Постанова
від 17.11.2011 по справі 4-2367/11
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

П О С Т А Н О В А

про зміну міри запобіжного заходу

11 жовтня 2011 року Соснівсь кий районний суд м. Черкаси в с кладі:

гол овуючого судді - Кузьменка В .А.

при секретарі - Коваленко В.С.

за у частю прокурора - Яшник Б.С.

розглянувши в відкритому судовому засіданні в залі су ду м. Черкаси, подання слідчог о СВ Соснівського РВ м. Черкас и ст. лейтенанта міліції Че каленко О.М. погоджене з пер шим заступником прокурора м. Черкаси Заплотинським Ю.І. про зміну міри запобіжного заходу з підписки про невиїз д на взяття під варту відносн о обвинуваченого: ОСО БА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродже нця м Кам'янка, Черкаської обл асті, українця, громадянина У країни, раніше не судимого, пр оживаючого за адресою АДРЕ СА_1 обвинуваченого у вчине нні злочину передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СВ Соснів ського РВ м. Черкаси за погод женням з першим заступником прокурора м. Черкаси звернув ся до суду з поданням про змін у міри запобіжного заходу з п ідписки про невиїзд на взятт я під варту відносно обвинув аченого ОСОБА_3.

В поданні слідчий вка зує, що 8 листопада 1998 року за по середництвом районної проку ратури м Люблін до VІ Комісарі ату Поліції в м. Люблін, надійш ли матеріали по справі довед ення невстановленими особам и до збиткового користування майном фірми „WA” на суму 98194,84 зл отих.

27.10.1998 року старшим сержа нтом Яцек Динисюк VІ Коміс аріату Поліції в м. Люблін, Рес публіки Польща винесена пост анова про початок розслідува ння по кримінальній справі № 1081/98 по факту доведення до збит кового розпорядження майном передбаченого ст. 286 § 1 КК.

11.01.2001 року прокурором ра йонної прокуратури Люблін-По луднє, Республіки Польща Юст ина Рутковська-Сковронек, ви несена постанова про початок слідства по справі доведенн я фірми „WA”, яка є власністю ОСОБА_5 до невигідного розп орядження майном на суму 9819484,84 з лотих.

05.03.2001 року прокурором ра йонної прокуратури Люблін-По луднє, Республіки Польща Юст ина Рутковська-Сковронек, ви несена постанова про пред' я влення звинувачень ОСОБА_3 за скоєння злочину передба ченого ст. 286 § 1 КК.

21.12.1998 старшим слідчим пр окуратури Черкаської област і ОСОБА_6 оголосив в розшу к обвинуваченого ОСОБА_3, на даний час він перебуває в м іжнародному розшуку. З ураху ванням того, що обвинувачени й ухиляється від слідства та суду просять змінити йому мі ру запобіжного заходу з підп иски про невиїзд на тримання під вартою.

Статтею 9 Конституції Укра їни передбачено, що чинні між народні договори України, зг ода на обов' язковість яких надана Верховною Радою Украї ни, є частиною національного законодавства України.

Частиною 2 ст. 19 Закону Україн и «Про міжнародні договори У країни»передбачено, що у вип адку, якщо міжнародним догов ором України, який набрав чин ності в установленому порядк у, встановлені інші правила, н іж передбачені у відповідном у акті законодавства України , то застосовуються правила м іжнародного договору.

Відповідно до ст.. 12 Європейс ької конвенції про видачу пр авопорушників, 1957 року, до клоп отання про екстрадицію необх ідно додати оригінал постано ви суду про утримання під вар тою.

Згідно зі ст.. 165-2 ч.6 КПК Україн и суд приймає рішення про обр ання запобіжного заходу у ви гляді взяття під варту за від сутності особи лише у разі ог олошення її в міжнародний ро зшук.

Відповідно до повідомленн я відділу інформаційних техн ологій УМВС України в Черкас ькій області ОСОБА_3, ІНФ ОРМАЦІЯ_3 перебуває у міжде ржавному розшуці.

Враховуючи, що ОСОБА_3 пе ребуває на території іноземн ої держави, обвинувачується у вчиненні умисного злочину, передбаченого ст. 190 ч.1 КК Укра їни, що з достатньою вірогідн істю дозволяє спрогнозувати можливу негативну поведінку обвинуваченого в подальшому і обумовлює необхідність йо го ізоляції, оскільки перебу ваючи на підписці про невиїз д він може ухилитися від слід ства та суду, вчинити тиск на у часників процесу і тим самим перешкоджати встановленню істини у справі, виконанню пр оцесуальних рішень.

Керуючись та на підставі ст .ст. 148, 150, 155, 165, 165-2 КПК України, ст.. 9 Ко нституції України, ст.. 19 Закон у України «Про міжнародні до говори України», Конвенцією про видачу правопорушників, 1957 року та додаткових протоко лів до неї, -

П О С Т А Н О В И В :

Змінити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 міру запобі жного заходу з підписки про н евиїзд на взяття під варту.

Копію даної постанови нап равити слідчому Соснівськог о РВ м. Черкаси, начальнику Чер каського СІЗО, прокурору м. Че ркаси для контролю за ходом д осудового слідства.

Постанова може бути оскарж ена до апеляційного суду Чер каської області суду на прот язі 3-х діб.

Головуючий : В.А.Кузьм енко

Постанова мені оголошена

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення17.11.2011
Оприлюднено27.12.2011
Номер документу20197059
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-2367/11

Постанова від 15.12.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Шелестов К. О.

Постанова від 17.11.2011

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Кузьменко В. А.

Постанова від 06.09.2011

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні