Постанова
від 08.12.2011 по справі 2а/0570/21031/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 грудня 2011 р. справа № 2а/0570/21031/2011

приміщення суду за адр есою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвар дейської дивізії, 17

приміщення суду за адрес ою: 83052, м. Донецьк, вул. 50-ої Гварді йської дивізії, 17

Донецький окружний адміні стративний суд у складі судд і Аканова О.О., розглянувши в п орядку скороченого провадже ння адміністративну справу з а позовом Державної податков ої інспекції у Пролетарськом у районі в місті Донецьку до т овариства з обмеженою відпов ідальністю «АЙЛАНТ-Д» про пр ипинення юридичної особи,-

В С Т АН О В И В:

Державна податкова інспек ція у Пролетарському районі міста Донецька звернулась д о суду з адміністративним по зовом до товариства з обмеже ною відповідальністю «АЙЛАН Т-Д» про припинення юридично ї особи.

Згідно із ухвалою суду від 1 1 листопада 2011 року розгляд спр ави здійснюється у порядку с короченого провадження судд ею одноособово, без проведен ня судового засідання та вик лику осіб, які беруть участь у справі, відповідно до вимог ч . 4 ст. 183-2 КАС України.

Частиною 4 статті 33 Кодексу а дміністративного судочинст ва України (надалі - КАС Укра їни) передбачено, що у разі нен адання особами, які беруть уч асть у справі, інформації щод о їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомле ння надсилаються: юридичним особам та фізичним особам - пі дприємцям - за адресою місцез находження (місця проживання ), що зазначена в свідоцтві про державну реєстрацію (перере єстрацію) суб' єкта підприєм ницької діяльності - юридичн ої особи. У разі відсутності о сіб, які беруть участь у справ і, за такою адресою вважаєтьс я, що судовий виклик або судов е повідомлення вручене їм на лежним чином.

Дослідивши матеріали спра ви суд вважає позов таким, що п ідлягає задоволенню, з насту пних підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю «АЙЛАНТ-Д» зар еєстроване як юридична особа Виконавчим комітетом Донец ької міської ради 12 листопада 2007 року, ідентифікаційний код 35559738 та перебуває на податково му обліку позивача.

Відповідно до під пункту 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 Под аткового кодексу України (да лі - Кодекс) платник податкі в зобов'язаний подавати до ко нтролюючих органів у порядку , встановленому податковим т а митним законодавством, дек ларації, звітність та інші до кументи, пов'язані з обчислен ням і сплатою податків та збо рів.

Пунктом 49.2 ст. 49 цього Кодексу передбачено, що платник пода тків зобов'язаний за кожний в становлений цим Кодексом зві тний період подавати податко ві декларації щодо кожного о кремого податку, платником я кого він є, відповідно до цьог о Кодексу незалежно від того , чи провадив такий платник по датку господарську діяльніс ть у звітному періоді.

Згідно підпункту 20.1.12 пункту 20.1 ст. 20 Кодексу органи державн ої податкової служби мають п раво. у випадках, встановлени х законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної о соби та підприємницької діял ьності фізичної особи - підпр иємця про визнання недійсним и установчих (засновницьких) документів суб'єктів господ арювання.

Як встановлено частиною 2 ст атті 46 Закону України “Про дер жавну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб - підприє мців ” від 15 травня 2003 року № 755-IV н еподання фізичною особою про тягом року органам державної податкової служби податкови х декларацій, документів фін ансової звітності є підставо ю для постановлення судового рішення про припинення підп риємницької діяльності юрид ичної особи.

Враховуючи викладене, а так ож те, що відповідач не спрост ував ненадання податкових де кларацій та документів фінан сової звітності до податково го органу протягом року, вимо ги позивача про припинення п ідприємницької діяльності в ідповідача є обґрунтованими та такими, що підлягають задо воленню.

Відповідно до частини 4 стат ті 94 Кодексу адміністративно го судочинства України у спр авах, в яких позивачем є суб' єкт владних повноважень, а ві дповідачем - фізична чи юри дична особа, судові витрати, з дійснені позивачем, з відпов ідача не стягуються.

На підставі вищевикладено го та керуючись статтями 11, 17, 69-7 2, 86, 87, 94, 158, 159, 161, 162, 167, 1832, 254 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Державної податково ї інспекції у Пролетарському районі в місті Донецьку до то вариства з обмеженою відпові дальністю «АЙЛАНТ-Д» про при пинення юридичної особи - з адовольнити.

Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи т овариства з обмеженою відпов ідальністю «АЙЛАНТ-Д» (83119, м . Донецьк, вул. Щетиніна, буд. 17, к в.36, ідентифікаційний код 355597 38.

У день набрання постановою законної сили направити коп ію постанови державному реєс тратору за місцем реєстрації юридичної особи товариства з обмеженою відповідальніст ю «АЙЛАНТ-Д» для внесення до Є диного державного реєстру за пису про судове рішення.

Постанова складена 08 грудня 2011 року. Постанова суду, прийня та в порядку скороченого про вадження, підлягає негайному виконанню.

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною .

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Донецького апеляційного ад міністративного суду через Д онецький окружний адміністр ативний суд шляхом подачі в 10- денний строк з дня отримання копії постанови. Копія апеля ційної скарги одночасно надс илається особою, яка її подає , до суду апеляційної інстанц ії.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Суддя Аканов О.О.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.12.2011
Оприлюднено28.12.2011
Номер документу20214814
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/21031/2011

Постанова від 08.12.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аканов О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні