Ухвала
від 06.12.2011 по справі 38/5005/11598/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

06.12.11р. Справа № 38/5005/11598/2011

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Бондарєв Е.М.

при секретарі судового за сідання Кузьменко Ю.Ю.

за участю представників ст орін:

від кредитора - ОСОБА_1 . - представник за дов. від 07.07.11р .

від боржника - не з`явивс я

розглянувши справу

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Вест-Траст", м. Дніпропетровс ьк

до боржника товариства з обмеженою відповідальніст ю "Солара-М", м. Дніпропетровсь к, Красногвардійський район, вул. Чичеріна, буд. 74

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Провадження у справі про банкрутство товариства з об меженою відповідальністю "Со лара-М", м. Дніпропетровськ, Кр асногвардійський район, вул. Чичеріна, буд. 74 порушено 06.09.11р. з а заявою товариства з обмеже ною відповідальністю "Вест-Т раст", м. Дніпропетровськ.

Постановою від 29.09.11р. боржник а визнано банкрутом, відкрит а ліквідаційна процедура у с праві, призначено ліквідатор а ініціюючого кредитора това риство з обмеженою відповіда льністю "Вест-Траст", м. Дніпро петровськ.

Відповідно до ст.4-1 Господар ського процесуального кодек су України господарські суди розглядають справи про ба нкрутство у порядку провадж ення, передбаченому цим Код ексом, з урахуванням особлив остей, встановлених Законом України "Про відновлення пл атоспроможності боржника або визнання його банкру том".

18.11.11р. на затвердження до госп одарського суду Дніпропетро вської області надійшов звіт про проведену роботу з додат ками №б/н від 18.11.11р. та ліквідаці йний баланс ліквідатора.

Відповідно до вимог ч.ч. 1, 5 ст .52 Закону України "Про відновл ення платоспроможності бо ржника або визнання його банкрутом" (надалі - Закон) у р азі, якщо громадянин-підприє мець - боржник або керівні орг ани боржника - юридичної особи відсутні за її мі сцезнаходженням, або у разі н енадання боржником протягом року до органів державної п одаткової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бух галтерської звітності, а та кож за наявності інших озна к, що свідчать про відсутні сть підприємницької діяльн ості боржника, заява про пор ушення справи про банкрутств о відсутнього боржника може бути подана кредитором неза лежно від розміру його вимо г до боржника та строку викон ання зобов'язань. Ліквідатор письмово повідомляє про виз нання господарським судом в ідсутнього боржника банкрут ом усіх відомих йому кредито рів відсутнього боржника, я кі в місячний строк з дня о держання повідомлення можу ть направити ліквідатору з аяви з вимогами до банкрута.

Отже, законодавством перед бачено особливу процедуру вс тановлення всіх відомих лікв ідатору кредиторів зі ст.52 Зак ону, яка є спеціальною по відн ошенню до загальних процедур банкрутства. До таких потенц ійних кредиторів належать ор гани податкової служби, фонд и соціального страхування та їх повідомлення ліквідаторо м здійснюється шляхом надісл ання письмових повідомлень т аким кредиторам.

14.10.11р. в газеті "Голос України " опубліковано оголошення пр о відкриття ліквідаційної пр оцедури, визнання боржника б анкрутом.

В результаті ліквідаційно ї процедури ліквідатором вст ановлена та підтверджена кре диторська заборгованість:

- товариство з обмеженою від повідальністю "Вест-Траст", м.Д ніпропетровськ на суму 512 557,15 гр н.

Згідно довідок КП "Дніпропе тровське МБТІ" №12953 від 21.10.2011 р., Дн іпропетровської регіональн ої філії ДП "Центр Державного земельного кадастру" №Ц/14547-14 ві д 20.10.2011 р., Дніпропетровського в ідділення Державтоінспекці ї РЕР №1 ГУ МВС України в Дніпр опетровській області №14/2РЕР-4 408 від 21.10.11р., Інспекції Державно го технічного нагляду Дніпро петровської обласної держав ної адміністрації №3178-02-13 від 17.10. 11р., територіального управлін ня Держгірпромнагляду по Дні пропетровській області №04-14/2260 від 18.10.11р. за боржником нерухом ого майна, автотранспортних засобів, сільськогосподарсь кої техніки, земельних ділян ок, великовантажних автомобі лів та інших технологічних т ранспортних засобів не зареє стровано.

На запити ліквідатора отри мані відповіді Красногварді йського відділу державної ви конавчої служби Дніпропетро вського МУЮ, відділу державн ої виконавчої служби Калинів ського РУЮ, Дніпропетровсько ї митниці, Козятинської ОДПІ Вінницької області, управлі ння Пенсійного фонду України в Красногвардійському район і м.Дніпропетровська, відділ ення виконавчої дирекції Фон ду соціального страхування в ід нещасних випадків на виро бництві та професійних захво рювань України у Калинівсько му районі Вінницької області , Ленінського районного цент ру зайнятості, Красногвардій ської районної виконавчої ди рекції Дніпропетровського о бласного відділення Фонду со ціального страхування з тимч асової втрати працездатност і, Калинівської районної вик онавчої дирекції Вінницьког о обласного відділення Фонд у соціального страхування з тимчасової втрати працездат ності про відсутність заборг ованості банкрута та виконав чих проваджень на виконанні.

Статтею 16 Закону України "Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців" передбачено, що з ме тою забезпечення органів дер жавної влади та учасників ци вільного обороту достовірно ю інформацією про юридичних осіб та фізичних осіб (підпри ємців) створюється ЄДР, який м істить відомості щодо місцез находження юридичної особи, дати та номеру записів про вн есення змін до нього, дати вид ачі або зміни свідоцтва про д ержавну реєстрацію, дані про установчі документи, дати та № записів про внесення змін д о них, про відсутність юридич ної особи за її місцезнаходж енням, тощо.

Відповідно до вимог ст.17 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців", яки й набув чинності з 01.07.04р., в ЄДР м істяться відомості про відсу тність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відс утність підтвердження відом остей про юридичну особу, а та кож відомості про зарезервов ані найменування юридичних о сіб.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 3 ст .18 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ", якщо відомості, які підлягаю ть внесенню до ЄДР були внесе ні до нього, то такі відомості вважаються достовірними і м ожуть бути використані в спо рі з третьою особою, доки до ни х не внесено відповідних змі н. Якщо відомості, які підляга ють внесенню до ЄДР, не були до нього внесені, вони не можуть бути використані в спорі з тр етьою особою. Вказаний Закон , також, визначає порядок внес ення до ЄДР записів про відсу тність юридичної особи за її місцезнаходженням, які здій снюються державним реєстрат ором (п.7 ст.19 вищевказаного зак ону).

Згідно з ч.8 ст.19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців", до ЄДР внесен о запис про відсутність юрид ичної особи за її місцезнахо дженням.

Божник за юридичною адресо ю відсутній, фактична адреса не відома. В підтвердження ві дсутності керівних органів б оржника- юридичної особи за місцезнаходженням кредитор ом подано витяг з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців №10944604 станом на 29.08.11р. статус в ідомостей про юридичну особу боржника - відсутність юриди чної особи за місцезнаходжен ня. У зв'язку з чим виявити май но, провести інвентаризацію активів боржника, витребуват и бухгалтерську документаці ю у посадових осіб, неможливо та не дозволяє здійснити дії з розшуку дебіторів та зі стя гнення дебіторської заборго ваності.

Виходячи з вимог ч.2 ст.34 Госп одарського процесуального к одексу України та Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", суд вважає , що ліквідатор надав суду дос татньо доказів про відсутніс ть боржника за адресою місце знаходження, повно відобрази в обставини справи, додав від повідні документи до звіту.

Ліквідатором наданий про стий вексель серії АА 2276151 від 09. 06.2011 р. на суму 512 557,15 грн., який з мом енту пред'явлення його креди тором до платежу боржником в тратив статус цінного паперу , у зв'язку з реалізацією основ ного передбаченого ним права на отримання платежу, в подал ьшому був опротестований із вчиненням виконавчого напис у, виконавче провадження з пр имусового виконання його бул о закінчено через неможливіс ть виконання. За таких обстав ин, вказаний вексель не може в важатися активом боржника, з а рахунок якого можуть бути з адоволені вимоги його кредит орів.

В ліквідаційному балансі ліквідатором відображено ак тиви банкрута та пасив, який в иявлений в ліквідаційній про цедурі.

Наданий реєстр вимог креди торів, який підтверджує визн ані грошові вимоги ліквідато ром у справі.

Майна, грошових коштів та ін ших активів, що належить банк руту, не виявлено. У зв'язку з т им, що активів банкрута не вия влено, задоволення вимог кре диторів не відбувалось.

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" вимоги не за доволені за недостатністю ма йна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом", якщо за резу льтатами ліквідаційного бал ансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося ма йна, господарський суд винос ить ухвалу про ліквідацію юр идичної особи-банкрута.

Розглянувши звіт ліквідат ора, ліквідаційний баланс, за слухавши у судовому засіданн і представника ініціюючого к редитора та ліквідатора, суд знаходить достатньо підстав щодо затвердження ліквідаці йного балансу та ліквідації юридичної особи-банкрута.

За результатами ліквідаці йного балансу у банкрута від сутнє майно, тому слід прийня ти рішення про ліквідацію юр идичної особи банкрута.

Згідно п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" провадженн я у справі про банкрутство пі длягає припиненню, якщо затв ерджено звіт ліквідатора у п орядку, передбаченому ст.32 цьо го Закону.

Керуючись ст.86 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни, ст.ст.22-32, п.6 ст.40, ст.52 Закон у України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом", су д, -

УХВАЛИВ:

Затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора товариства з обмеженою від повідальністю "Солара-М", м.Дні пропетровськ.

Ліквідувати юридичну особ у - товариство з обмежено ю відповідальністю "Солара-М ", м. Дніпропетровськ, Красногв ардійський район, вул. Чичері на, буд. 74, код ЄДРПОУ 36071495.

Згідно п.6 ст.31 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" вважати по гашеними вимоги:

- товариство з обмеженою ві дповідальністю "Вест-Траст", м .Дніпропетровськ на суму 512 557,15 г рн.

Припинити повноваження л іквідатора у справі №38/5005/11598/2 011 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальніст ю "Солара-М", м.Дніпропетровськ ініціюючого кредитора товариства з обмеженою відп овідальністю "Вест-Траст" (49000, м . Дніпропетровськ, вул.Мироно ва, буд.4, код ЄДРПОУ 35395395).

Провадження у справі прип инити.

Згідно п.2 ст.32 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" копію цієї ухвали направити орг ану, який здійснив державну р еєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам держа вної статистики для виключе ння юридичної особи з Єдино го державного реєстру підпри ємств та організацій Украї ни, а також власнику (органу , уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезн аходженням банкрута.

Суддя Е.М. Бондарєв

Дата ухвалення рішення06.12.2011
Оприлюднено23.12.2011
Номер документу20008978
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —38/5005/11598/2011

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Постанова від 29.09.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні