Постанова
від 09.06.2011 по справі 2а/0570/7023/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 червня 2011 р. справа № 2а/0570/7023/2011

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: < година >

Донецький окружний адмін істративний суд в складі:

головуючого судді Поляков ої К.В.

при секретарі Карлюк М.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду за адресою: 83052, м. Донецьк, вул . 50 Гвардейської дивізії, 17 адмі ністративну справу

за позовом Державної податкової інспекції у Київ ському районі міста Донецька

до Товариство з обмеженою відповідальністю «ТЕК ДОНТРАНСОІЛ»

про припинення ю ридичної особи

За участю представників:

позивача: ОСОБА_1, з а довір. № 31 від 09.07.2010

відповідач: не з' яви вся

В С Т А Н О В И В:

Позивач - Державна податков а інспекція у Київському рай оні міста Донецька звернулас ь до Донецького окружного ад міністративного суду з позов ом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТЕК ДОНТР АНСОІЛ» про припинення юриди чної особи, мотивуючи свої ви моги тим, що Товариство з обме женою відповідальністю «ТЕК ДОНТРАНСОІЛ» є юридичною ос обою, зареєстровано Виконавч им комітетом Донецької міськ ої ради. З 11.06.2007 року знаходитьс я на обліку в Державній подат ковій інспекції у Київському районі міста Донецька, як пла тник податків. З березня 2010 рок у, згідно акту перевірки, відп овідачем не подавалася звітн ість про фінансово-господарс ьку діяльність. Заборгованос ті перед бюджетом відповідач не має. Просив припинити юрид ичну особу Товариство з обме женою відповідальністю «ТЕК ДОНТРАНСОІЛ».

У судовому засіданні предс тавник позивача ОСОБА_1 по зовні вимоги підтримала повн істю, просила суд задовольни ти адміністративний позов у повному обсязі.

В судове засідання 09.06.2011р. від повідач не прибув, про час та м ісце розгляду справи був пов ідомлений за адресою, що міст иться в Єдиному державному р еєстрі юридичних осіб - м. Донецьк, вул. Університетстк а, буд.108, кв.55.

Згідно ч. 8 ст. 35 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни, вважається, що повістк у вручено юридичній особі, як що вона доставлена за адресо ю, внесеною до відповідного д ержавного реєстру, або за адр есою, яка зазначена її предст авником, і це підтверджуєтьс я підписом відповідної служб ової особи.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали, заслухавши п ояснення представника позив ача, всебічно і повно з' ясув авши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, су д вважає, що позовні вимоги пі длягають задоволенню у повно му обсязі з наступних підста в.

Судом встановлено, що закри те Товариство з обмеженою ві дповідальністю «ТЕК ДОНТРАН СОІЛ» є юридичною особою, зар еєстровано рішенням Виконав чого комітету Донецької місь кої ради від 07.06.2007 року, що підтв ерджується копією свідоцтва про державну реєстрацію юри дичної особи Серія А00 № 737733 (а.с. 4) .

11.06.2007 року відповідач взятий на облік до Державної податк ової інспекції у Київському районі м. Донецька як платник податків, що підтверджуєтьс я довідкою про взяття на облі к платника податків від 11.06.2007 № 6551/10/29-014-1(а.с. 28).

Відповідно до вимог ст. 145 ч. 6 Г осподарського кодексу Украї ни відповідач, як суб' єкт го сподарювання, зобов' язаний на основі даних бухгалтерсь кого обліку складати фінансо ву звітність за формами, пере дбаченими законодавством, пр оводити інвентаризацію нале жного йому майна для забезпе чення достовірності даних бу хгалтерського обліку та звіт ності, надавати фінансову зв ітність відповідно до вимог закону та своїх установчих д окументів.

Строки подання податкових декларацій встановлені ст. 4 п . 4.1.4. Закону України «Про поряд ок погашення зобов' язань пл атників податків перед бюдже том та державними цільовими фондами».

Відповідно до пункту 3 статт і 10 Закону України «Про держав ну податкову службу» Державн а податкова інспекція у Київ ському районі м. Донецька упо вноважена здійснювати контр оль за своєчасністю подання платниками податків бухгалт ерських звітів і балансів, по даткових декларацій, розраху нків та інших документів, пов ' язаних з обчисленням подат ків, інших платежів, а також п еревіряти достовірність цих документів щодо правильност і визначення об' єктів опода ткування і обчислення податк ів, інших платежів.

Як вбачається з акту переві рки справи з оподаткування № 681 від 20.04.2011 року, складеного дер жавним податковим інспектор ом сектору інших податків та зборів Туром А.Ю. (а.с. 3), від повідачем, з березня 2010 року по теперішній час, не подавалас я звітність про фінансово-го сподарську діяльність.

Згідно довідки Державної п одаткової інспекції у Київсь кому районі м. Донецька, відпо відач заборгованості з плате жів перед бюджетом не має (а.с. 5).

Відповідно до ч. 6 ст. 59 Господ арського кодексу України суб 'єкт господарювання ліквідує ться, у тому числі, у разі скас ування його державної реєстр ації у випадках, передбачени х законом.

Згідно ч. 1 ст. 33 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців», юридична ос оба припиняється в результат і передання всього свого май на, прав та обов'язків іншим юр идичним особам - правонаступ никам у результаті злиття, пр иєднання, поділу, перетворен ня (реорганізації) або в резул ьтаті ліквідації за рішенням , прийнятим засновниками (уча сниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рі шенням органу державної влад и, прийнятим у випадках, перед бачених законом.

Відповідно до ст. 38 ч. 2 п. 4 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців», пі дставою для постановлення су дового рішення щодо припинен ня юридичної особи, що не пов'я зано з банкрутством юридично ї особи, є неподання протягом року органам державної пода ткової служби податкових дек ларацій, документів фінансов ої звітності відповідно до з акону.

Пунктом 20.1.12 ст. 20, пунктом 67.2 ста тті 67 Податкового кодексу Укр аїни передбачено право орган ів державної податкової служ би в установленому законом п орядку звертатися до суду пр о винесення судового рішення щодо припинення юридичної о соби та підприємницької діял ьності фізичних осіб - підп риємців.

Обов' язок платників пода тків подавати податкові дек ларації щодо окремого податк у, платником якого він є, незал ежно від того, чи проводив пла тник податку господарську ді яльність у звітному періоді, також встановлено пунктом 49 .2 статті 49 Податкового кодекс у України .

Таким чином, оскільки Товар иство з обмеженою відповідал ьністю «ТЕК ДОНТРАНСОІЛ» не подає органам державної пода ткової служби податкових дек ларацій, документів фінансов ої звітності відповідно до з акону, що не пов'язано з банкру тством юридичної особи більш е одного року, а саме: в період з березня 2010 року по теперішні й час, суд, відповідно до ст. 38 ч. 2 п. 4 Закону України «Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців», приходить до висновку п ро наявність підстав для при пинення юридичної особи.

Відповідно до ст. ст. 11, 71 ч. 1 КАС України, розгляд і вирішення справ в адміністративних су дах здійснюються на засадах змагальності сторін та свобо ди в наданні ними суду своїх д оказів і у доведенні перед су дом їх переконливості, кожна сторона повинна довести ті о бставини, на яких ґрунтуютьс я її вимоги та заперечення. Ві дповідач своїм правом не ско ристався: не подав до суду зап еречень та доказів, які б спро стували наявні в матеріалах справи підстави, щодо припин ення його підприємницької ді яльності.

Відповідно до ч. 3 ст. 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців», держ авний реєстратор повинен не пізніше наступного робочого дня з дати надходження судов ого рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'яза но з банкрутством юридичної особи, внести до Єдиного держ авного реєстру запис щодо ць ого судового рішення та в той же день повідомити органи ст атистики, державної податков ої служби, Пенсійного фонду У країни, фондів соціального с трахування та юридичну особу , щодо якої було прийнято судо ве рішення, про внесення до Єд иного державного реєстру так ого запису.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Укр аїни, у справах, в яких позивач ем є суб`єкт владних повноваж ень, а відповідачем фізична ч и юридична особа, судові витр ати, здійснені позивачем, з ві дповідача не стягуються.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст. ст. 86, 94, 158-163, 164, 167 КА С України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Державної податково ї інспекції у Київському рай оні міста Донецька до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «ТЕК ДОНТРАНСОІЛ» про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «ТЕК ДОНТРАНСОІЛ » (ЄДРПОУ 35204385; юридична адреса: вулиця Університетська, бу д. № 108, кв.55, м. Донецьк, 83114).

У день набрання постановою законної сили, направити її к опію для виконання Державном у реєстратору Виконавчого ко мітету Донецької міської рад и, якого зобов' язати повідо мити суд про внесення до Єдин ого державного реєстру запис у про судове рішення.

Постанова або ухвала суду першої інстанції, якщо інше н е встановлено цим Кодексом, н абирає законної сили після з акінчення строку подання апе ляційної скарги , встановлен ого цим Кодексом, якщо таку ск аргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після закінчення апеляційного розгляду справ и.

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який у хвалив оскаржуване судове рі шення. Копія апеляційної ска рги одночасно надсилається о собою, яка її подає, до суду ап еляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення, а в ра зі складення постанови у пов ному обсязі відповідно до ст атті 160 цього Кодексу - з дня скл адення в повному обсязі. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк пода ння апеляційної скарги обчис люється з дня отримання нею к опії постанови.

Суддя Полякова К.В.

Дата ухвалення рішення09.06.2011
Оприлюднено29.12.2011
Номер документу20215364
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/7023/2011

Постанова від 09.06.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Полякова К.В.

Ухвала від 06.05.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Полякова К.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні