редставника позивача: С еменюка Р.Р., розглянувши у в ідкритому судовому засіданн і у м. Львові адміністративну справу за позовом Прокурора Радехівського району Львівс ької області в інтересах дер жави в особі Управління Пенс ійного фонду України в Радех івському районі Львівської о бласті до Товариства з обмеж еною відповідальністю «Радо »про стягнення заборговано сті,-

в с т а н о в и в :

Прокурор Радехів ського району Львівської обл асті звернувся до суду з позо вом в інтересах держави в осо бі Управління Пенсійного фон ду України в Радехівському р айоні Львівської області до Товариства з обмеженою відпо відальністю «Радо»про стягн ення заборгованості.

В обґрунтування позо вних вимог посилається на те , що дана заборгованість вини кла внаслідок несплати відпо відачем сум нарахованого єди ного внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування, пені та штрафних с анкцій за період 01.01.2011 року по 29.0 8.2011 року у розмірі 6917,46 грн.

25.10.2011 року позивачем в судов ому засіданні подано заяву п ро зміну позовних вимог, згід но якої просить стягнути з ві дповідача заборгованість у р озмірі 6690,79 грн.

Представник прокуратури в судове засідання не з' явив ся, був належним чином повідо млений про дату, час та місце с удового засідання.

Представник позивача у суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав повністю, проси в позов задоволити.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , хоча належним чином був пові домлений про час та місце роз гляду справи.

Відповідно до положе нь ст.128 КАС України справа вир ішена на підставі наявних у н ій доказів.

Суд, з' ясувавши обста вини, на які позивач посилаєт ься, як на підставу своїх вимо г, дослідивши докази, якими во ни обґрунтовуються, та матер іали справи, дійшов висновку , що позов підлягає до задовол ення, мотивуючи це наступним .

Відповідач - ТзОВ «Радо», зареєстрований в Управлінні Пенсійного фонд у України в Радехівському ра йоні Львівської області як п латник єдиного внеску на заг альнообов' язкове державне соціальне страхування.

ТзОВ «Радо»відповід но до ст. 4, п.1 ч.2 ст. 6 Закону Украї ни «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язко ве державне соціальне страху вання»від 8 липня 2010 року N 2464-VI, зо бов' язане своєчасно та в по вному обсязі нараховувати, о бчислювати і сплачувати єдин ий внесок.

Як вбачається з матер іалів справи наявність забор гованості у відповідача стан ом на 29.08.2011 року, щодо сплати єди ного внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування, штрафних санкцій та пені, за період з 01.01.2011 року п о 29.08.2011 року становить 6917,46 грн., що підтверджується картками ос обового платника єдиного вне ску юридичної особи за вищев казаний період, рішенням про застосування штрафних санкц ій та нарахування пені за нес плату єдиного внеску №195 від 05.0 7.2011 року та вимогою про сплату заборгованості із сплати єди ного внеску, штрафів та пені № Ю-84 від 01.08.2011 року.

Згідно ч. 8 ст. 9 З акону України «Про збір та об лік єдиного внеску на загаль нообов'язкове державне соціа льне страхування», платники єдиного внеску зобов'язані с плачувати єдиний внесок, нар ахований за відповідний базо вий звітний період, не пізніш е 20 числа місяця, що настає за б азовим звітним періодом. Баз овим звітним періодом є кале ндарний місяць.

Згідно ч. 12 ст. 9 За кону України «Про збір та обл ік єдиного внеску на загальн ообов'язкове державне соціал ьне страхування», єдиний вне сок підлягає сплаті незалежн о від фінансового стану плат ника.

Відповідно до ч . 2, 3 ст. 25 Закону України «Про збі р та облік єдиного внеску на з агальнообов'язкове державне соціальне страхування»у раз і виявлення своєчасно не спл ачених сум страхових внесків платники єдиного внеску зоб ов'язані самостійно обчислит и ці внески і сплатити їх з нар ахуванням пені в порядку і ро змірах, визначених цією стат тею. Суми недоїмки стягуютьс я з нарахуванням пені та заст осуванням штрафів.

Згідно абз. 7 ч. 4 ст. 25 За кону України «Про збір та обл ік єдиного внеску на загальн ообов'язкове державне соціал ьне страхування», у випадках , зазначених в абзаці шостому цієї частини, територіальни й орган Пенсійного фонду так ож має право звернутися до су ду з позовом про стягнення не доїмки. При цьому заходи досу дового врегулювання спорів, передбачені законом, не заст осовуються.

Рішенням Управління Пенс ійного фонду України в Радех івському районі Львівської о бласті № 195 від 05.07.2011 року про зас тосування фінансових санкці й та нарахування пені за несп лату (неперерахування) або не своєчасну сплату (несвоєчасн е перерахування) єдиного вне ску до відповідача - ТзОВ «Рад о»застосовано штраф у розмір і 823,82 грн. та нараховано пеню у р озмірі 147,83 грн.

На виконання вимог с т. 25 Закону України «Про збір т а облік єдиного внеску на заг альнообов'язкове державне со ціальне страхування» позива ч надсилав платнику вимогу п ро сплату боргу № Ю-84 від 01.08.2011 ро ку на суму 3418,45 грн. Згідно повід омлення про вручення поштово го відправлення відповідач ц ю вимогу отримав 06.08.2011 року і не оскаржував в адміністративн ому чи судовому порядку.

Станом на дату судово го розгляду справи заборгова ність відповідача зі сплати єдиного внеску становить 6690,79 г рн та залишається непогашено ю.

Беручи до уваги те, що суми недоїмки, пені та ш трафних санкцій до Пенсійног о фонду України відповідач у встановлені законодавством строки в повному обсязі не сп латив, наявність у нього вказ аної заборгованості підтвер джується доказами, наявними в матеріалах справи, доказів погашення наявної заборгова ності станом на момент розгл яду справи відповідачем не н адано, суд приходить до висно вку про обґрунтованість позо вних вимог та вважає їх таким и, що підлягають задоволенню в повному обсязі.

Отже, позовні ви моги управління ПФУ у Радехі вському районі Львівської об ласті є обґрунтованими, підт верджуються долученими до ма теріалів справи та досліджен ими у судовому засіданні док азами, і підлягають до задово лення.

Відповідно до ч.4 ст. 94 Кодексу адміністративного с удочинства України, судові в итрати з відповідача не нале жить стягувати.

Керуючись ст.ст. 71, 94, 158, 160-163, 167 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд,-

п о с т а н о в и в :

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Товариства з об меженою відповідальністю «Р адо»(код ЄДРПОУ: 32741213) на користь Управління Пенсійного фонду України у Радехівському рай оні Львівської області забо ргованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов' язк ове державне соціальне страх ування у розмірі 6690 (шість тися ч шістсот дев' яносто) гриве нь 79 коп.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду. Апеляційна скарга на постан ову суду першої інстанції по дається протягом десят и днів з дня її проголошення. У разі застосування судом час тини третьої статті 160 КАС Укр аїни, а також прийняття поста нови у письмовому провадженн і апеляційна скарга подаєтьс я протягом десяти днів з дня отримання копії постано ви. Якщо суб'єкта владних повн оважень у випадках та порядк у, передбачених частиною чет вертою статті 167 КАС України, б уло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеля ційне оскарження постанови с уду обчислюється з наступног о дня після закінчення п'ятид енного строку з моменту отри мання суб'єктом владних повн оважень повідомлення про мож ливість отримання копії пост анови суду.

Суддя Крутько О.В.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.10.2011
Оприлюднено22.12.2011
Номер документу19991142
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10018/11/1370

Постанова від 25.10.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Крутько Олена Василівна

Ухвала від 12.09.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Крутько Олена Василівна

Ухвала від 12.09.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Крутько Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні